Σοκολατένιοι κουραμπιέδες

σοκολατένιοι κουραμπιέδες
Σοκολατένιοι κουραμπιέδες. Πηγή: pinterest.

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή για όλη την οικογένεια. Νόστιμη επιλογή, με την παρουσία του κακάο να δίνει χρώμα και γεύση.

Με το αιώνιο ντέρμπι, μελομακάρονα εναντίον κουραμπιέδων να μην τελειώνει ποτέ, έρχεται το κακάο να δώσει φωνή και σε αυτούς που λατρεύουν τη σοκολάτα σε κάθε γλυκό!

Προετοιμασία : 40 λεπτά

Χρόνος ψησίματος : 20 λεπτά (για 40 περίπου τεμάχια)

Advertising

Advertisements
Ad 14

Υλικά για τους πιο λαχταριστούς σοκολατένιους κουραμπιέδες

550 γραμμάρια 100% αγελαδινό βούτυρο, ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου

180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

120 ml κονιάκ

4 βανιλίνες

Advertising

700 γραμμάρια αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις

100 γραμμάρια κακάο, χωρίς ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

200 γραμμάρια αμύγδαλα (τα καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά ή στο φούρνο για 10 λεπτά για πιο έντονη γεύση και έπειτα τα χτυπάμε στο μίξερ για λίγο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αμύγδαλο φιλέ)

Advertising

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου (θα το βρείτε στο σούπερ μάρκετ στο ράφι με τις βανίλιες και τα αρώματα ζαχαροπλαστικής)

μερικές σταγόνες ανθόνερου (υπέροχο άρωμα που όμως χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα)

Επικάλυψη: ζάχαρη άχνη, κουβερτούρα (για ακόμη πιο σοκολατένιους κουραμπιέδες), ινδοκάρυδο, πούδρα αμυγδάλου.

Διαβάστε επίσης  Ημίγλυκα/ημίξηρα κρασιά: 5 προτάσεις της άνοιξης
Εκτέλεση:

Θα χρειαστούμε ένα μίξερ πάγκου για να ανακατέψουμε καλά τα υλικά. Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε ελαφρά για 8 λεπτά περίπου για ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ, τις βανιλίνες, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το ανθόνερο και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ενωθούν. Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά τα στεγνά υλικά (αλεύρι, μπέικιν παουντερ, κακάο) και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια δυναμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά μαλακή, εύπλαστη και αφράτη. Τέλος, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και χτυπάμε μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 2 λεπτά. Πλάθουμε και δίνουμε στους κουραμπιέδες ότι σχήμα θέλουμε. Μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε κουπάτ σε διάφορα σχέδια.

Advertising

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε λαδόκολλες σε δύο μεγάλα και ρηχά ταψιά τοποθετούμε τους κουραμπιέδες. Τους ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Αφού τους ξεφουρνίσουμε, αφήνουμε τους σοκολατένιους κουραμπιέδες να κρυώσουν καλά πριν προσθέσουμε οποιαδήποτε επικάλυψη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Λαμίας , σπούδασα γεωπονία στη Θεσσαλονίκη, την πλέον αγαπημένη μου πόλη και έχω αποκτήσει τίτλους στον τομέα του κρασιού από το WSPC (Wine & Spirits Professional Center). Αγαπώ το κρασί, το χορό και το φαγητό . Μαγειρεύω για φίλους και αγαπώ τις παραδοσιακές γεύσεις .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

γειτονιές

Οι πιο γοητευτικές γειτονιές του Λονδίνου

Εξερευνώντας το Λονδίνο, θα ανακαλύψεις ότι κάθε μία από τις
Άργος: Το λίκνο των Ελλήνων βασιλιάδων και ηρώων

Άργος: Το λίκνο των Ελλήνων βασιλιάδων και ηρώων

Το Άργος όπως το γνωρίζουμε σήμερα, είναι μια όμορφη κωμόπολη