“Coffee, Treats and Small eats”
Μια απόφαση είναι όλα…
Ένα ηλιόλουστο πρωινό, ημέρα Παρασκευή, το πρόγραμμα της ατζέντας έγραφε: Αρχέλαου 32, Αθήνα. Που αλλού; Στο Παγκράτι! Ως η νέα “must in town” τάση των τελευταίων χρόνων, το Παγκράτι έχει γίνει μια από τις πιο πολυφημισμένες και πολυαγαπημένες συνοικίες του κέντρου πέρα από καθημερινά κλισέ της Αθήνας όπως: μαζικότητα, βαβούρα και γρήγοροι ρυθμοί. Λίγα μόλις λεπτά από το σταθμό του Ευαγγελισμού, γύρω από το ιστορικό Καλλιμάρμαρο (πίσω είναι το Μετς), τα νεοκλασικά σπίτια, οι γειτονιές του, οι άνθρωποι του και οι προτάσεις του δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Καλοσχεδιασμένα, γουστόζικα και ιδιαίτερα μπαρ, καφές, φαγητό και γλυκό, σε ένα μέρος που συνδυάζει τα πάντα.
Ιδέα:
Στην Αρχέλαου, σε έναν δρόμο που πλέον σφύζει από ζωή, στις 27 Φεβρουαρίου 2017 ήρθε μια μέρα που κανείς δεν περίμενε. Το Ohh Boy, πρωτοάνοιξε τις πόρτες του για τους ωραίους και εκλεκτούς φίλους της περιοχής. “Η αρχική ιδέα ήταν να ανοίξουμε έναν χώρο που να αρέσει καταρχήν σε εμάς, τουλάχιστον αισθητικά, να έχει ωραία σπιτικά προϊόντα, φρέσκα και υγιεινά και να αισθάνεσαι οικεία σε αυτόν. Να τα φτιάχνουμε στο μαγαζί. Να μυρίζει η γειτονιά.” , λέει η μια εκ των δυο ιδιοκτητών του καταστήματος Μαργαρίτα Σιδερίδου στο MAXMAG. Μένουμε εδώ, βλέπαμε αυτή τη γωνία “μαύρη” και νιώσαμε πως θα ήταν καλύτερη με λίγη ζωή!
Χώρος και Διακόσμηση:
Ένα απλό μαγαζί στις ολόλευκες αποχρώσεις μιας νησιώτικης αύρας που σε κάνει κατευθείαν να αισθάνεσαι άνετα. Η σπιτική διακόσμηση είναι αυτό που διακρίνει τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό του χώρο. “Κάναμε αυτό που μας αρέσει με αγάπη. Σιγά σιγά, όπως θα φτιάχναμε και το σπίτι μας. Κι ακόμα βάζουμε, βγάζουμε πράγματα.”
Όσο για τον κατάλογο του Ohh Boy;
Ο συνδυασμός καφέ-ζαχαροπλαστείου φαίνεται πως “ήρθε και έδεσε” εδώ στο Παγκράτι, σε ένα απόλυτο πανδαιμόνιο γεύσεων, αρωμάτων και αισθήσεων. Υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου pastry chef της Ελλάδας, Δημήτρη Μακρυνιώτη, συνεργατών και άλλων επαγγελματιών του καταστήματος, ο κατάλογος με τα γλυκά είναι η no1 επιλογή του κόσμου. Το παραδοσιακό εκμέκ με την πιο αφράτη και ελαφριά κρέμα που έχει γίνει ποτέ, το carrot cake και το ξακουστό banoffee του Ohh Boy είναι από τις κύριες γλυκές προτάσεις του καταλόγου και ακολουθούν: τσίζκεικ, τιραμισού, μιλφέιγ, μους σοκολάτας, bitter σοκολάτας με φυστικοβούτυρο, σνίκερς, μπραόυνι σοκολάτας, πολλά και διάφορα κέικ, Πάβλοβα με φρέσκες φράουλες και άλλα πολλά.
Στο menu όμως θα βρεις και ωραία υγιεινά πρωινά με porridge, γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, φρεσκοψημένα croissant, σπιτικές μπάρες ενέργειας, ωραίους χυμούς και smoothies. Τα μεγάλα και χορταστικά sandwiches, το burger με το αργοψημένο χοιρινό, οι φρεσκοψημένες αλμυρές τάρτες του εκτός από ωραίες πρωινές επιλογές είναι ότι πρέπει με μια μπύρα κι ένα κρασί τώρα που ανοίγει ο καιρός στην όμορφη οδό Αρχελάου κάτω από τις ελιές, αλλά και η frozen margarita από φρέσκιες φράουλες με τα σπιτικά chips αραβικής πίτας εγγύηση για τα βράδια της πόλης!
“Προσπαθούμε να μην έχουμε έναν τυπωμένο κατάλογο ετών. Αλλάζουμε συνέχεια. Ανάλογα με την εποχή, τον καιρό και τα κέφια μας! Μέχρι τώρα είχαμε χυμό ρόδι ας πούμε. Τώρα θα ξεκινήσουμε τους χυμούς με τα ανοιξιάτικα φρούτα, τα smoothies, την frozen Μαργαρίτα με φρέσκιες φράουλες κλπ.” “Επιπλέον, δίνουμε μεγάλη έμφαση στον κατάλογο μας σε vegan επιλογές και σε γλυκά με υγιή λιπαρά, χωρίς ζάχαρη. Όπως επίσης έχουμε σχεδόν όλα τα εναλλακτικά γάλατα που κυκλοφορούν για να πιει κάποιος τον καφέ του χωρίς να πρέπει να βάλει γάλα αγελάδας.”
Η νησιώτικη αύρα, ο χώρος, η ποιότητα των προϊόντων, η φιλοξενία: Όλα όσα εκπέμπει το Ohh Boy. Τι από αυτά πιστεύετε έχει κάνει τον κόσμο να το αγκαλιάσει, ρωτάω την κ. Μαργαρίτα.
Νομίζω όλα μαζί. Η αύρα του και η αγάπη με την οποία το κάναμε. Δεν είχαμε κανένα άγχος να περάσουμε κάτι κι αυτό νομίζω το εισπράττει ο κόσμος. Η απλότητα είναι σπουδαίο πράγμα!
Τι στο καλό είναι αυτό το Ohh Boy. (έσκασα μέχρι να μάθω)
https://www.facebook.com/ohhboygr/
Φωτογραφίες: Αποκλειστικά του συντάκτη.