Hilltops Are For Dreamers: “Στο νέο δίσκο είμαστε αλλιώς”

Οι Hilltops Are For Dreamers είναι ένα φρέσκο μουσικό project από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο (σε συνεργασία με τον Διονύση Μαράτο και όχι μόνο). Αυτή η μουσική ύπαρξη δεν γνωρίζει σύνορα, μιας και μοιράζεται μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας. Το αποτέλεσμα έγκειται στο ότι κατάφερε να ενσωματώσει στο ύφος της τη γλυκιά μελαγχολία της μίας χώρας και την ανεμελιά της άλλης.

Τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ωστόσο, τον γνωρίζουμε ήδη από παλιά. Από το 2006, συγκεκριμένα, και για μια εξαετία βρισκόταν μαζί με τους Fluff στην Πάτρα, γνωστό συγκρότημα στην τοπική σκηνή. Υπήρξε μέλος των Black Humour για κάποια περίοδο καθώς και των From Zero To Hero (FO2H). Οι F02H, παρότι κράτησαν λιγότερο από ότι θα θέλαμε, μας έδωσαν ένα πολύ προσεγμένο EP και δίσκο καθώς και δεκάδες συναυλίες. Εκεί γνωρίστηκαν ο Βασίλης και ο Διονύσης και συνεργάζονται μέχρι και σήμερα.

 1. Ξεκινώντας την κουβέντα από το γενικότερο πλαίσιο μίλησε μας λίγο για την πορεία σου στη μουσική: Από που άρχισες, τι επιρροές είχες και πως διαμόρφωσαν εν τέλει τους Hilltops Are For Dreamers (HAFD)

Πρώτα από όλα, ένα μεγάλο γεια σε όλους και σας ευχαριστούμε που μας φιλοξενείτε στο περιοδικό σας, το εκτιμάμε. Ως Βασίλης, η αγάπη για τη μουσική νομίζω ξεκίνησε όταν ήμουν πολύ μικρός, βλέποντας τα μεγαλύτερα ξαδέρφια σαν επιρροή. Ξεκίνησα να παίζω κιθάρα από μικρή ηλικία, ίσως κάπου στα 9. Όλα τα παιδιά, άλλωστε, περίπου τότε ξεκινάνε να κάνουν πράγματα είτε λόγω γονέων είτε λόγο του κοινωνικού περίγυρου. Αλλά είναι η αλήθεια ότι δεν είχα το κίνητρο ακόμα να μάθω και να εξελιχθώ για αυτό και τα παράτησα μετά από λίγα χρόνια. Ωστόσο, έπιασα την κιθάρα ξανά όταν άρχισα να αγαπάω το rock και το metal κάπου στα μέσα του γυμνασίου, και τότε δημιουργήθηκε το κίνητρο να πάω παραπέρα. Νομίζω η πρώτη μικρή νίκη ήρθε στα φοιτητικά χρόνια όπου και ανέπτυξα το στυλ μου. Είχα την τύχη να παίξω με καλούς ανθρώπους και φίλους σε διάφορες μπάντες που με βοήθησαν πολύ να βελτιωθώ ως μουσικός. Έτσι, ο πρώτος μου κύκλος στη μουσική σφραγίστηκε το 2010 με τους From Zero To Hero (FO2H).

From Zero To Hero
Πηγή: Facebook

Αποτέλεσαν, εν συνεχεία, θεμέλιο για τους Hilltops Are For Dreamers (HAFD). Πλέον, είχα καταλήξει σε ένα συνθετικό στυλ, σίγουρα επηρεασμένο από τα τότε ακούσματα μου. Οι επιρροές μου σίγουρα πηγάζουν από το σκληρό ήχο όμως πηγαίνουν πιο μακριά σε blues και jazz περάσματα ή σε πιο progressive φόρμες. Αυτό είναι κάτι που μπορεί ο ακροατής να ακούσει στους HAFD και σίγουρα θα φανεί πιο έντονα με τη μουσική που έρχεται.

 1. Είσαι ονειροπόλος στη ζωή σου; Αν ναι, τι ισχύει περισσότερο: Τα όνειρα που κάνεις βοηθούν στη δημιουργικότητα σου ή σε αγχώνουν ως προς την επίτευξή τους;

 Πιστεύω ναι, είμαι ονειροπόλος. Αν δεν έχεις σε κάτι να ελπίζεις και να πιστεύεις, μπορεί η κατάσταση να σε ρίξει τρομερά. Η καθημερινή ρουτίνα μπορεί να γίνει πολύ σκληρή. Θα έλεγα, λοιπόν, πως έχω πίστη στο ότι θα καταφέρω κάποια (λίγα) πράγματα που στοχεύω. Αλλιώς, ίσως και να βαριόμουν χωρίς αυτό. Έτσι, όποτε πιάσω την κιθάρα σίγουρα κάτι θα συνθέσω, βέβαια αν αυτό μου αρέσει είναι άλλη κουβέντα.  Γι’ αυτό και νομίζω ότι η δημιουργικότητα δεν έρχεται τόσο από τα όνειρα, αν και αυτά ίσως βοηθούν στο υποσυνείδητο.  Έχω καταλήξει ότι γράφω καλά όταν συγκεντρώνομαι σε αυτό χωρίς διακοπές, όταν μένει η στιγμή και καταγράφεται σωστά. Υπάρχουν, βέβαια, και φορές που αγχώνομαι. Με αγχώνει η ηχογράφηση όταν είναι για δίσκο. Ίσως με αγχώνει και ο χρόνος λίγο επειδή ποτέ δεν είναι με το μέρος σου.

Διαβάστε επίσης  Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος: "Η κωμωδία είναι τρόπος ζωής"
Hilltops are for dreamers
Credits: Victor Lamprinos (@victor_lamprinos)
 1. Για να ανέβεις μέχρι το hilltop, μέχρι την κορυφή δηλαδή, χρειάζεσαι εξοπλισμό. Ποια πνευματικά και ψυχικά εφόδια πιστεύεις ότι πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στον «ορειβατικό» εξοπλισμό;

Πρώτα από όλα ίσως είναι η θέληση να ανέβεις λίγο πιο πάνω, και αυτό το λέω από τους πρόποδες γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Άρα θέληση, η οποία προϋποθέτει το να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουν πολλοί που παίζουν σε μπάντες, είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις τη φωτιά ζωντανή και ακολουθήσουν όλοι οι συμπαίκτες σου ένα όραμα. Άρα, ψυχικά πρέπει να είσαι έτοιμος για τις απογοητεύσεις. Η μουσική έχει να κάνει με το πνεύμα και χρειάζεται κάποια ισορροπία για να χτίσεις το έργο σου. Για παράδειγμα, αν η καθημερινή σου δουλειά τρώει όλες τις ‘καλές’ ώρες της ημέρας, αυτό ίσως και να σε κρατήσει πίσω αφού ρουφάει όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι. Συνοψίζοντας, λοιπόν, θέληση, ετοιμότητα για την πτώση και ισορροπία για να επανέλθεις. 

 1. Όμως, στο hilltop σου “you are not alone” που λέει και το κομμάτι σου. Σύστησε μας παρακαλώ την ομάδα σου και πες μας λίγα λόγια για τη συνεργασία σου με τον μουσικό Διονύση Μαράτο στον δίσκο “A transition”.

Ναι, όντως το λέει αυτό. Είναι ένα αισιόδοξο κομμάτι, το οποίο σου υπενθυμίζει ότι στον αγώνα που κάνεις  από το ‘σκοτάδι’ προς το ΄φως’ δεν είσαι μόνος. Τσεκάρετε και την ακουστική εκδοχή εδώ, αλλιώς στο Spotify εδώ. Το πρώτο μας EP που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2020, ήταν η φυσική συνέχεια της χρόνιας συνεργασίας μου με το Διονύση Μαράτο και είναι το ‘παιδί’ των F02H. Ο Διονύσης ασχολήθηκε με τα τύμπανα. Έπαιξε μπάσο. Έκανε και κάποιες δεύτερες φωνές. Η δική μου συνεισφορά ήταν στις κύριες scream φωνές και στις κιθάρες. Να αναφέρω πως ήταν τιμή μας να έχουμε στην ομάδα το βρετανό καλλιτέχνη Michael Buttigieg στις καθαρές φωνές για αυτό το δίσκο, όπως και στο ακουστικό single που αναφέρθηκε παραπάνω.

Διαβάστε επίσης  EMIGRE: «Έχουμε λόγο να υπάρχουμε, έχουμε ακόμα κάτι να πούμε, τίποτα δεν τελειώνει αν δεν τελειώσει!»

Ο βασικός πυρήνας έμεινε ίδιος και στο δεύτερο μας EP A Transition, που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2020. Ωστόσο, στα φωνητικά μπορείτε να ακούσετε το νορβηγό Michael Enger (απ’ τους Beyond The Barricacde). Τιμή μας ξανά που δέχτηκε να τραγουδήσει για τους Hilltops και να κάνει και όλες τις φωνές στο full album που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Ο Michael είναι φίλος και συνεργάτης στο Λονδίνο και ετοιμάζουμε διάφορα πραγματάκια μαζί.

 1. Τελικά που «κατοικεί» η έμπνευση σου: στο βουνό ή στη θάλασσα; Στην Αγγλία ή στην Ελλάδα;

Ωραία ερώτηση. Νομίζω κατοικεί σε όλα τα παραπάνω. Η κάθε χώρα προσφέρει διαφορετικές συγκινήσεις και νομίζω και οι δύο παίζουν το ρόλο τους στη μουσική.

 1. Το ελληνικό ή το ξένο κοινό θεωρείς ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στη μουσική που γράφεις;

Νομίζω ότι ο τρόπος προώθησης βοήθησε στο να έχουμε κυρίως ξένο κοινό. Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι ακροατές της μπάντας είναι εκτός Ελλάδας, ωστόσο φαίνεται να αγγίζει και το ελληνικό κοινό. Και το λέω γιατί, όποτε ανεβάσαμε υλικό σε ελληνικά social media, η αποδοχή ήταν θετική. Άρα, με το νέο μας δίσκο (έρχεται σύντομα) ελπίζουμε να βρούμε όσους οπαδούς δε βρήκαμε μέχρι τώρα.

 1. Πως βίωσες το lockdown και πόσο επηρέασε τη μουσική σου;

Το The Tide από το A Transition EP γράφτηκε στο lockdown, το οποίο έγινε και βίντεο. Θα έλεγα ότι το lockdown μας επηρέασε σε ένα βαθμό και ίσως έμμεσα, κυρίως σε στιχουργικό επίπεδο. Το κομμάτι μιλάει για τη θέληση του ανθρώπου να μένει δυνατός ενάντια στη καταιγίδα, άρα ίσως και κάποιος να μπορούσε να το παρομοιάσει με αυτό που ζούμε. Παράλληλα, το lockdown μου έδωσε το χρόνο που χρειαζόμουν ώστε να ηχογραφήσω ένα μεγάλο κομμάτι του επερχόμενου δίσκου. Το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου, όμως, είχε γραφτεί προ covid εποχής.

 1. Ποιο είναι το πιο εσωτερικό κομμάτι σου μέχρι στιγμής, που ταυτίζεσαι δηλαδή περισσότερο, και τι ιστορία μας αφηγείται;

Πολύ καλή ερώτηση. Νομίζω πολλά! Πιστεύω ότι οι στίχοι μου πηγάζουν έντονα από τις εμπειρίες μου και το πως βλέπω τον κόσμο. Κάποιες φορές γράφω σε δεύτερο πρόσωπο γιατί νομίζω έτσι είναι σα να μιλάω στον ακροατή. Ίσως του ξυπνάω συναισθήματα και σκέψεις. Μπορεί να ταυτιστεί και πιθανώς να ουρλιάξει και να τραγουδήσει. Θα έλεγα το ‘You Are Not Alone’ είναι από αυτά που ένιωσα περισσότερο. Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο να προσδιορίσουν και πέφτουν σε επαναλήψεις και κύκλους. Ενώ, τελικά, αυτό που χρειάζεται είναι μια στροφή, μια αναθεώρηση των πραγμάτων, πίστη σε αυτό που αντιπροσωπεύεις. Και σίγουρα δεν είσαι μόνος σε αυτό. Στον τελευταίο δίσκο, ωστόσο, η θεματολογία, όπως και η μουσική, αγγίζουν πιο σκοτεινά μονοπάτια, αλλά θα το αναλύσουμε περισσότερο όταν είναι η ώρα.

Διαβάστε επίσης  Tourlou The Band: Η μπάντα από την Πάτρα που μαγεύει
Hilltops are for dreamers
Credits: Victor Lamprinos (@victor_lamprinos))
 1. Αν μετά τον κορωνοϊό σε καλούσαν να συμμετάσχεις σε κάποιο μουσικό φεστιβάλ, υποθετικά ποιο θα ήθελες να είναι αυτό και με ποιες μπάντες θα ‘θελες να μοιραστείς τη σκηνή;

Η μπάντα ξεκίνησε σαν studio project γενικά. Σε περίπτωση συμμετοχής σε κάποιο φεστιβάλ σίγουρα θα διάλεγα κάποια από τα μεγαλύτερα, όπως το Download Festival, λόγω της ευκαιρίας που σου δίνεται να ακουστεί η μουσική σου μπροστά σε τόσο κόσμο. Προσωπικά, όμως, η αλήθεια είναι ότι προτιμάω μικρά live clubs και κλειστούς χώρους. Αυτή την περίοδο θα ήθελα να παίξω μαζί με At The Gates και Insomnium. Επίσης, πάντα θα ‘θελα να παίξω με τους Thrice.

 1. Θα έπαιρνες ποτέ ρίσκο (αν είχες αντίστοιχες γνώσεις) να πειραματιστείς με άλλου είδους μουσική; Ποιο μουσικό είδος σου εξάπτει την περιέργεια;

Πιστεύω ότι έχω πετύχει έναν αρκετά ενδιαφέρον συνδυασμό μουσικών ειδών στον ολοκληρωμένο δίσκο που θα ακούσετε σύντομα. Και αυτό δεν έγινε τυχαία. Είχα πάρει την απόφαση να αφήσω τον εαυτό μου ελεύθερο και να πειραματιστώ με ήχους. Άρα το ρίσκο το έχω πάρει ήδη και θέλω να πιστεύω ότι και ο κόσμος θα το βρει ενδιαφέρον. Τι είδη μου αρέσουν; Εκτιμώ τα jazz/blues περάσματα και τους ενδιαφέροντες ρυθμούς που μπορείς να συναντήσεις εκεί. Μου αρέσει η αισθητική των 80ς στα κιθαριστικά leads όπως και η ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργήσει η ηλεκτρονική μουσική ή κάποιοι ambient ήχοι. Περιμένω το γνώμη σας για το νέο άλμπουμ.

 1. Τι μουσικά πλάνα έχεις στο άμεσο μέλλον και σε ποιο μουσικό στέκι θα ήθελες να σε βρει ο κόσμος μετά την καραντίνα;

Σαν μπάντα είμαστε στα τελικά στάδια της μίξης του πρώτου ολοκληρωμένου μας άλμπουμ όπως αναφέρθηκε παραπάνω και έχουμε δουλέψει αρκετά στο artwork. Το επόμενο βήμα θα είναι να βρούμε το καλύτερο τρόπο για να κυκλοφορήσει, αυτοχρηματοδοτούμενο ή μέσω κάποια εταιρίας. Αν θέλετε να βοηθήσετε με τον οβολό σας τρέχει εδώ το εξής: https://www.gofundme.com/f/hilltops-are-for-dreamers-full-length-album. Θα δουλέψουμε στο οπτικό υλικό, όπως και σε κάποια μουσικά βίντεο. Ο κόσμος μπορεί να με βρει online για τώρα μέσω των social media (Facebook, Instagram) των Hilltops, μετά την καραντίνα ίσως σε κάποια pub του Λονδίνου.

Ευχαριστώ και ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη.

Οι σελίδες μας:

Spotify: https://open.spotify.com/album/3njlVrdTPAdLy4wGtQJxzC

Bandcamp: https://hilltopsarefordreamers.bandcamp.com/releases

 

 

Ονομάζομαι Ζαννίνα και είμαι φοιτήτρια φαρμακευτικής, ραδιοφωνική παραγωγός, αθλήτρια, ταξιδιάρα ψυχή, αρθρογράφος και... πολυμίξερ. Το motto μου είναι "Manners maketh man" και ατού μου η φαντασία και η αγάπη στο ξεχωριστό. Λατρεύω τα χρώματα του Eduardo Cobra, την μαγεία της Mary Poppins και την αγνότητα του Winnie the Pooh

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en