“Κουμπάκι”: ένα ιδιαίτερο concept store στο κέντρο της Αθήνας

Κουμπάκι
Κουμπάκι… Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς αυτήν την λέξη;! Κάτι μικρό, κάτι cute (κουμπάκι=υποκοριστικό του κουμπιού άλλωστε), ίσως και κάτι χειροποίητο. Αυτές ήταν οι πρώτες σκέψεις την πρώτη φορά που άκουσα γι’ αυτό και  αντικειμενικά, δεν απέχoυν και πολύ από την πραγματικότητα.

Τι είναι το “Κουμπάκι”…

Το Κουμπάκι, πρόκειται για ένα μαγαζί, concept store θα έλεγα εγώ (γιατί περί ενός ιδιαίτερου, κατ’ εμένα, concept πρόκειται) στην οδό Παλλάδος στο Ψυρρή. Εκεί θα βρεις κούπες, t-shirt, σκουλαρίκια, τσάντες ,ημερολόγια, όλα χειροποίητα και όλα προσεγμένα. Και γιατί είναι όλα αυτά ιδιαίτερα; Γιατί η Ειρήνη έχει σκεφτεί, σχεδιάσει και υλοποιήσει την κάθε λεπτομέρεια. Οι στάμπες στις μπλούζες και στις κούπες, έξυπνες, μοναδικές και μία προς μία, οι τσάντες της οι λουλουδένιες βελονιά προς βελονιά προσεγμένες, ακόμα και το wrapping στα δέματα που στέλνει στον κόσμο που παραγγέλνει τα προϊόντα της, ακόμα κι αυτό ιδιαίτερο. 

Ποιος κρύβεται πίσω από το “Κουμπάκι”;!

Ποια είναι, θα αναρωτήθηκες πριν,  η Ειρήνη… Η Ειρήνη είναι η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, φρέσκο κορίτσι,δημιουργικό και πρόθυμο να σου μιλήσει και να σε καθοδηγήσει σ’ ότι χρειαστείς. Έτσι πρόθυμα μου απάντησε κι εμένα στις ερωτήσεις που της έκανα για το δημιούργημα της αυτό.

"Κουμπάκι"
Παιδιά, η Ειρήνη. Ειρήνη, τα παιδιά!

Στο ερώτημα μου σχετικά με το πως ξεκίνησε όλο αυτό και ποια η κεντρική ιδέα πίσω από το “Κουμπάκι”, η Ειρήνη μου εξηγεί πως ανέκαθεν  ήθελε να δημιουργεί, να φτιάχνει πράγματα και να ζωγραφίζει όπως επίσης πάντα την ενδιέφεραν οι ανθρώπινες σχέσεις. “Τις παρατηρώ από κοντά, από μακριά, πάντα με το ίδιο ενδιαφέρον. Ήθελα λοιπόν κάπως να γίνω μέρος όλης αυτής της μαγείας που έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις. Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να χαρίζει κάποιος κάτι που έχεις φτιάξει σε κάποιον που αγαπά ή να γίνεται ένα t-shirt σου η αφορμή να γνωριστούν δύο άνθρωποι?”  Και κάπως έτσι μου δίνει να καταλάβω από που πηγάζουν όλες οι ατάκες στα μπλουζάκια, τις κούπες και τις τσάντες που δημιουργεί.

Διαβάστε επίσης  Η Άννα Ψυχογιού στο Faust - Τετάρτη 18 Απριλίου

Και τι την εμπνέει καθημερινά στο να δημιουργεί;

Advertising

Advertisements
Ad 14

“Υπάρχουν τόσα πράγματα να σ’εμπνεύσουν ,αν είναι ανοιχτός στα ερεθίσματα. Συνήθως ξεκινώ με το τι με απασχολεί κάθε περίοδο. Νιώθω πως είναι και λίγο πιο ψυχοθεραπευτικό έτσι. Εκφράζω αυτό που νιώθω,μου έρχεται και έμπνευση. 2 σε 1. Στα αξεσουάρ έχει πιο πολύ να κάνει με τα υλικά, παίρνω ό,τι μου κάνει κλικ στο μάτι, ακόμα και αν δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και μετά τα συνδυάζω κάπως που να φαίνεται ‘λογικό’ στην αισθητική μου”.

Το “Κουμπάκι”, άνοιξε λοιπόν πριν λίγα χρόνια, εν καιρώ δύσκολο να ξεκινήσει κάποιος νέος, μια επιχείρηση από το μηδέν. Όπως μου εξηγεί η Ειρήνη ήταν ρίσκο και όλα έγιναν με άγνοια κινδύνου.  “Αν ήξερα όσα έχω αντιμετωπίσει μέχρι τώρα, μπορεί να μην είχα το θάρρος να το ανοίξω. Οπότε από τη μία πλευρά είναι καλό να μην ξέρεις απόλυτα τι σε περιμένει, από την άλλη νιώθω πως βούτηξα ξαφνικά στα βαθιά και έπρεπε κάπως να κολυμπήσω. Τα πρώτα χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα, δε θα πω ψέματα, απλά κάπου πεισμώνεις, κάπου μαθαίνεις, κάπου προσαρμόζεσαι και αποκτάς μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πού θες να φτάσει και πώς.” Από εκεί λοιπό και μόνο λαμβάνεις την θετική της αύρα, την αύρα που εμπνέει και το μαγαζί της και τα δημιουργήματά της.

Τα μελλοντικά της σχέδια για το “Κουμπάκι” είναι να δημιουργήσει ένα e-shop και να συνεχίσει να υλοποιεί και να κάνει αυτό που αγαπά. “Δε με νοιάζει αν θα γίνει Τζάιαντ, στην καρδιά μου είναι ήδη και αυτό φτάνει.”

Διαβάστε επίσης  Arte Brasileira Atenas: Χοροί και μουσική της Βραζιλίας

Συνοπτικά…

Αυτά τα λίγα και συνάμα πολλά μας λέει η Ειρήνη. Ύστερα μιλούν απλώς τα δημιουργήματα της. Πέρνα λοιπόν μια βόλτα από εκεί ή τσέκαρε το instagram account, μια ματιά στα αντικείμενα θα σου φτιάξει άμεσα την μέρα!

Advertising

concept stote

 

Info:

Παλλάδος 24,  21 5505 2518

Κουμπάκι

 

Ελένη, Έλενα ή Yelena, ακούω σ'όλα τα παραπάνω και θα με βρεις παντού και πουθενά. Αν σου αρέσουν οι βόλτες, τα events και η εξερεύνηση στη πόλη τότε βρίσκεσαι στην κατάλληλη στήλη. Απόλαυσε υπεύθυνα!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

μυστικά για πηχτές σούπες

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή,
Τι κι αν δεν υπάρχει τίποτα κακό σε εσένα;

Τι κι αν δεν υπάρχει τίποτα κακό σε εσένα;

Τι κι αν δεν υπάρχει τίποτα κακό σε εσένα; Διαφορετικές