Ο Tix, το σύνδρομο Τουρέτ και η Νορβηγία στη Eurovision

Όσο περνούν τα χρόνια ο διαγωνισμός της Eurovision, γίνεται ολοένα και πιο ανούσιος, δίχως το μουσικό στοιχείο να υπερισχύει όπως παλαιότερα. Ο διαγωνισμός πλέον γίνεται για το χορευτικό κομμάτι, την ενδυματολογία και τα πολιτικά συμφέροντα. Φέτος όμως υπάρχει ένας λόγος για να καθίσουμε όλοι αναπαυτικά στους καναπέδες μας και να απολαύσουμε, τουλάχιστον, την συμμετοχή της Νορβηγίας. Ο Tix με το Fallen Angel έφτασε ως τον τελικό της Eurovision για να μιλήσει για το σύνδρομο Τουρέτ μέσα από την δική του προσωπική ιστορία.

Ο Andreas Andresen Haukeland, γνωστός στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα ως Τix, γεννημένος το 1993 έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Τουρέτ. Η διαταραχή Τουρέτ είναι μια νευροψυχιατρική διαταραχή που ξεκινά από την παιδική ηλικία, ενώ κύρια χαρακτηριστικά της είναι τα κινητικά και φωνητικά τικ και μια πιο παρορμητική συμπεριφορά, σε σχέση με τους μη πάσχοντες, που εκδηλώνεται συνήθως με ακατάλληλη φρασεολογία. Ο Tix, έχοντας συνεργαστεί με τoν Flo Rida και την Ava Max, έγραψε και συνέθεσε το πιο τρυφερό κομμάτι του για να περάσει τα δικά του μηνύματα και να μιλήσει ανοιχτά για ακόμη μια φορά για την εμπειρία του Τουρέτ. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά, αφού έχει συμμετέχει σε δημόσιες συζητήσεις για τις αυτοκτονικές σκέψεις και το αίσθημα μοναξιάς που τoν βασανίζουν εξαιτίας του συνδρόμου. Στο τραγούδι με τίτλο Fallen Angel που θα ερμηνεύσει ζωντανά στο Rotterdam Ahoy της Ολλανδίας, ο Tix παρομοιάζει τον εαυτό του με έναν άγγελο που δεν μπορεί να πετάξει, μέσα από μια ιστορία που ξεχειλίζει ρομαντισμό.

Tix
Πηγή https://www.newsy-today.com/

Ακόμη πιο όμορφο, τρυφερό και συνάμα ρεαλιστικό, το official video του κομματιού παρουσιάζει βήμα βήμα την καθημερινότητα του Tix ενόσω ήταν μαθητής. Στα πρώτα πλάνα, ο μουσικός όπως τον ξέρουμε σήμερα κάθεται στο πιάνο του, ενώ γύρω του επικρατεί μια ακαταστασία, όπως ακριβώς το χάος που κατά περιόδους αισθάνονται μέσα τους τα παιδιά με Τουρέτ. Ένα φτερό αγγέλου όμως, γυρνά στο παρελθόν, τότε που ο μικρός Tix πήγαινε σχολείο. Ένας κορίτσι πανέμορφο που τον έπιασε από το χέρι ήταν η αρχή για να κυνηγήσει τα όνειρα του. Από μια τέτοια κατάσταση βέβαια δε θα μπορούσε να λείπει δυστυχώς το bullying, που φαίνεται να τον κυνήγησε μέχρι και τα τελευταία σχολικά χρόνια. Ακόμα και τότε όμως, ο Tix εκμεταλλεύτηκε το προσωνύμιο που του δώσανε για να τον κοροϊδεύουν. Από το “Tics” που του γράψανε στο μέτωπο εξαιτίας των τικς που είχε, το κράτησε ως Tix φορώντας μόνιμα μια κορδέλα με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο. Ο λόγος που θα εμφανιστεί στη σκηνή της Eurovision με μαύρα γυαλιά, είναι επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης.

Διαβάστε επίσης  Καταργούνται οι άδειες χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων στα καταστήματα

Από την Ελλάδα, ευχόμαστε στον Tix και στην ομάδα του, καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:

Βρείτε μας στο Facebook MAXMAG

αλλά και στο Ιnstagram maxmaggr

 

 

Ονομάζομαι Θεοδώρα και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Τα φοιτητικά μου χρόνια τα πέρασα στην όμορφη πόλη των Σερρών, ενώ από το 2014 ζω στο νησί της Θάσου με τον σύζυγο και τον γιο μου. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την αρθρογραφία και τη συγγραφή παιδικών και λογοτεχνικών βιβλίων.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.