Το ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη Άρη

15 Φεβρουαρίου 2017

ΆρηΑπό την ανατολή μέχρι και τη δύση του Ήλιου,τα χρώματα του ουρανού είναι μαγευτικά. Η επίδραση τόσο της ανατολής όσο και της δύσης του Ήλιου είναι φανερή σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής. Το θέαμα της δύσης του Ήλιου, το περίφημο ηλιοβασίλεμα,συνδέθηκε με τους ερωτευμένους και την τέχνη! Στην Ελλάδα μάλιστα ένα ολόκληρο νησί,η Σαντορίνη φημίζεται για το καλύτερο ηλιοβασίλεμα. Κάπου πολύ πιο μακριά από τη Σαντορίνη όμως,όπως για παράδειγμα…στον πλανήτη Άρη,πως μοιάζει το ηλιοβασίλεμα;

Ίδιος ήλιος,αλλά διαφορετικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος

ΆρηΓενικά, ο λόγος που βλέπουμε τον ουρανό γαλάζιο,όσο και ο λόγος που βλέπουμε τον ουρανό σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου,κατά τη δύση του Ήλιου οφείλεται στη σκέδαση Rayleight.Πιο συγκεκριμένα,σωματίδια που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα σκεδάζουν το φως.Λόγω του διαφορετικού μήκους κύματος βλέπουμε τα συγκεκριμένα χρώματα. Επειδή λοιπόν τα ιδιαίτερα χρώματα που βλέπουμε έχουν άμεση σχέση με την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας,σε διαφορετικούς πλανήτες,όπως στον Άρη, ο ουρανός που θα έβλεπε εκεί κανείς,αλλά και το ηλιοβασίλεμα έχουν διαφορετικά χρώματα!!!

Το ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη Άρη, που θα έβλεπε κάποιος από εκεί έχει ψυχρές αποχρώσεις του μπλε. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το παρακάτω “βίντεο”,που δημιουργήθηκε από φωτογραφίες που τράβηξε το Curiosity από τον κόκκινο πλανήτη.

Advertisements
Ad 14

Παρόλο που τα χρώματα διαφέρουν, ο Ήλιος είναι ο ίδιος και η δύση του,όπως είναι ορατή είτε από τη Γη,είτε από τον πλανήτη Άρη αποτελεί ένα μαγευτικό θέαμα. Άραγε οι ερωτευμένοι θα ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης ατενίζοντας κάποτε ένα γαλάζιο ηλιοβασίλεμα;

Διαβάστε επίσης  Ύπνος: ένα «φάρμακο» για το ανοσοποιητικό σύστημα

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι απόφοιτη του τμήματος Φυσικής,του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Η περιέργεια μου για κάθε τι καινοτόμο στο χώρο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας με ώθησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στον ίδιο τομέα αλλά και στην αρθρογραφία,με την οποία ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη
Ύψιλον Θεσσαλονίκη

Ύψιλον: Ο Hot Προορισμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Ύψιλον, το “all day μαγαζί” στο κέντρο της πόλης