Τζίντζερ: Πότε η κατανάλωσή του μπορεί να γίνει επικίνδυνη

Πηγή εικόνας: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τζίντζερ έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να ενισχύσει τόσο την πέψη όσο και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος . Παρόλα αυτά, πρέπει να δίνεται προσοχή στη ποσότητα κατανάλωσής του. Η ημερήσια δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δύο έως το πολύ τέσσερα γραμμάρια.

Προσοχή λοιπόν στην υπερβολική κατανάλωση του τζίντζερ.

Αυτοί που ανήκουν στις ακόλουθες ομάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση τζίντζερ:

  • Τα άτομα που υποφέρουν από καούρα
  • Άτομα έπειτα από χειρουργική επέμβαση
  • Οι γυναίκες που υποφέρουν από κράμπες εμμηνόρροιας
  • Οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη

Ας τα δούμε και πιο αναλυτικά:

Advertisements
Ad 14

Για τα άτομα που υποφέρουν από καούρα: Ένα τσάι τζίντζερ μετά το γεύμα μπορεί να μειώσει την αίσθηση της πληρότητας και να διευκολύνει την πέψη, αλλά επίσης εξασφαλίζει ότι παράγεται περισσότερο οξύ στο στομάχι. Το αποτέλεσμα; Καούρα. Επομένως, εκείνοι που υποφέρουν συχνότερα, θα πρέπει να το καταναλώνουν με μέτρο.

Για τα άτομα έπειτα από χειρουργική επέμβαση: Όποιος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας επέμβασης ή αναρρώνει από κάποια επέμβαση, θα πρέπει να απέχει από την κατανάλωση τζίντζερ. Το φαρμακευτικό φυτό έχει ως αποτέλεσμα την αραίωση του αίματος. Αυτό μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες έπειτα από μια επέμβαση όπου αναμένεται επούλωση.

Για τις γυναίκες που υποφέρουν από κράμπες εμμηνόρροιας: Ισχύει ό,τι και παραπάνω λόγω της ιδιότητας του τζίτζερ στην αραίωση του αίματος.

Και τέλος, όσον αφορά τις γυναίκες στην εγκυμοσύνη: Η κατανάλωση τζίτζερ στην εγκυμοσύνη ενδέχεται να αυξήσει τις πιθανότητες αιμορραγίας. Μια ερευνά έδειξε ότι το τζίντζερ μπορεί να προκαλέσει αποβολή κατά τη διάρκεια της 12ης  εβδομάδας της κύησης. Επομένως, κρίνεται απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να συζητήσετε το με τον γιατρό σας εάν θα αποβάλλετε τελείως το τζίτζερ από τη διατροφή σας.

Διαβάστε επίσης  Ύπνος: Κοιμάμαι στο σωστό περιβάλλον

Συμπέρασμα:

Το φαρμακευτικό φυτό μπορεί να βοηθήσει με πολλές ασθένειες, αλλά πρέπει όπως και άλλα τρόφιμα, να καταναλώνεται με μέτρο. Πάνω απ ‘όλα, οι προαναφερόμενες ομάδες κινδύνου θα πρέπει να ζητούν την συμβουλή του θεράποντος ιατρού πριν προβούν στη κατανάλωσή του.

 

Η κατάλληλη διατροφή για το κρυολόγημα

https://www.onmed.gr/ygeia/story/368077/nero-me-tzintzer-poia-ta-ofeli-toy-gia-tin-ygeia

Παπαδάκη Χαρά : Σύμβουλος διατροφής , γεννημένη το 1991 στη Καβάλα και κάτοικος Μονάχου . Λάτρης των βιβλίων , της μουσικής και των ταξιδιών. Ανεξήγητη αγάπη για τη φιλοσοφία. Δυσανασχετεί στη ρουτίνα και λατρεύει τις προκλήσεις.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Famagusta New Museum

Famagusta New Museum: απόπειρα συμφιλίωσης με το παρελθόν

Το Famagusta New Museum (FNM) φιλοδοξεί να αλλάξει τον παραδοσιακό

«Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» από τις εκδόσεις Μάρτης

Το βιβλίο «Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» είναι η τελευταία