Τα σχόλια για τα κιλά της Παπαρίζου στη Eurovision

Πηγή εικόνας: www.youtube.com

Τα Γεγονότα

Τα Σχόλια για τα Κιλά της Παπαρίζου μετά από την εμφάνισή της στον διαγωνισμό της Eurovision (2021) ξέσπασαν βροχή. Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή τραγουδίστρια είχε λάβει πρόσκληση να ερμηνεύσει ξανά το τραγούδι “My number One” σε μία από τις ταράτσες του Rotterdam, προκειμένου να ξαναθυμηθούμε και τη νίκη της Ελλάδας στο διαγωνισμό το 2005. Μαζί με την Έλενα Παπαρίζου, πρόσκληση έλαβαν και άλλες χώρες που υπήρξαν νικήτριες τα προηγούμενα χρόνια στο διαγωνισμό τραγουδιού, ανάμεσα τους και οι φημισμένοι Lordi (Τα τέρατα της Φινλανδίας).

Άψογη φωνητικά η Έλενα Παπαρίζου μάς χάρισε τη δυνατότητα να κοιτάξουμε μέσα από την κλειδαρότρυπα του χρόνου και να επαναφέρουμε στον νου μας όμορφες αναμνήσεις. Το χορευτικό ήταν ακριβώς το ίδιο με τότε, μέχρι και η περίφημη λύρα ήταν στη θέση της! Όμως, τα απρεπή σχόλια δεν άργησαν να κατακλύσουν τα social media, καθώς πολλοί υποστήριξαν πως η τραγουδίστρια με μία τέτοιου είδους εμφάνισης ντρόπιασε τη χώρα μας και τα κιλά της υπήρξαν υπερβολικά πολλά.

Το Μίσος ως Καθρέπτης του Εαυτού μας

Τα Σχόλια για τα Κιλά της Παπαρίζου στη Eurovision θα έπρεπε να μας προβληματίσουν σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο, αν εμείς ως άνθρωποι έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη να εκφράσουμε μίσος,θυμό ή απέχθεια σε σημείο που να γίνεται εμμονή. Υπό μία έννοια, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να του αρέσει κάτι. Ως ενήλικες είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε αυτά που μας αρέσουν από αυτά που δεν μας αρέσουν και να ζήσουμε έτσι τη ζωή μας. Όταν όμως ένα άτομο φθάνει στο τοξικό-για τον εαυτό του και για τους άλλους- σημείο να μιλήσει άσχημα, να γράψει προσβλητικά σχόλια και να στερήσει ελευθερίες, σημαίνει πως δαπανά τεράστια ποσά από την ενέργειά του, προκειμένου να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Ποιος είναι ο λόγος, για να μπει κάποιος σε αυτήν τη διαδικασία; Διότι, κάποιος άλλος θα μπορούσε να ξεχάσει την εικόνα που βλέπει στην τηλεόραση μέσα σε ένα λεπτό. Ποιος είναι ο λόγος για μία σκέψη γύρω από τα κιλά ενός άλλου ανθρώπου, να καταλήξει εμμονή και να πρέπει να σχολιαστεί με τόσο εκτενή τρόπο;

Διαβάστε επίσης  Οι Fundracar σε Ελληνική περιοδεία για τα 10 χρόνια τους

Πολλές φορές τα αισθήματα μίσους και θυμού αντικατοπτρίζουν το πόσο ευχαριστημένοι είμαστε από τη δική μας εικόνα. Η δικαιολογία πως η Έλενα Παπαρίζου δεν είναι το ίδιο με τότε, δεν θα γίνει ποτέ αρκετά καλή, ώστε να της στερήσει το δικαίωμα του να χορεύει το My number One, όπως τότε. Ίσως, λοιπόν, αν όντως έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα με την εικόνα του άλλου, υπάρχει περίπτωση στην πραγματικότητα το πρόβλημα να είμαστε εμείς οι ίδιοι. Στο  σημείο που θα έπρεπε να νιώσουμε περηφάνια, επειδή από τόσες συμμετοχές ζητήθηκε συγκεκριμένα το ελληνικό τραγούδι να παρουσιαστεί στο Rotterdam, εμείς-όχι όλοι βέβαια- αισθανθήκαμε αγανάκτηση και οργή. Το σίγουρο είναι πως η τραγουδίστρια δε θα μπει στη διαδικασία να απαντήσει σε πικρόχολα σχόλια, εσύ γιατί να μπεις; Τα Σχόλια για τα Κιλά της Παπαρίζου στη Eurovision είναι η αφορμή, για να δούμε πώς ο άνθρωπος μπορεί και στρέφει κάτι όμορφο σε κάτι κακό. Είναι επίσης η αφορμή, προκειμένου να καταλάβουμε πως δεν έχουμε δικαίωμα να εκδηλώνουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές για θέματα, που ανήκουν σε άλλους και που ποτέ εμείς δε θα καταφέρουμε να ελέγξουμε.

Συμπέρασμα

Σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού, ας κρίνουμε τη φωνή και το ίδιο το τραγούδι. Ας αφήσουμε λοιπά σχόλια στους κριτές του Next Top Model, καθώς η 4η σεζόν του συγκεκριμένου ριάλιτι “μόδας” καταφθάνει με ακόμα περισσότερες μικροπρέπειες. Άλλωστε, κακά τα ψέματα, η εμφάνιση της τραγουδίστριας δεν είχε κάτι το προκλητικό. Το αν την σήκωσε ένας, δύο ή τρεις χορευτές δεν είναι το ζητούμενο. Το γιατί όμως κάποιος από εμάς έχει μία εσωτερική ανάγκη να διαμαρτυρηθεί για αυτό, ίσως είναι ένα σοβαρό ζητούμενο, που χρήζει προσωπικής διερεύνησης.

Διαβάστε επίσης  Gemma: "Μέσα από την μουσική μπορούμε να βγούμε από τον λαβύρινθο της πραγματικότητας"

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

  • “Άγριο ΚΡΑΞΙΜΟ στην Έλενα Παπαρίζου στο Instagram-Τι συνέβη; Τι έκανε η ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΗ τραγουδίστρια;”, δημοσιεύτηκε από: www.neoblogs.gr ( Τελευταία Πρόσβαση: 26/5/2021)

 

Φοιτώ στο τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι 22 ετών. Μου αρέσει το αρχαίο θέατρο, ο κινηματογράφος και να μαγειρεύω.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en