Spoild: Ένα πρωτοποριακό ice-cream bar στο Σύνταγμα

Ένα πρωτοποριακό ice-cream bar, άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2020 στο νούμερο 5 της οδού Βουλής στην Αθήνα και το όνομα του, πλέον, είναι γνωστό στους λάτρεις του παγωτού και των cookies.

Ο λόγος για το Spoild, ένα μαγαζί γεμάτο χρώμα, νόστιμο σπιτικό gelato σε μορφή “scoop” ή στροβιλισμένο με φρέσκα υλικά, αμερικανικού τύπου μπισκότα και μια καταπληκτική ομάδα, που είναι έτοιμη να σε «κακομάθει». Θα το συναντήσεις σε ένα πολύ μικρό μαγαζάκι, που όμως σου τραβάει αμέσως την προσοχή και ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα μαγαζιά του δρόμου. Θυμίζει την αγαπημένη δεκαετία του 80’ και εκπλήσσει ευχάριστα, αφού δίνει μια «ανάσα» χρώματος στο κέντρο της Αθήνας. Συνδυάζει τη σύγχρονη, πολύχρωμη pop αισθητική, σε ένα instagrammable περιβάλλον, που όμως σου δίνει και την υπόσχεση για μία τελείως διαφορετική γλυκιά εμπειρία. Πίσω από όλο αυτό το εγχείρημα, βρίσκεται η ομάδα των γνωστών σε όλους Lukumades, οι οποίοι αποφάσισαν να ανοίξουν άλλο ένα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, που θα αγαπηθεί εξίσου.

“Από τότε που ήμασταν παιδιά, το παγωτό δεν ήταν ποτέ αρκετό, οπότε αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας κατάστημα προσφέροντας την εμπειρία που πάντα λαχταρούσαμε και γιατί όχι να συνδυάσουμε παγωτό μαζί με cookies.

 

Spoild
Πηγή: Trip Advisor

Τι μπορεί να συναντήσει κανείς εδώ λοιπόν; Πολύχρωμη διακόσμηση, χαμογελαστοί και εξυπηρετικοί υπάλληλοι και νόστιμα, φρεσκοψημένα cookies συνθέτουν το σκηνικό του Spoild. Εδώ, συνδυάζουν cookies με παγωτό -τα σπάνε και τα ανακατεύουν με διάφορες γεύσεις- και τα απολαμβάνεις σε κυπελάκι, κάνοντας την βόλτα σου στο κέντρο. Αυτό, που ξεχωρίζει στο Spoild, είναι η ειδική τεχνική που χρησιμοποιεί στο παγωτό. Πιο συγκεκριμένα, με ένα ειδικό μηχάνημα, το κομπρεσέρ που θα συναντήσεις μόλις μπεις στο μαγαζί, «χτυπάει» το δικής τους παραγωγής gelatto μέχρι να του δώσει μία μοναδική, soft υφή. Το gelato του Spoild είναι φτιαγμένο, από περισσότερο γάλα και λιγότερη κρέμα, ενώ δεν περιέχει καθόλου αυγά.

Διαβάστε επίσης  The Grand by Interni : Η νέα άφιξη στο Grand Hyatt Athens

Όλη η παραγωγή του παγωτού, γίνεται με φρέσκα ελληνικά υλικά χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Έτσι, είναι πιο γευστικό και με λιγότερα λιπαρά από το παραδοσιακό παγωτό, ενώ είναι και πιο κρεμώδες, με μία υφή που θυμίζει παγωτό μηχανής, αλλά μία γεύση που είναι πιο φρέσκια και παράλληλα πιο έντονη. Εδώ, θα βρεις πολλές προτάσεις συνδυασμών γεύσεων όπως η Pavlova, το Banoffee, το Tiramisú κ.α. ενώ αν θέλεις να πειραματιστείς περισσότερο, μπορείς να διαλέξεις τα αγαπημένα σου υλικά από τις απεριόριστες build-your-own επιλογές που προσφέρονται. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να επιλέξεις την βάση παγωτού που σου αρέσει (κρέμα, σοκολάτα ή φιστίκι – όλα ημέρας) και να προσθέσεις διαφορετικά mix-ins και toppings.

Spoild
Πηγή: Wolt

Φυσικά, το Spoild, δεν σταματάει εκεί, καθώς είναι γνωστό και για τα πιο νόστιμα cookies στην Αθήνα. Εδώ, μπορείς να γευτείς χειροποίητα soft cookies αμερικάνικου στιλ, που ψήνονται όλη μέρα και τα οποία σου σπάνε τη μύτη με τη μυρωδιά τους όσο πλησιάζεις στο μαγαζί. Μπορείς, ακόμη, να τα προσθέσεις και στο παγωτό σου, σπάζοντάς τα μέσα στην κρέμα ή βάζοντάς τα από πάνω σαν topping. Μαλακά και μαστιχωτά, με πλούσιο άρωμα και αξεπέραστη γεύση, τα βρίσκεις σε γευστικούς συνδυασμούς που καλύπτουν όλα τα γούστα. Τα cookies του Spoild, βγαίνουν κάθε πρωί από το φούρνο και η μυρωδιά τους θα σου «σπάσει» τη μύτη. Οι διαφορετικές γεύσεις τους, συνδυάζονται τέλεια με το παγωτό και τον καφέ, με το Spoild, να προσφέρει ολόφρεσκο καφέ από την ελληνικής εταιρίας Kudu. Τέλος, δεν θα μπορούσα να παραλείψω, τα εξαιρετικά και άκρως γενναιόδωρα milkshakes που προσφέρει, πάλι στην ίδια φιλοσοφία και με πολλές επιλογές.

Διαβάστε επίσης  Thessaloniki Street Food Festival
Spoild
Πηγή: Studio Materiality

Στην καρδιά της Αθήνας, λοιπόν, θα συναντήσεις τον πιο πρωτότυπο αλλά και απολαυστικό τρόπο, για να φτιάξεις το παγωτό σου, κυριολεκτικά κομμένο και ραμμένο στις προτιμήσεις σου. Αφέσου, στους γλυκούς συνδυασμούς του και.. get “spoild”!

@getspoild

Βουλής 5, Σύνταγμα

2103210115

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όμως τώρα με βρίσκεις στα twenties μου στην Αθήνα να σπουδάζω δημοσιογραφία στο Πάντειο. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι τρέφω μεγάλη αγάπη για την συγγραφή άρθρων και ευελπιστώ να ακολουθήσω το επάγγελμα. Μεγάλες μου αδυναμίες είναι τα ταξίδια, ο καφές με την παρέα και οι βόλτες στα στενά του κέντρου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που
γυναίκες εργασία χώρες

Γυναίκες στην εργασία: κορυφαίες και κατώτατες χώρες

Οι γυναίκες στην εργασία αποτελούν ένα σημαντικό δείκτη κοινωνικής και