“Καντίνα, τι τρε μπανάλ!”… Καθόλου τρε μπαναλ κατ’εμέ και ιδίως όταν μιλάμε για το “Γαλιάντρα” το νέο καντινοστέκι της πόλης που ήρθε για να μείνει. Θα το βρεις στην πλατεία Αυδή και το μόνο σίγουρο είναι πως θα γεμίσει γευστικά το καλοκαίρι σου.
Το νέο αυτό γαστρονομικό εγχείρημα από την Γωγώ Δελογιαννη και τους συνεργάτες της Νέλλη Μποφίλιου και Μιχάλη Δημάκο, ξεκίνησε στο Μεταξουργείο μόλις πρόσφατα κι εγώ σε παροτρύνω να το δοκιμάσεις άμεσα.
Αρχικά ο χώρος του Γαλιάντρα είναι σούπερ ενδιαφέρον και θα σου θυμίσει σίγουρα φεστιβαλοχώρο. Σε ένα παλιό σπίτι της δεκαετίας του 20′ στήθηκε το σκηνικό του μαγαζιού με τα πολύχρωμα βαρέλια (aka τραπεζοκαθίσματα), τα λαμπάκια και τα χρωματιστά σημαιάκια να σε βάζουν μια και καλή σε mood καλοκαιριού.
Και τι θα φας; Αυτό είναι ένα άλλο θέμα, μεγάλο θέμα! Αρχικά θα φας από τα πιο ποιοτικά σάντουιτς που έχεις φάει ποτέ, ας ξεκινήσουμε από εκεί. Κοκκινιστό μοσχάρι, πέστο κόκκινης πιπεριάς και μυρωδικών, τσαλαφούτι και κρέμα μαϊντανού, ε, κλείσε όλα αυτά σε ένα σάντουιτς. Το λες και γιαμ! Pulled pork, μουστάρδα, χειροποίητες πίκλες από αγγούρι και γραβιέρα, ε, κλείσε όλα αυτά σε ένα hot dog bun. Το λες και υπερθεϊκο! Και επειδή Γωγώ Δεληγιάννη και κφτεδάκια πάνε μαζί, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το Γαλιάντρα. Βγαίνουν ζεστά- ζεστά από τη σχάρα μαζί με πατάτες τηγανητές, σταματάω να περιγράφω κάπου εδώ. Όλα τα πιάτα από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο, ακόμη και τα ψωμάκια, είναι χειροποίητα και φτιαγμένα με πρώτης τάξεως υλικά.
Για να συνοδεύσεις το σάντουιτς, το hot dog ή οτιδήποτε επιλέξεις, θα σε περιμένει δροσερή βαρελίσια μπύρα και παγωμένη μαργαρίτα σε περίπτωση που ζεστάθηκες (εεε καλοκαίρι ήρθε!).
Άσε λοιπόν τα περιττά πάρε την παρέα σου και φύγατε για το τραγουδιστό πτηνό! Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η Γαλιάντρα!
Γιατράκου 4, πλατεία Αυδή
Αθήνα