Φώτης Σπύρος: «Η τέχνη είναι η αλήθεια και γι’ αυτό είναι σκληρή»

Φώτης Σπύρος

Φώτης Σπύρος

Σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στο MAXMAG τον Φώτη Σπύρο, τον αγαπημένο ηθοποιό μικρών και μεγάλων.

Ο Φώτης Σπύρος γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1975, είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης με πολλές επιτυχίες στην καριέρα του.

Αποφοίτησε με άριστα από την Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και εκ τότε έχει διαγράψει μία τεράστια πορεία στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Advertisements
Ad 14

Ο Φώτης Σπύρος έχει κάνει  πολλές συνεργασίες με σημαντικά πρόσωπα και αξιόλογες δουλειές. Ο Φώτης Σπύρος είναι ο αγαπημένος μικρών και μεγάλων και του θέσαμε μερικά ενδιαφέροντα ερωτήματα.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Δήμητρα Αναστασοπούλου-Ζαχαράκη

 

Φώτης Σπύρος
Φώτης Σπύρος

Φώτης Σπύρος, Πηγή φωτογραφίας: eirinika.gr

 

-Φώτη, σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Έχεις μία αξιοθαύμαστη πορεία στην τηλεόραση και στο θέατρο. Είναι πολύ δύσκολο αυτά τα δύο να συνδυαστούν και να είναι κάποιος καλός και στα δύο. Εσύ το έχεις καταφέρει. Με ποιον τρόπο; Τι αγαπάς περισσότερο να κάνεις;

Η Ειλικρίνεια είναι το βασικό στοιχείο σε όλους τους κώδικες και γλώσσες της υποκριτικής. Από εκεί και πέρα είναι αν έχεις καταλάβει πως άλλα είναι τα εργαλεία σου στο θέατρο και άλλα στην τηλεόραση. Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι ηθοποιοί παίζουμε σε όλα!

-Έχεις δηλώσει πως το συναίσθημα είναι αυτό που σε ενδιαφέρει. Πως έχεις αξιοποιήσει το συναίσθημα στην καριέρα σου;

-Το συναίσθημα δεν περιμένει αξιοποίηση. Δεν υπόκειται στους αξιακούς μας κανόνες, δεν μας έχει ανάγκη. Εμείς μάλλον έχουμε το συναίσθημα ανάγκη. Δεν το αξιοποιούμε, αυτό μας δίνει αξία.

 

Φώτης Σπύρος
Φώτης Σπύρος

Φώτης Σπύρος, Πηγή εικόνας: polismagazino.gr

-Η αλήθεια πολλές φορές είναι άσχημη και η τέχνη φαντάζει σανίδα σωτηρίας. Πως σε έχει βοηθήσει η τέχνη απέναντι στην ζωή που πολλές φορές είναι σκληρή και δείχνει το άσχημο πρόσωπό της;

Διαβάστε επίσης  Βασίλης Μπέκας and Adolf Plays Τhe Jazz

-Η τέχνη είναι η αλήθεια και γι’ αυτό είναι σκληρή. Από το πραγματικό νοιάξιμο εως γι’ αυτήν είσαι σίγουρος. Άλλωστε η τέχνη είναι η μόνη “εφεύρεση” του ανθρώπου που δεν μας σκοτώνει.

-Διανύουμε μία περίοδο που οι καταγγελίες για ηθοποιούς και τα εγκλήματα κατά των γυν αικών και των παιδιών είναι άφθονες. Έχεις προσωπικές, άσχημες εμπειρίες από τον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης;

-Να μην “κουκουλώνουμε” και “καβατζώνουμε” κανέναν και τίποτα με τέτοια συμπεριφορά και κυρίως να μην δικαιολογούμε τον εαυτό μας όταν στον στίβο μιας καριέρας και στο άλλοθι μιας ανάγκης αντέχουμε τα πάντα!

-Στην τραγωδία στο τέλος έρχεται η κάθαρση. Τι πιστεύεις πως συμβαίνει στην πραγματική ζωή;

Για να έρθει η κάθαρση που περιμένουμε πρέπει να αποδεχθούμε πρώτα και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, όσο μπορεί ο καθένας μας, τα μεγάλα του δράματα. Οι δραματικοί ήρωες είναι ήρωες, όχι γιατί δεν φοβούνται ή δεν πονάνε, είναι ήρωες γιατί παρ’ όλα αυτά περπατούν με ανάστημα.

-Η ελληνική κοινωνία παραμένει αυστηρή και ομοφοβική ή κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο;

-Η κοινωνία δέχεται τα αυτονόητα όλα και περισσότερο. Η γη γυρίζει, ο άνθρωπος μπορεί να γράφει και με το αριστερό χέρι, υπάρχουν και άνθρωποι φυσιολογικοί ομοφυλόφιλοι. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας!

-Τι είναι για εσένα η ευτυχία; Διανύεις μία όμορφη περίοδο στην προσωπική σου ζωή;

-Είμαι σε μία περίοδο δουλειάς και όσο μπορώ περισυλλογής. Μετά τον κορονοϊό καταμετρώ κέρδη και απώλειες.

 

Φώτης Σπύρος
Φώτης Σπύρος

Φώτης Σπύρος, Πηγή Εικόνας: thetoc.gr

-Που σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο; Ετοιμάζεις κάτι στο άμεσο μέλλον;

-Για το καλοκαίρι ετοιμάζω μία μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την μεγαλύτερη και πιο πρωτότυπη παραγωγή που έχει έρθει από το εξωτερικό με ζωντανούς δεινόσαυρους! Ειδικά εκπαιδευμένους και φιλικούς για τα παιδιά. Αν αγαπάτε τους δεινόσαυρους, σας αγαπάνε και αυτοί. Ελάτε να σας το αποδείξουν!

Διαβάστε επίσης  Μια παράσταση ομαδικής αυτοκτονίας με τίτλο: "KCN Σύμφωνο Αυτοκτονίας"

-Με ποια κριτήρια επιλέγεις την επόμενη δουλειά σου; Σίγουρα η επιτυχημένη πορεία σου, σου δίνει το δικαίωμα επιλογής. Είναι αυτό προνόμιο ή μπορεί να εγκλωβίσει έναν ηθοποιό στο κυνήγι της επιτυχίας;

-Έχω μαζί με τον Νίκο Χρηστίδη, την εταιρία παραγωγής και παρουσίασης Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων LONG VEHICLE PRODUCTIONS”, η οποία δημιουργήθηκε για να μπορούμε να φανταζόμαστε χωρίς περιορισμούς και να δημιουργούμε με κριτήρια καλλιτεχνικά, δίνοντας χώρο σε νέους ανθρώπους με πάθος, όρεξη και ιδέες!

Φώτης Σπύρος
Φώτης Σπύρος

Φώτης Σπύρος, Πηγή Εικόνας: προσωπικό αρχείο Φώτη Σπύρου

-Έχεις δουλέψει με πολλά σημαντικά ονόματα της τέχνης. Υπάρχει κάποια συμβουλή που καθόρισε την καριέρα σου;

-Η ζωή μας είναι οι συναντήσεις μας και γι’ αυτό είμαι ευγνώμων. Η καλύτερη συμβουλή είναι: μην ακούς τις συμβουλές!

-Τι θα ήθελες να πεις στα νέα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του θεάματος;

-Καλό δρόμο!

Σίγουρα έχουμε να περιμένουμε πολλά και αξιόλογα πράγματα από τον Φώτη Σπύρου στο άμεσο μέλλον. Όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει. Σπύρο καλή επιτυχία σε όλα, από καρδιάς!

Φώτης Σπύρος
Φώτης Σπύρος

Φώτης Σπύρος, Πηγή Εικόνας: Προσωπικό Αρχείο Φώτη Σπύρου

Βρείτε τον Φώτη Σπύρο στο Facebook

Δείτε όλες τις τηλεοπτικές σειρές που έχει παίξει, τις θεατρικές παραστάσεις και τις κινηματογραφικές ταινίες εδώ

Λίγα λόγια για την εταιρία παραγωγής του Φώτη Σπύρου  (LONG VEHICLE PRODUCTIONS)

Η εταιρεία τα τελευταία δυο έτη λειτουργίας της έχει παρουσιάσει παιδική τηλεοπτική εκπομπή και έξη θεατρικές παραγωγές, έχοντας συμμετάσχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και θέατρα σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Η Εταιρεία μας, έχει αναλάβει επίσης την οργάνωση και την εκτέλεση παραγωγής νέων πολιτιστικών εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις της χώρας, καθώς και την εκτέλεση και διεξαγωγή σημαντικότατων σεμιναρίων. Ενώ, για τις «ιδιαίτερες» γιορτές των Χριστουγέννων 2020, δημιούργησε με πρωτότυπο υλικό, το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό που προβλήθηκε σε live streaming.  

Διαβάστε επίσης  Κατερίνα Κόρου:"Ο πατέρας μου με μύησε στην παραδοσιακή μουσική"

Η Εταιρεία , διαθέτει χώρους προβών, μαθημάτων -σεμιναρίων- γραφείων, πλήρη τεχνικό εξοπλισμό για την κάλυψη των μεγάλων θεατρικών της παραγωγών καθώς και επαγγελματικά αυτοκίνητα, φορτηγά μεταφοράς σκηνικών – εξοπλισμού, 9θέσιο Van για μεταφορά ηθοποιών καθώς και επαγγελματικά Ι.Χ.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ ΤΗΣ ΞΕΝΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2019 -ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 – ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

– ΜΑΡΙΖΑ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΜΟΝΥΜΟ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ANIMATION ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΗ – ΑΝΟΙΞΗ 2019 ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

– ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ του ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΤΕΣΙ (πρώτη παρουσίαση) ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2019-2020 ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙΣΑ ΛΟΓΩ COVID-19 ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ – ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2019 – 2020 ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΗΡΑΚΛΗΣ & ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ σε ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ – Δημιουργημένο για χειμερινή περιοδεία το 2020 καθώς και καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. ΑΝΕΒΛΗΘΗ ΛΟΓΩ COVID-19.

Ο ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΥΣΟΣ της ΞΕΝΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ 40 ΠΟΛΕΙΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΙΟ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020- 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 –  Προβολή live streaming ,μέσα από τις επίσημες ιστοσελίδες, 30 Δήμων, Επιχειρηματικών Ομίλων και Περιφερειών όλης της Χώρας, με 6ωρο καθημερινό πρόγραμμα για ένα μήνα περίπου.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, με τίτλο «Ο ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ Ε, ΤΙ; ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» με πρωταγωνιστές τους Φώτη Σπύρο και Νίκο Χρηστίδη, από τον Δεκέμβριο του 2020 και με συνεχιζόμενη προβολή καθ΄όλη την διάρκεια του έτους 2021, στα σημαντικότερα Περιφερειακά Κανάλια της Χώρας.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Πάντα έγραφα ποιήματα και σκόρπιες σελίδες. Το πρώτο μου αστυνομικό μυθιστόρημα έρχεται το καλοκαίρι. Παιδαγωγός, αρθρογράφος, φιλόζωη και εμμονική με οτιδήποτε μου κεντρίσει το ενδιαφέρον!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην