Ωδείο Άνω Πόλης: Έφτασε η 15η Μουσική Εβδομάδα

 

Ωδείο Άνω Πόλης
Πηγή: Αρχείο Ωδείου

Το Ωδείο Άνω Πόλης διοργανώνει την 15η Μουσική Εβδομάδα, η οποία αποτελεί έναν ιδιαίτερο θεσμό, που έχει αγαπηθεί από το μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η Μουσική Εβδομάδα είναι μια πανδαισία κλασσικής, έντεχνης, παραδοσιακής, λαϊκής και ροκ μουσικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 9 Απριλίου έως και την Κυριακή 14 Απριλίου στις 18:30 στο θέατρο του ΠΚ Λαοδηγήτριας, με ελεύθερη είσοδο. 

Ωδείο Άνω Πόλης
Πηγή: Αρχείο Ωδείου

Λίγα λόγια για το Ωδείο: 

Το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 2006 από τον αρχιμουσικό κ. Παναγιώτη Διαμαντή, για να ικανοποιήσει το επιτακτικό αίτημα για ανανέωση και αναγέννηση στη μουσική μας παιδεία.  Αποτελεί έναν χώρο όπου η εκμάθηση της μουσικής γίνεται με σοβαρότητα, οργάνωση και πλήρη προγραμματισμό από διπλωματούχους και έμπειρους καθηγητές. Επίσης, διδάσκονται μαθήματα μουσικής για προσωπική ευχαρίστηση και πνευματική ευεξία, ή για ένταξη στα επαγγελματικά τμήματα και την απόκτηση Πτυχίων και Διπλωμάτων, αναγνωρισμένα από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωδείο Άνω Πόλης
Πηγή: Αρχείο Ωδείου

Αναλυτικότερα, το Ωδείο Άνω Πόλης προσφέρει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους σπουδαστές του να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους και να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες, μέσω των συχνών εκδηλώσεων που διοργανώνει. Οι μαθητές του Ωδείου δύνανται να επιλέξουν το μουσικό όργανο που τους ενδιαφέρει περισσότερο, σε διαφορετικούς τομείς σπουδών, της κλασικής μουσικής, της σύγχρονης, ακόμα και της παραδοσιακής- λαϊκής.

Advertisements
Ad 14

Επιπλέον, μπορούν να καλλιεργήσουν τη φωνή τους μέσω των μαθημάτων φωνητικής, ορθοφωνίας και μονωδίας, αλλά και να γίνουν μέλη σε ένα από τα πολλά μουσικά σύνολα που υπάρχουν. Συν τοις άλλοις, στο Ωδείο Άνω Πόλης λειτουργούν τμήματα προετοιμασίας για την εισαγωγή των μαθητών στις μουσικές σχολές των ΑΕΙ της χώρας, ενώ υπάρχουν και παιδικά τμήματα, ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία τον συναρπαστικό κόσμο της μουσικής.

Διαβάστε επίσης  Motley, ένα μαγαζί που μαγεύει με τα γλυκά του!

 

Ωδείο Άνω Πόλης
Πηγή: Αρχείο Ωδείου

Η πρωτότυπη ιδέα της Μουσικής Εβδομάδας:

Η ιδέα της Μουσικής Εβδομάδας από τον πρώτο χρόνο χαρακτηρίστηκε καινοτόμα και ιδιαίτερη, ενώ είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς απαιτεί μεγάλη οργάνωση. Ειδικότερα, αποτελεί μια μίξη τραγουδιών και μελωδιών όλων των μουσικών τμημάτων, διαφορετικών ηλικιών και επιπέδων, με χαρακτηριστικό της στοιχείο τις συναυλίες των μουσικών συνόλων και των σπουδαστών, οι οποίοι θα μας μαγέψουν με το ταλέντο τους.

Στις συναυλίες θα συμμετάσχουν: η  Ορχήστρα Πνευστών, η Μικτή Χορωδία, η Παιδική Χορωδία, η Λαϊκή Ορχήστρα,  το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής, η Ορχήστρα Φλάουτων «Συναυλητές», το Ροκ Σύνολο και Σύνολα Τραγουδιού.

Ωδείο Άνω Πόλης
Πηγή: Αρχείο Ωδείου

Η Μουσική Εβδομάδα, λοιπόν, φέτος θα λάβει χώρα από την Τρίτη 9 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου στις 18:30 στο θέατρο του ΠΚ Λαοδηγήτριας της οδού Αισχύλου 17 της Άνω Πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Θα είμαστε όλοι εκεί!

Καλλιτεχνική διεύθυνση, αρχιμουσικός: Παναγιώτης Διαμαντής 

Θα βρείτε την ιστοσελίδα του Ωδείου εδώ 

 


Πηγή:  https://odioanopolis.gr/

Ονομάζομαι Δήμητρα και σπουδάζω ψυχολογία στο ΑΠΘ. Έχω πάντα στην τσάντα μου ένα βιβλίο και στο κεφάλι μου παίζει αδιάλειπτα κάποιο τραγούδι. Αν δεις κάποια σε μια στάση 8 το πρωί να τραγουδά, θα είμαι σίγουρα εγώ-προκαταβολικά ζητάω συγγνώμη για την παραφωνία μου- και κάποια να τρέχει πίσω από το 28, επίσης, θα είμαι σίγουρα εγώ. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου θαυμάζω όσους καταφέρνουν να γεμίσουν μια κενή σελίδα με λέξεις, οπότε εδώ θα με δεις να προσπαθώ να κάνω κάτι τέτοιο. Έτσι κι αλλιώς, όλοι μας δεν προσπαθούμε για κάτι; Be kind (γενικός κανόνας στη ζωή)! <3

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά