Σνακς για πάρτι: 3 εύκολα και νόστιμα πιάτα

20 Φεβρουαρίου 2023
Πηγή: www.trikifun.gr

Πλησιάζει η ημέρα του πάρτι και σκέφτεσαι τι να φιλέψεις τους καλεσμένους σου. Λες να ψήσεις κάποια πιτάκια, να προσφέρεις ξηρούς καρπούς και πατατάκια, να ανοίξεις δυο τρία αναψυκτικά και ένα δυο ποτά αλλά θα ήθελες και κάτι ακόμα, κάτι νόστιμο και διαφορετικό, κάτι να κλέψει τις εντυπώσεις. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές για τρία πιάτα που θα αγαπήσουν και θα απολαύσουν οι καλεσμένοι σου. Είτε έχεις κάποια εμπειρία στην κουζίνα είτε όχι, οι συνταγές αυτές θα έχουν σίγουρη επιτυχία.

Σουβλάκια από ντοματίνια, γραβιέρα και μορταδέλα ή προσούτο

Θα χρειαστείς:

Μίνι καλαμάκια για σουβλάκια ή οδοντογλυφίδες

Advertising

Advertisements
Ad 14

Γραβιέρα της αρεσκείας σου

Ντοματίνια

Μορταδέλα σε φέτες

Προσούτο

Advertising

Εκτέλεση:

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις σε κυβάκια τη γραβιέρα, να κόψεις σε λωρίδες τη μορταδέλα και το προσούτο και στη συνέχεια να κάνεις τις λωρίδες ρολάκια. Παίρνεις ένα καλαμάκι και βάζεις ένα ντοματίνι, ένα κυβάκι γραβιέρα και ένα ρολάκι μορταδέλας. Σε ένα άλλο καλαμάκι βάζεις ένα ντοματίνι, ένα κυβάκι γραβιέρα και ένα ρολάκι προσούτο. Συνεχίζεις έτσι μέχρι να φτιάξεις όσα σουβλάκια χρειάζεσαι και το πρώτο πιάτο σου είναι έτοιμο. Εύκολο και διασκεδαστικό!

Αυγά βραστά γεμιστά

Θα χρειαστείς (για 12 τεμάχια):

Advertising

6 αυγά

4 φέτες μπέικον

4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Αλάτι και πιπέρι

Advertising

Εκτέλεση:

Βράζεις τα αυγά καλά ώστε να είναι πολύ σφιχτά. Ψήνεις το μπέικον (στον φούρνο ή στο τηγάνι) και έπειτα το ψιλοκόβεις. Όταν τα αυγά έχουν κρυώσει πλήρως τα κόβεις στη μέση και αφαιρείς τους κρόκους. Βάζεις σε ένα μπολ τους κρόκους, το ψιλοκομμένο μπέικον, τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνει το μίγμα σαν κρέμα. Τοποθετείς τα ασπράδια σε μια πιατέλα και γεμίζεις το μέρος που ήταν οι κρόκοι με το μίγμα που έφτιαξες. Ταιριάζει πολύ να ρίξεις από πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δεύτερο πιάτο σου είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Ρολάκια τορτίγιας

Θα χρειαστείς (για 12 τεμάχια):

Advertising

2 μεγάλες τορτίγιες

6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα

6 φέτες τυρί gouda

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Advertising

1 κούπα τριμμένο καρότο και μωβ λάχανο

Λευκό πιπέρι

12 ντοματίνια

12 οδοντογλυφίδες

Advertising

Εκτέλεση:

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, βάζεις σε κάθε τορτίγια από τρεις φέτες καπνιστή γαλοπούλα και τρεις φέτες τυρί gouda. Προσθέτεις στην κούπα με το τριμμένο καρότο και το μωβ λάχανο τη μαγιονέζα και το λευκό πιπέρι, ανακατεύεις καλά και απλώνεις το μίγμα στις δύο τορτίγιες. Στη συνέχεια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τυλίξεις τις τορτίγιες σε ρολά και να τις κόψεις σε έξι ρολάκια την κάθε μία. Παίρνεις μία οδοντογλυφίδα για κάθε ρολάκι, βάζεις ένα ρολάκι τορτίγιας και ένα ντοματίνι από πάνω. Τα στήνεις σε μια πιατέλα και το τρίτο πιάτο σου είναι έτοιμο να μπει και αυτό στον μπουφέ.

Αυτά ήταν τρία πιάτα που μπορείς να φτιάξεις χωρίς να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια και πολύ χρόνο στην κουζίνα ή να χρειάζεται να έχεις εμπειρία στη μαγειρική. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την ιδέα αυτών των συνταγών και να αξιοποιήσεις τα υλικά που έχεις ήδη σπίτι σου σε περίπτωση που έχεις ξαφνικές επισκέψεις ή που απλά θέλεις να παίξεις με τα υλικά και να φτιάξεις τις δικές σου παραλλαγές. Το αποτέλεσμα θα έχει σίγουρη επιτυχία.

Απόλαυσέ το!

Advertising

Οι αγάπες μου είναι τρεις, το καλό φαγητό, τα ζώα και η φύση. Μου αρέσει να ταξιδεύω μέσα από ταινίες, γεύσεις και παραμύθια. Προσπαθώ καθημερινά για το καλύτερο και αν ποτέ κάτι πάει στραβά, η αστερόσκονη είναι η λύση!

Περισσότερα από τη στήλη: Γαστρονομία

Γαστρονομία

5+1 βιβλία γαστρονομίας που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Η πρώτη μέρα του Απρίλη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου γαστρονομίας. Η ημέρα…

Γαστρονομία

Μυστικά για πηχτές σούπες

Τα μυστικά για πηχτές σούπες ξεκινούν με μια βασική αρχή, το σιγομαγείρεμα ή αλλίως σιγοβράσιμο.…

Γαστρονομία

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με…

Γαστρονομία

Πρωινό για ενέργεια : οι τάσεις στις συνταγές

Μια κοινή εμμονή πλέον το γεύμα του πρωινού. Λίγο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, λίγο οι…

Γαστρονομία

Ιταλικές δίπλες ή αλλίως crostoli

Από τις εορταστικές τραγανές ελληνικές δίπλες στο πεντανόστιμο Ιταλικό crostoli. Λεπτές τραγανές λωρίδες ζύμης τηγανίζονται…

Γαστρονομία

Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές.…

Γαστρονομία

Τα μυστικά της κουζίνας από τη… γιαγιά

Ένας λόγος που αγάπησα τη μαγειρική είναι η γιαγιά μου. Μυρίζοντας και δοκιμάζοντας κάθε της…