5 ταινίες που μας διδάσκουν μόδα

16 Δεκεμβρίου 2018

Όταν βλέπουμε μια ταινία, κατά κανόνα θα προσέξουμε και θα σχολιάσουμε το καταπληκτικό σενάριο, τις μοναδικές ερμηνείες και την υπέροχη σκηνοθεσία. Πολλές φορές, όμως, ξεχνάμε να δώσουμε προσοχή και σε κάτι άλλο, κάτι που πραγματικά αξίζει την αμέριστη προσοχή μας. Τις ενδυματολογικές επιλογές!

Τα ρούχα και τα κουστούμια αποτελούν μεγάλο μέρος της ταινίας και της παραγωγής, γενικά. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα, έχουν και την δική τους κατηγορία στα Όσκαρ!

Σήμερα, όμως δεν θα μιλήσουμε για όλα τα κουστούμια, στα οποία έχει γίνει καταπληκτική δουλειά από τους σχεδιαστές και τους ενδυματολόγους, αλλά για τα outfits που πραγματικά μας ενέπνευσαν, μας έμαθαν για μόδα και μας έκαναν να ζηλεύουμε τον ενδυματολόγο της ταινίας.

  1. Ο διάβολος φοράει Prada (2006)

Ταινίες και μόδα

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το total white look της Anne Hathaway και το υπέροχο πράσινο παλτό της; Μια ταινία που σίγουρα έμεινε στην ιστορία της, όχι μόνο για την ίδια την ταινία, αλλά και για τις στιλιστικές επιλογές που σίγουρα καθόρισαν τα πράγματα στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

  1. Funny Face (1957)

μόδα

2 λέξεις αρκούν. 1 όνομα. Audrey Hepburn. Μια γυναίκα που μέχρι τον θάνατο της δεν σταματούσε να διδάσκει μόδα και στυλ. Μια γυναίκα που έμεινε στην ιστορία για τα ρούχα που φορούσε στις ταινίες της, αλλά και στην καθημερινότητα της, όντας chic και θηλυκή. Δηλώνω ερωτευμένη με την ροζ μπλούζα και την άσπρη φούστα καθώς, και με το θρυλικό total black  σύνολο της που σίγουρα έμεινε στην ιστορία και πολλοί αντέγραψαν.

  1. Ocean’s 8 (2018)

μόδα

Εδώ σας πάω σε κάτι πιο κοντά μας, χρονολογικά. Η ταινία που έγινε γνωστή από την συμμορία του George Clooney, βγήκε και σε θηλυκή version. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna, Helena Bonham Carter, Mindy Kaling, Awkwafina και Sarah Paulson. 8 δυναμικές γυναίκες, γυναίκες φωτιά, που σε κάθε κόκκινο χαλί σίγουρα τραβούν τα βλέμματα. Αυτό, δεν θα έλειπε κι από την συγκεκριμένη ταινία καθώς, στο MET GALA, στην σκηνή που όλες εμφανίζονται, εμείς παθαίνουμε σοκ. Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της.

  1. Clueless (1995)

μόδα

Ποια γυναίκα, ποιος άνθρωπος δεν θα δει το κλασσικό κίτρινο outfit της Alicia Silverstone και δεν θα αναγνωρίσει κατευθείαν την ταινία; Ένα outfit που σίγουρα άφησε εποχή και στιγμάτισε την δεκαετία του 90 –και όχι μόνο. Με αυτήν την ταινία, το καρό ήρθε για να μείνει, ακόμα και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2010. Το 20, θα είναι ακόμα εδώ; Ναι.

  1. Ο υπέροχος Γκάτσμπυ (2012)

Ταινίες και μόδα

Όχι μόνο τα φορέματα αλλά και τα κοστούμια των αντρών είναι μαγευτικά και μας μεταφέρουν αυτόματα στην δεκαετία του 20, αλλά και τα κοσμήματα, καθώς είναι όλα Tiffany &Co. Αγαπήσαμε, αγαπάμε και θα αγαπάμε το vibe του υπέροχου Gatsby και όταν βλέπουμε αυτή τη ταινία, κάθε φορά, ευχόμαστε να ήμασταν εκεί.

Διαβάστε επίσης  A Few Good Men: Can you handle the truth?

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από