Ο Πεταλούδας ξανά στους κινηματογράφους

Ναι, ξέρω, κάποιοι θα δυσαρεστηθούν πολύ για αυτά τα νέα αλλά, «Ο Πεταλούδας» αποκτά remake! «Ο Πεταλούδας», ή αλλιώς «Papillon», πρόκειται για μια ταινία του 1973 με θέμα τη φιλία 2 κρατουμένων στη φυλακή σε ένα νησί και τον τρόπο που σχεδιάζουν να αποδράσουν. Δεν μπορώ να αποκαλύψω άλλα!

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο αυτοβιογραφικό best-seller του Henri Charriere, το οποίο κυκλοφόρησε το 1969 και με βάση τα λεγόμενα του συγγραφέα, είναι η περιγραφή όσων έζησε για 14 χρόνια στις φυλακές της Γαλλικής Γουιάνας, οπού είχε εγκλειστεί για έναν φόνο που δε διέπραξε ποτέ. Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο ισχύει κι ότι δεν πρόκειται για απλά μια ιστορία που επινόησε ο συγγραφέας. Αν και διαφέρει αρκετά από το βιβλίο, η μεταφορά από τον σκηνοθέτη Franklin J. Schaffner ήταν άψογη.

Επίσης, άξια λόγου είναι κι η μουσική επένδυση της ταινίας, από τον μουσικοσυνθέτη Jerry Goldsmith, που χάρισε και στον Πεταλούδα μια υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ το 1974, και σήμερα βρίσκεται σε αρκετές λίστες με τα καλύτερα soundtracks όλων των εποχών.

To σχέδιο, λοιπόν, για το remake είναι το κάνουν πιο… φρέσκο. Η νέα ταινία θα σκηνοθετηθεί από τον Michael Noer και θα έχει ως πρωταγωνιστές τους Charlie Hunnam και Rami Malik. Καλά ονόματα, έτσι;

Ο Aaron Guzikowski, γνωστός από το «Prisoners» έγραψε το σενάριο, βασισμένος κι εκείνος στο βιβλίο. Με τους Eve Hewson, Ian Beattie και Tommy Flanagan επίσης μέρος του cast, θα ανακαλύψουμε πως θα υποδεχθεί το κοινό την «φρέσκια» αυτή ταινία στο Φεστιβάλ του Toronto τον άλλον μήνα. Δεν γνωρίζουμε, όμως, ακόμη την ημερομηνία που θα βγει στους κινηματογράφους. Κυκλοφόρησαν, όμως οι πρώτες φωτογραφίες με τον Hunnam και τον Malik.

Διαβάστε επίσης  Κινηματογράφος και ναρκωτικά: 7 ταινίες που αξίζει να δεις

Εσείς, τι πιστεύετε;

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι