Salone del Mobile: το πιο σημαντικό γεγονός στο design

Salone del Mobile
Πηγή εικόνας: www.salonemilano.it


Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι απανταχού επαγγελματίες και λάτρεις του επίπλου, του design, του φωτισμού και ό,τι συνθέτει ένα χώρο, ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο γεγονός, την Salone del Mobile. Η έκθεση στο Μιλάνο είναι η πιο σημαντική από όλες, καθορίζοντας τις τάσεις στο χώρο του design και έχοντας ως εκθέτες σημαντικούς διεθνείς οίκους απο όλο τον κόσμο. Η πρώτη φορά που άνοιξε τις πύλες της ήταν το 1961 για να προωθηθεί το ιταλικό έπιπλο και οι εξαγωγές. Πολύ σύντομα έγινε το πιο σημαντικό γεγονός, με αρωγό το ιταλικό design, που ως γνωστόν ξεχωρίζει και διαπρέπει διεθνώς! Σήμερα δέχεται 370,000 επισκέπτες κάθε χρόνο από 188 διαφορετικές χώρες!

Με έναν νοητό τρόπο η έκθεση παραθέτει τρεις κατηγορίες στυλ:

  • Classic: κλασσική παράδοση, παραγωγή, ικανότητα κατασκευής και σχεδιασμού επίπλων και ειδών διακόσμησης
  • Design:  λειτουργικότητα και εφευρετικότητα συνδυασμένα με στυλ μέσα από σύγχρονη ματιά
  • xLux: υπερπολυτελή αντικείμενα προσαρμοσμένα στη σύγχρονη διάθεση

Η Salone del Mobile χωρίζεται σε 8 τομείς:

  • International furnishing accessories exhibition: παρουσίαση επίπλων για όλους τους χώρους
  • Euroluce: παρουσίαση σε ότι σχετικό με τον φωτισμό χωρών
  • Workplace 3.0: το design συναντά την τεχνολογία στον σχεδιασμό και την λειτουργία των χωρών εργασίας
  • Salonesattelite: νέοι σχεδιαστές παρουσιάζουν τις ιδέες τους, διαγωνίζονται και οι εταιρείες βρίσκουν τους μελλοντικούς συνεργάτες τους. Φέτος το θέμα είναι: «το φαγητό ως design αντικείμενο»
  • Eurocucina: ότι σχετικό με το χώρο της κουζίνας
  • International bathroom exhibition: οτι σχετικό με το χώρο του μπάνιου
  • S.project: για πρώτη φορά φέτος θα παρουσιαστεί μια b2b πλατφόρμα όπου ο σκοπός θα είναι η πολύπλευρη κάλυψη που έχει ανάγκη η πραγμάτωση ενός σωστά λειτουργικού χώρου.
Διαβάστε επίσης  8 DIY προϊόντα για τα μαλλιά +1 after sun σώματος
Salone del Mobile
Πηγή εικόνας: www.salonemilano.it
Salone del Mobile
Πηγή εικόνας: www.stua-milano.it

 

Σημαντικό γεγονός στην Salone del Mobile είναι τα πολύ ξεχωριστά shows που πραγματοποιούνται για να τιμηθεί η τέχνη και η ιστορία, σε συνδυασμό με το design και την τεχνολογία. Φέτος στην 58η έκθεση (9-14 Απριλίου 2019) για να τιμηθούν τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Leonardo Da Vinci, μια ειδική έκθεση, η De-signo, θα παρουσιάζει το ιταλικό design πριν και μετά τον μεγάλο καλλιτέχνη, καθώς και την κληρονομιά του στην κατασκευή και την τέχνη του design. Εξίσου εντυπωσιακό αναμένεται να είναι και το Aqua Leonardo’s Vision. Μια led οθόνη στο Conca dell’ Incoronata θα δίνει την αίσθηση ενός παραθύρου στον μελλοντικό μιλανέζικο ουρανό και της αλλαγές του σύμφωνα με τις ώρες της μέρας!

Salone del Mobile
Πηγή εικόνας: www.salonemilano.it

 

Η Salone del Mobile ανοίγει τις πόρτες της απο τις 9:30-18:30 και η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους επαγγελματίες του χώρου. Το σαββατοκύριακο επιτρέπεται η είσοδος και στο κοινό με το εισητήριο να κυμαίνεται απο τα €25-29. Σε οποίον την επισκέπτεται αφήνει πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις, γιατί είναι ένα γεγονός διόλου τυχαίο. Η επιλογή των εκθετών γίνεται κάτω από προϋποθέσεις και όλα γίνονται με τον πιο επαγγελματικό τρόπο. Τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου δειγματίζουν τις δουλειές που ετοιμάζουν καιρό πριν και φανταστείτε οτι κάποιες εταιρείες, όπως η Fendi, δεν επιτρέπει την είσοδο στο σταντ της παρά μόνο στους εγκεκριμένους συνεργάτες της.

Έχοντας γνώση και εμπειρία της επίσκεψης σε αυτή τη γιορτή του design, σας παροτρείνω να το τολμήσετε κάποια στιγμή! Για να δούμε λοιπόν τι θα έχουμε να σας πούμε για τις νέες τάσεις στο χώρο…. Ο λόγος στο Μιλάνο!

Διαβάστε επίσης  Νοστράδαμος: Οι προφητείες του και τι είδε για το 2019!

Απόφοιτη του University of Hertfordshire σε σπουδές Business&Management.
Ασχολούμαι επαγγελματικά στον τομέα της διακόσμησης και επίπλωσης χώρων. Μου αρέσει να βλέπω τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά! Τα ταξίδια και η θάλασσα είναι βαθειές ανάσες, οι όμορφοι χώροι ξεκούραση...Πιστεύω ότι όλοι δικαιούνται να ζούνε σε όμορφους χώρους και προσπαθώ να το προσφέρω με τη δουλειά μου και τις γνώσεις μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος
Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που