Art Athina: Μέσω διαδικτύου η φετινή διοργάνωση

Art Athina
Πηγή εικόνας: facebook.com

 

Ο μεγαλύτερος ετήσιος εικαστικός θεσμός στην Ελλάδα, η Art Athina, επιστρέφει. Αυτήν την φορά όμως κάπως διαφορετικά, εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών. Το Ωδείο Αθηνών και το Ζάππειο Μέγαρον που φιλοξένησαν τις προηγούμενες εκθέσεις δίνουν την θέση του σε μια ψηφιακή πλατφόρμα. H πλατφόρμα Αrt Athina Viewing Rooms θα παρουσιαστεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Θα βρίσκεται on line έως το τέλος του μήνα. Παράλληλα, θα συνδυαστεί και με το Art Athina Week, μια εβδομάδα δράσεων για τις ελληνικές αίθουσες τέχνης που θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 15 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γκαλερί θα μπορούν να εκθέσουν στους φυσικούς χώρους τους τα έργα που θα παρουσιάσουν διαδικτυακά.

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα Art Athina Viewing Rooms

Viewing Rooms

Οι αίθουσες τέχνης θα παρουσιάζουν το ψηφιακό τους περίπτερο μέσα από μια εύχρηστη πλατφόρμα, που θα τους επιτρέπει να επικοινωνήσουν τα έργα των καλλιτεχνών τους με το κοινό, εντός και εκτός συνόρων. Η πλατφόρμα θα χαρακτηρίζεται από ευκρίνεια και θα επιτρέπει στον επισκέπτη να μεγεθύνει στις λεπτομέρειες των έργων και να αντλεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά. Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει επίσης και την αναπαραγωγή video, ηχητικών εγκαταστάσεων και έργων ψηφιακής τέχνης.

Talks

Οι ομιλίες των Art Athina Viewing Rooms θα έχουν την δική τους πλατφόρμα, συνδεδεμένη με την κεντρική ιστοσελίδα και με δυνατότητα ζωντανής αναπαραγωγής σε όλους τους διαύλους επικοινωνίας της έκθεσης. Το πρόγραμμα θα επιμεληθεί η ιστορικός τέχνης Μαρίνα Φωκίδη.

Στο πρόγραμμα Talks, θα παρουσιαστούν «ζωντανά» συνομιλίες, με την δυνατότητα ερωταπαντήσεων και συμμετοχής του κοινού. Στις ομιλίες θα κληθούν διεθνείς επιμελητές, ιστορικοί τέχνης, στελέχη μουσείων, καλλιτέχνες για να συζητήσουν με τους Έλληνες συναδέλφους τους και να μοιραστούν εμπειρίες και προβληματισμούς γύρω από τη σύγχρονη τέχνη μέσα από το πλαίσιο της νέας πραγματικότητας.

Performance

Υπό την επιμέλεια της Mαρίνας Φωκίδη, το πρόγραμμα Performance του Art Athina Viewing Rooms φιλοδοξεί να παρουσιάσει νέες παραγωγές καθώς και ιστορικές performances.

Independent

Ανεξάρτητοι χώροι τέχνης θα κληθούν να παρουσιάσουν διαδικτυακά projects αποκλειστικά για το Art Athina Viewing Rooms.

Video

Στην ψηφιακή πραγματικότητα το πρόγραμμα Video επιστρέφει στον ψηφιακό κόσμο από όπου προέρχεται. Θα περιλαμβάνει βίντεο καλλιτεχνών επιλεγμένα σε συνέργεια με άλλα διεθνή ιδρύματα και φορείς (Deste, Serpentine, Daata Editions, Prada Foundation κ.α.) αίθουσες τέχνης, ανεξάρτητους χώρους τέχνης, καθώς και ανεξάρτητους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Art Αthina, Σταματίας Δημητρακοπούλου.

Όπως κάθε χρόνο, την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και η καλλιτεχνική ομάδα της Art Athina. Για τη μετακίνηση της φετινής έκθεσης σε ψηφιακό περιβάλλον, οι διοργανωτές έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα υποστήριξης στο Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο αυτό:

Διαδικτυακή η Art Athina 2020! Ανακτήθηκε από https://www.culturenow.gr/

Είμαι ο Θάνος! Ένας ονειροπόλος φοιτητής Χημείας που αν διασπάσεις στα συστατικά του θα λάβεις μια μόνιμη αίσθηση ανικανοποίητου, ανησυχίες για τον κόσμο, συνοδευόμενες από μια αισιοδοξία ότι μπορεί ακόμα να τον αλλάξει και φυσικά, όνειρα. Λατρεύω να ασχολούμαι με την φωτογραφία, να βλέπω μπόλικες ταινίες, να ταξιδεύω και για να ξεφεύγω από τα αρνητικά επιλέγω να..τρέχω. Μότο μου το κοινότυπο αλλά όχι αυτονόητο...just be yourself!

Related from Πολιτισμός
Editor’s Pick
Πολιτισμός 1 min
Έκθεση Μεσολόγγι 1826: 200 χρόνια από την Έξοδο
Η έκθεση ‘Μεσολόγγι 1826: 200 χρόνια από την Έξοδο’ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επετειακές πολιτιστικές δράσεις οι…
Πολιτισμός
Discover more from Πολιτισμός
Explore the full collection of stories in this category, curated for your next read.
Explore the full Πολιτισμός collection
123123123