Το Γλέντι του Πρωθυπουργού στην Ικαρία

Πηγή εικόνας: koutipandoras.gr

Το Γλέντι του Πρωθυπουργού στην Ικαρία: Ώρα και Ημέρα Αλλότριας Πραγματικότητας

«Εδώ πού είμαστε κρύβουν μαχαίρια

των ανθρώπων τα χαμόγελα»

Μάκβεθ, Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Μοιάζει σαν χθες, που με λόγους παραμυθίας ισχυρούς και κολακευτικούς, η κυβέρνησή μας «καταδίκασε» μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία στην πραγματικότητα ποτέ δε τιμωρήθηκαν. Πόσοι μικροί ήμασταν τότε, που με άναρθρες κραυγές βγάζαμε πανηγυρισμούς, παίρνοντας, όμως, ένα μονοπάτι σκοτεινό, αυτό των ημερών μας. Το Γλέντι του Πρωθυπουργού στην Ικαρία συνέβη αμέσως μετά την ανακοίνωση της νομοθεσίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα. Το Γλέντι του Πρωθυπουργού στην Ικαρία σε σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Χριστόδουλου Στεφανάδη, υπήρξε ένα από τα πολλά φανερά σφάλματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως η ευχάριστη εξόρμησή του στην Πάρνηθα, το οποίο, όμως, δεν μπορεί πια να καλύψει με όμορφα λόγια και μειλίχια χαμόγελα.

Advertisements
Ad 14

Πιο συγκεκριμένα, ο χορός, το τραγούδι, ο συνωστισμός (έως 50 άτομα), ο μπουφές με φαγητά, όπου άπλωναν τα χέρια τους τόσοι, δεν έλειψαν. Επιβαλλόταν, όμως, σε απλούς πολίτες πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις, τα κανάλια βούιζαν για παρέες πέντε και δέκα ατόμων που συγκεντρώνονταν σε σπίτια. Οι άνθρωποι, ακόμα και για τις υπερωρίες στο χώρο εργασίας τους, χρειάζονταν δικαιολογητικό χαρτί, σε κηδείες συγγενών δεν μπορούσαν να πάνε, παρότι επρόκειτο για στενό βαθμό συγγένειας. Τώρα όμως; Τα κανάλια τηρούν σιγή ιχθύος και οι περισσότερες αποδεικτικές φωτογραφίες έχουν κατέβει από το ίντερνετ. Μία σκιά αγκαλιάζει την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα και λυπηρώς αποδεικνύεται πως αυτός ο όμβρος δεν είναι ο κορωνοϊός. Έχει όνομα αυτό που ζούμε, ταυτότητα και ποιόν και σίγουρα δεν ονομάζεται δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης  Έκτωρ Δούκας: O διακεκριμένος Έλληνας ζωγράφος

Τα Τεκταινόμενα και ο Σωστός ο Χρόνος

«Το αύριο και το αύριο και το αύριο

σέρνεται με το μικρό του βήμα

μέρα με την ημέρα, ως στη στερνή

τη συλλαβή στου χρόνου το βιβλίο»

Μάκβεθ, Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Εναποθέτουμε σε μία ανατολή ηλίου τις ελπίδες μας και δε στραγγίζουμε ποτέ από αυτές. Αυτό είναι το κακό με εμάς: συνέχεια ελπίζουμε και ελάχιστα παρατηρούμε. Το Γλέντι του Πρωθυπουργού στην Ικαρία έγινε τώρα, στην κρίσιμη στιγμή άλλωστε, που γίνονται και όλα τα υπόλοιπα. Επικυρώθηκε η απόφαση για την είσοδο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια. Όταν δεν ακούς το λαό που διαμαρτύρεται, τι είναι; Τα παιδιά του Λυκείου- παρότι η εκπαίδευση έχει παντελώς καταστραφεί- θα δώσουν εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων. Όταν βαράνε με γροθιά πνευματική τους νέους, τι είναι; Ηλικιωμένοι έχουν γίνει πειραματόζωα με το νέο εμβόλιο και ύστερα αρκετοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Όταν δε σε νοιάζει τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι, τι είναι; Ως προς τι η τόση υπερηφάνεια όλοι εσείς, που με φολκλορισμούς, ξύλινες γλώσσες και βερμπαλισμούς προτάσσετε ένα εγωπαθές σας συμφέρον; Τι είναι η τόση φαιά ουσία που σπαταλάμε καθημερινώς για μία πραγματικότητα που διαμορφώνουν κάποιοι άλλοι για εμάς, αν όχι ένα ανούσιο ψέμα;

Το Γλέντι του Πρωθυπουργού στην Ικαρία συνέβη τώρα, εδώ στο χείλος των αντοχών, όπου λαμβάνουν χώρα όλα. Η Αττική έφθασε στο κόκκινο με μία καραντίνα, η οποία έχει αρχίσει από τον Νοέμβρη. Ατέρμονες νέες πληροφορίες στα κανάλια για τον ιό και τα νέα κρούσματα, αλλά μόνο στα πλαίσια μίας κινδυνολογίας. Τώρα είναι ο καιρός να μάθουμε και για τις νέες μεταλλάξεις, τώρα είναι ο καιρός να εμβολιαστούμε αθρόα, τώρα είναι ο καιρός να κρίνουμε πως ο χώρος του θεάτρου δεν είναι μόνο το όνειρο και τα φώτα της δημοσιότητας, τώρα είναι ο καιρός να βγουν άπλυτα στη φόρα και τώρα είναι ο καιρός να κοιμηθεί ο λαός για ακόμα μία φορά, αγκαλιά με τον φόβο του αύριο. Οι φωνές συνειδήσεως όμως, σε ποια ώρα αγρυπνούν;

Διαβάστε επίσης  Ο κόσμος των Mcdonald's

Αναβολή Παράτασης

Το Γλέντι του Πρωθυπουργού στην Ικαρία είναι, πλέον, η τρανή απόδειξη για την αδιαφορία των ανωτέρων απέναντι σε μέτρα, που πρέπει να ληφθούν. Διότι, αντί όλα τα χρήματα των φόρων και των προστίμων να πηγαίνουν στην Ελληνική Αστυνομία ή οπουδήποτε αλλού, θα μπορούσαν να πάνε σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις, σε ιατρούς και σε εκπαιδευτικούς. Είναι, δυστυχώς, αυτό το πρόσωπο της αλήθειας, που ορισμένες φορές μπορεί να διαστρεβλώνεται και να μην αρέσει, αλλά σίγουρα ως δεδομένο είναι αναντίρρητο. Για τους λόγους αυτούς, ίσως και η σιωπή που έχουμε τηρήσει ο καθένας ξεχωριστά να πρέπει να σπάσει. Σίγουρα, το καλοκαίρι, όταν θα βγούμε έξω και θα γλεντάμε και εμείς- επειδή η χώρα μας ζει από τον τουρισμό της- θα ξεχάσουμε πολλές από τις έγνοιες μας. Οφείλουμε, όμως, στον εαυτό μας να μην ξεχάσουμε αυτό που συμβαίνει σήμερα: το πόσο φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας, το πόσο φοβόμαστε να δούμε τους φίλους μας και την οικογένειά μας, τον φόβο, που επέλεξαν να μας εμφυσήσουν.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

  • Ανέμελο γλέντι σε σπίτι βουλευτή της ΝΔ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ανακτήθηκε από: koutipandoras.gr (Τελευταία Πρόσβαση: 7/2/2021)

Φοιτώ στο τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι 22 ετών. Μου αρέσει το αρχαίο θέατρο, ο κινηματογράφος και να μαγειρεύω.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,