Έκφραση: Δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω

Έκφραση
Πηγή εικόνας: pexel

Από το δημοτικό η έκφραση που με ακολουθεί είναι η εξής: “Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω”

Μπορεί να μην μοιάζει με συμβουλή, αλλά από την Δευτέρα δημοτικού είναι μια έκφραση που άκουγα συχνά από τον δάσκαλο μου. Τότε που ακόμα η διδασκαλία είχε κάτι να δώσει. Τότε που ο δάσκαλος ήθελε να σου προσφέρει γνώσεις και ήθελε να σου μείνει κάτι καλό μέσα σου για την υπόλοιπη ζωή σου.

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η έκφραση που εχώ κρατήσει, άλλη μια πρόταση που με έχει καθορίσει σαν άνθρωπο είναι η εξής: ποτέ να μην κάνεις σε κάποιον, αυτό που δεν σου αρέσει να σου κάνουν.

Και η τελευταία συμβουλή που έχω καταλάβει μέσα από όλα τα βιώματά μου μέχρι τώρα είναι η εξής: Πίστεψε στο όνειρο και ζήσε το αδύνατο, αν το θέλεις όλα γίνονται.

Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω

Έκφραση
Πηγή εικόνας: pexel

Από την δευτέρα δημοτικού, άκουγα σε κάθε μάθημα, αυτή την φράση. Δεν μπορώ να πω ότι την καταλάβαινα τότε απόλυτα.

Advertisements
Ad 14

Ο δάσκαλος μας, ήθελε να μας δείξει, ότι αν δεν κάνουμε κάτι είναι γιατί βαριόμαστε και όχι ότι δεν γίνεται.

Όλοι οι μαθητές γκρινιάζαμε όταν κάτι δεν μας έβγαινε σωστά και λέγαμε συχνά ότι δεν μπορούμε. Εκεί για πρώτη φορά άκουσα την φράση “δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω” . Τότε αναρωτήθηκα τι να σημαίνει αυτό. Μήπως τελικά μπορούμε να τα κάνουμε όλα, αρκεί να το θέλουμε;

Διαβάστε επίσης  Αποφθέγματα ζωής που με καθόρισαν- Μέρος Β

Από τότε και έπειτα, όταν κάτι δεν μου βγαίνει, μου έρχεται στο μυαλό αυτή η έκφραση και τότε κάνω τα πάντα για να γίνει σωστά.

Αυτός ο δάσκαλος μου έδωσε πολύ καλές βάσεις, ώστε  να μην τα παρατάω ποτέ.

Μην κάνεις στον άλλον, αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν

Έκφραση
Πηγή εικόνας: pexel

Μια έκφραση που κατάλαβα μόνη μου, μέσα από τις δουλείες που χρειάστηκε να κάνω.

Όλοι θέλουμε να σκέφτονται και οι υπόλοιποι όπως κι εμείς. Αυτό όμως δεν γίνεται, οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί, έχουμε διαφορετικά βιώματα, έχουμε μεγαλώσει διαφορετικά, άλλοι όμορφα και άλλοι με περισσότερες δυσκολίες.

Αυτό που έχω μάθει εγώ μέσα από τις δικές μου δυσκολίες, είναι να κοιτάμε μόνο εμάς, να κάνουμε ότι θεωρούμε σωστό και αυτό να πρεσβεύουμε. Το τι κάνουν οι άλλοι δεν πρέπει να μας απασχολεί, εμείς πρέπει να είμαστε σωστοί με τον εαυτό μας και με τα δικά μας πιστεύω.

Ακόμα κι αν σε πολλές δουλείες, έφτασα στα όρια μου, επειδή οι περισσότεροι δεν έκαναν αυτό που έπρεπε και δεν άφηναν το πόστο τους σωστό, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση έρχονταν στο μυαλό μου αυτή η φράση και έκανα το σωστό. Άφηνα πάντα το πόστο μου, όπως θα ήθελα να μου το αφήσουν , κι ας μην το έκαναν κάποιοι. Γιατί σε αυτή την ζωή δεν θα γίνουμε σαν τους άλλους, ακόμα και μέσα από την καθημερινότητα μας θα παραμείνουμε ο εαυτός μας !

Πίστεψε στο όνειρο και ζήσε το αδύνατο, αν το θέλεις όλα γίνονται

Έκφραση
Πηγή εικόνας: pexel

Μέσα από πολύ δύσκολες στιγμές, μέσα από απώλειες που σε πονάνε σαν μαχαίρι που σε τρυπάει κάθε μέρα, κατάλαβα πολλά μέσα μου.

Διαβάστε επίσης  Σταμάτησε την γη μαμά για να κατέβω

Ένα από αυτό είναι, ότι τελικά τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να το θέλεις πολύ και να πιστεύεις σε αυτό. Τα όνειρα δίνουν πνοή, είναι στην ζωή μας και για να τα πραγματοποιούμε .

Όλα στην ζωή αλλάζουν και όλα έχουν λύση. Όπως έχω ξανά πει, μόνο ο θάνατος δεν αλλάζει.

Όταν περνάς μέσα από τον θάνατό, όλα πλέον είναι ξεκάθαρα μέσα σου, βλέπεις την ουσία και την δύναμη τελικά που έχει η ψυχή να κάνει τα πάντα, φτάνει να το επιθυμεί.

Άρα δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω, σε μια κοινωνία που τα παρατάει εύκολα. Αν κάνουμε μόνο ότι πιστεύουμε και ότι θα θέλαμε να μας κάνουν, να φερόμαστε σε όλους όπως θα θέλαμε να μας φέρονται, μόνο τότε ο κόσμος θα γίνει καλύτερός. Και τέλος αν πιστέψουμε στην δύναμη μας και κάνουμε όνειρα νομίζω ότι μπορούμε να ζούμε την κάθε στιγμή με πραγματική ευτυχία.

 

Γεννημένη στην Τσεχία, μεγάλωσα Θεσσαλονίκη. Εδω και 10 χρόνια μένω Αθήνα . Από μικρή έγραφα, τα συναισθήματα μου έβγαιναν καλύτερα στο χαρτί. Λόγω προσωπικών θεμάτων η συγγραφη δεν προχώρησε. Η ασθένεια με έκανε να καταλάβω οτι το γράψιμο είναι αυτό που πρέπει να κανώ, η σωτηρία της ψυχής. Είμαι πλέον συγγραφέας, με ένα βιβλίο απο τις εκδόσεις Πηγή και περιμένω το δεύτερο βιβλίο μου. Συγγραφέας πλέον και ρομαντική.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και

Νίκος Μαντάς: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα να μοιράζεται»

Ο Νίκος Μαντάς με τη γραφή του εκπλήσσει, προβάλλει το