
Πλησιάζει η ημέρα του πάρτι και σκέφτεσαι τι να φιλέψεις τους καλεσμένους σου. Λες να ψήσεις κάποια πιτάκια, να προσφέρεις ξηρούς καρπούς και πατατάκια, να ανοίξεις δυο τρία αναψυκτικά και ένα δυο ποτά αλλά θα ήθελες και κάτι ακόμα, κάτι νόστιμο και διαφορετικό, κάτι να κλέψει τις εντυπώσεις. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές για τρία πιάτα που θα αγαπήσουν και θα απολαύσουν οι καλεσμένοι σου. Είτε έχεις κάποια εμπειρία στην κουζίνα είτε όχι, οι συνταγές αυτές θα έχουν σίγουρη επιτυχία.
Σουβλάκια από ντοματίνια, γραβιέρα και μορταδέλα ή προσούτο
Θα χρειαστείς:
Μίνι καλαμάκια για σουβλάκια ή οδοντογλυφίδες
Γραβιέρα της αρεσκείας σου
Ντοματίνια
Μορταδέλα σε φέτες
Προσούτο
Εκτέλεση:
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις σε κυβάκια τη γραβιέρα, να κόψεις σε λωρίδες τη μορταδέλα και το προσούτο και στη συνέχεια να κάνεις τις λωρίδες ρολάκια. Παίρνεις ένα καλαμάκι και βάζεις ένα ντοματίνι, ένα κυβάκι γραβιέρα και ένα ρολάκι μορταδέλας. Σε ένα άλλο καλαμάκι βάζεις ένα ντοματίνι, ένα κυβάκι γραβιέρα και ένα ρολάκι προσούτο. Συνεχίζεις έτσι μέχρι να φτιάξεις όσα σουβλάκια χρειάζεσαι και το πρώτο πιάτο σου είναι έτοιμο. Εύκολο και διασκεδαστικό!
Αυγά βραστά γεμιστά
Θα χρειαστείς (για 12 τεμάχια):
6 αυγά
4 φέτες μπέικον
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζεις τα αυγά καλά ώστε να είναι πολύ σφιχτά. Ψήνεις το μπέικον (στον φούρνο ή στο τηγάνι) και έπειτα το ψιλοκόβεις. Όταν τα αυγά έχουν κρυώσει πλήρως τα κόβεις στη μέση και αφαιρείς τους κρόκους. Βάζεις σε ένα μπολ τους κρόκους, το ψιλοκομμένο μπέικον, τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνει το μίγμα σαν κρέμα. Τοποθετείς τα ασπράδια σε μια πιατέλα και γεμίζεις το μέρος που ήταν οι κρόκοι με το μίγμα που έφτιαξες. Ταιριάζει πολύ να ρίξεις από πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δεύτερο πιάτο σου είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Ρολάκια τορτίγιας
Θα χρειαστείς (για 12 τεμάχια):
2 μεγάλες τορτίγιες
6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
6 φέτες τυρί gouda
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κούπα τριμμένο καρότο και μωβ λάχανο
Λευκό πιπέρι
12 ντοματίνια
12 οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση:
Η διαδικασία είναι πολύ απλή, βάζεις σε κάθε τορτίγια από τρεις φέτες καπνιστή γαλοπούλα και τρεις φέτες τυρί gouda. Προσθέτεις στην κούπα με το τριμμένο καρότο και το μωβ λάχανο τη μαγιονέζα και το λευκό πιπέρι, ανακατεύεις καλά και απλώνεις το μίγμα στις δύο τορτίγιες. Στη συνέχεια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τυλίξεις τις τορτίγιες σε ρολά και να τις κόψεις σε έξι ρολάκια την κάθε μία. Παίρνεις μία οδοντογλυφίδα για κάθε ρολάκι, βάζεις ένα ρολάκι τορτίγιας και ένα ντοματίνι από πάνω. Τα στήνεις σε μια πιατέλα και το τρίτο πιάτο σου είναι έτοιμο να μπει και αυτό στον μπουφέ.
Αυτά ήταν τρία πιάτα που μπορείς να φτιάξεις χωρίς να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια και πολύ χρόνο στην κουζίνα ή να χρειάζεται να έχεις εμπειρία στη μαγειρική. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την ιδέα αυτών των συνταγών και να αξιοποιήσεις τα υλικά που έχεις ήδη σπίτι σου σε περίπτωση που έχεις ξαφνικές επισκέψεις ή που απλά θέλεις να παίξεις με τα υλικά και να φτιάξεις τις δικές σου παραλλαγές. Το αποτέλεσμα θα έχει σίγουρη επιτυχία.
Απόλαυσέ το!