10 μαθήματα από τον φωτογράφο Alex Webb (part IΙ)

Alex Webb

Ο Alex Webb γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1952 είναι φωτογράφος γνωστός για τις ζωντανές και σύνθετες έγχρωμες φωτογραφίες του κι είναι μέλος στο Μagnum από το 1979. Ο Webb είναι ένας φωτογράφος δρόμου που χρησιμοποιεί έντονα χρώματα, φως και συναίσθημα για να καταγράψει πολύπλοκες εικόνες.

Αυτό το 2o  άρθρο ολοκληρώνει τα μαθήματα από τον φωτογράφο Alex Webb, ας συνεχίσουμε.

6. Δουλέψτε πάνω σε projects

Advertisements
Ad 14
Alex Webb
HAITI. Bombardopolis.1986

O Alex Webb πιστεύει ότι η εργασία πάνω σε πρότζεκτ είναι ένας πολύ καλός τρόπος προσέγγισης της φωτογραφίας δρόμου. Ο λόγος είναι ότι η εργασία σε projects  θα σας δώσει κατεύθυνση, σκοπό και θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια αφήγηση ή μια ιστορία. Ωστόσο, η εργασία σε έργα είναι συχνά δύσκολη. Δεν ξέρουμε πόσο χρόνο θα πάρουν ή τι να φωτογραφίσουμε ακριβώς.

TIP: Σκεφτείτε πώς βλέπετε τον κόσμο και πώς οι φωτογραφίες σας αντικατοπτρίζουν αυτό. Ξεκινήστε πρώτα γυρίζοντας τι δικές σας ματιές στη ζωή. Τι κάνει την πόλη σας μοναδική από άλλους; Αν θέλετε να πάτε ταξίδι, πηγαίνετε με ανοιχτό μυαλό και δείτε τι θέματα προκύπτουν.

7. Εάν ”κολλήσετε”, δοκιμάστε κάτι νέο

Alex Webb
Guanajuato. 1987. Child and statue.

TIP: Eάν αισθάνεστε απογοητευμένοι από τη δουλειά σας πειραματιστείτε. Αν ο τρόπος που τραβάτε φωτογραφία στο δρόμο δεν σας κάνει ευτυχισμένους – δοκιμάστε κάτι άλλο. Αλλάξτε φωτογραφικά θέματα, τόπους, διαδικασίες κλπ ότι θεωρείτε ότι σας έχει κολλήσει φωτογραφικά. Ο πειραματισμός είναι πολύ σημαντικός – αλλά προσπαθήστε να μην πειραματιστείτε πάρα πολύ. Πειραματιστείτε αρκετά μέχρι να βρείτε τον εαυτό σας και το περιεχόμενο που θέλετε στη δουλειά σας.

Διαβάστε επίσης  10 μαθήματα από τον φωτογράφο Alex Webb (part I)

8. Ακολουθήστε το πάθος σας

Alex Webb
MEXICO. Oaxaca state. Tehuantepec. 1985. Children playing in a courtyard.

O Alex Webb λέει: ”Αν θέλετε να γίνετε ένας σπουδαίος φωτογράφος δρόμου, νομίζω ότι η εμμονή είναι σημαντική. Όλοι δεν θέλουμε να γίνουμε μεγάλοι φωτογράφοι (ίσως το κάνουμε μόνο για διασκέδαση ή ως χόμπι), αλλά εάν παίρνετε σοβαρά την φωτογραφία δρόμου τουλάχιστον – δουλέψτε σκληρά και ξεπεράστε τις αμφιβολίες σας. Υπάρχουν φορές που μπορεί να αμφισβητήσετε τον εαυτό σας αλλά η εργασία σε προτζεκτ μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε πιο συγκεντρωμένοι. Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε ενώ συναντάτε και άλλους φωτογράφους, διαβάζοντας φωτογραφικά βιβλία και μεγάλους φωτογράφους και συνεχώς να φωτογραφίζετε.”

9. Αποτυπώστε το συναίσθημα ενός τόπου

Alex Webb
Leon. 1987

Color is very much about atmosphere and emotion and the feel of a place.” – Alex Webb

Φωτογραφίζοντας με χρώμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταγράψετε τη διάθεση και την ατμόσφαιρα ενός τόπου. Αλλά – μην τραβήξετε φωτογραφίες με  χρώμα μόνο για χάρη του χρώματος. Σκεφτείτε πώς ο τρόπος λήψης των χρωμάτων μπορεί να προσθέσει περιεχόμενο και νόημα στις φωτογραφίες σας.

TIP: Σκεφτείτε τι είδους διάθεση ή συναίσθημα θέλετε για το έργο σας / φωτογραφίες σας, εάν προσπαθείτε να πείτε κάτι – και επιλέξτε το σωστό μέσο. Αν θέλετε να καταγράψετε την ενέργεια, το φως και τον ενθουσιασμό ενός τόπου- το χρώμα μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα. Θυμηθείτε το ρητό, “Το μέσο είναι το μήνυμα.”

10. Ταξίδι

Alex Webb
GRENADA. Gouyave. Bar. 1979.

TIP: Ταξιδέψτε όσο μπορείτε. Τα ταξίδια θα σας διδάξουν να είστε λιγότερο υλιστές, να εκτιμάτε περισσότερο άλλους πολιτισμούς, τρόπους ζωής και σκέψης. Θα αλλάξετε τους τρόπους προσέγγισης σας, θα αλλάξετε περιεχόμενα και θα εξελιχθείτε φωτογραφικά γενικά.

Διαβάστε επίσης  Υπολογιστική Φωτογραφία: Είναι τελικά το μέλλον;

Γεια. Ονομάζομαι Μαριάννα.
Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 94' στην Αθήνα.
Έχω τελειώσει σπουδές πάνω στη Φωτογραφία.
Είμαι άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες, γι΄αυτό ασχολούμαι με τη ζωγραφική και τις κατασκευές. Γράφω, φωτογραφίζω, και κάνω ποδήλατο. Αγαπώ τον καφέ και τους φίλους μου - οι τελευταίοι λένε ότι είμαι μοναχική, αγχώδης, ευαίσθητη και με χιούμορ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι