«What Will People Say»: Ένα δράμα ενηλικίωσης υπό τις χειρότερες συνθήκες

What Will People SayΗ Nisha είναι μια δεκαεξάχρονη(Maria Mozhdah), μετανάστρια πρώτης γενιάς από το Πακιστάν που ζει μια διπλή ζωή στη Νορβηγία. Στο σπίτι με την οικογένειά της είναι μια κανονική κόρη, όπως ορίζουμε τα πολιτισμικά της πρότυπα, ενώ με τους φίλους της είναι μια κανονική έφηβη κοπέλα. Κάποια στιγμή το μυστικό της αποκαλύπτεται και όλα τα δεδομένα στη ζωή της ανατρέπονται. Μια μέρα ο πατέρας(Adil Hussain) της την πιάνει στο κρεβάτι με το αγόρι της. Για τους γονείς της η καταλληλότερη τιμωρία φαίνεται να είναι μόνο μία: να την στείλουν να μείνει με τους συγγενείς της πίσω στο Πακιστάν. Μία χώρα που δεν έχει επισκεφτεί ποτέ και στον τρόπο ζωής της οποίας θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί βάναυσα. Ακόμη και μετά το σοκ που υφίσταται θα προσπαθήσει να γνωρίσει την κουλτούρα των γονιών της, όχι πάντα με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Το «What Will People Say» αποτελεί Νορβηγική, Σουηδική και Γερμανική συμπαραγωγή. Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στη Νορβηγικής και Πακιστανικής καταγωγής Iram Haq. Όπως και με την προηγούμενη ταινία της(«I am Yours») επέλεξε να αφηγηθεί μία ιστορία εμπνευσμένη από τα δικά της βιώματα. Οι διάλογοι της ταινίας είναι στα Νορβηγικά και τα Ούρντου (επίσημη πακιστανική γλώσσα). H Haq θεώρησε την Ινδία ασφαλέστερη περιοχή και πιο τεχνολογικά εξελιγμένη για να φιλοξενηθούν τα γυρίσματα της ταινίας της.

Με ένα δύσκολο ταξίδι ενηλικίωσης, ανάμεσα σε δυο αντικρουόμενους πολιτισμούς και δυο ηπείρους το «What Will People Say» υπόσχεται μία συναισθηματικά έντονη εμπειρία. Στην Ελλάδα η πρεμιέρα θα γίνει στις 27  Σεπτεμβρίου ενώ μέχρι στιγμής όπου έχει προβληθεί απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις. Σίγουρα μοιάζει με μια ιστορία που αξίζει το χρόνο μας και μόνο κερδισμένοι θα μείνουμε.

Διαβάστε επίσης  Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Όσκαρ

α

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το φαινόμενο doppelgänger

Με το φαινόμενο doppelgänger (ή αλλιώς το φαινόμενου του διπλού
Τσεχία

Η γαλλική τραγωδία του 17ου αι.

Πηγή εικόνας: wikipedia.org Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, σημειώνεται μια