Ηρώ: “Έτσι είμαι εγώ”

Ηρώ
Ηρώ
Ηρώ. Μια αισθαντική φωνή, μια υπέροχη γυναίκα και αξιόλογη μουσικός με εξαιρετική παιδεία μας μιλά σήμερα στο maxmag με στίχους, μουσική και νότες ολόγυρα. Καλή μουσική απόλαυση.
“Έτσι είμαι εγώ
και δεν μπορώ
ούτε και θέλω ν’ αλλάξω
Έτσι είμαι εγώ,
να σ’ ονειρεύομαι μου ειν’ αρκετό
Έτσι είμαι εγώ
ένα χαμόγελο για σένα θα φυλάξω
άλλωστε σου το χρωστώ
έτσι είμαι εγώ” τραγουδά η Ηρώ σε στίχους και μουσική δική της το 1999 και όλοι μας από τότε το σιγοτραγουδάμε.

Επιμέλεια συνέντευξης:Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

 

Πότε κατάλαβες ότι θα γίνεις μουσικός;

Αυτό δεν είναι κάτι που το καταλαβαίνεις αλλά το αισθάνεσαι. Η μουσική όπως και όλες οι τέχνες δεν είναι για όλους. Δεν πρόκειται περί έπαρσης πρόκειται για μια αλήθεια. Από τα τρια μου χρόνια καθόμουν στο πιάνο και άκουγα τους ήχους με πολλή προσήλωση. Θεωρώ οτι η ύπαρξη της μουσικής εν γένει μέσα στο σπίτι επηρέασαν πολύ στο να εκδηλωθεί η αγάπη μου πιο γρήγορα.

Ηρώ
Ηρώ

Οι γονείς σας πώς αντιμετώπισαν την απόδρασή σου για να γίνεις τραγουδίστρια παρότι σπούδασες κάτι άλλο;

Advertisements
Ad 14

Ωω! οι γονείς πάντα είναι επιφυλακτικοί και ανασταλτικοί, εκτός εξαιρέσεων. Οι δικοί μου γονείς δεν μπορούσαν να φανταστούν επ ουδενί ότι θα δούλευα νύχτα σε χώρους διασκέδασης. Όμως χωρίς να το ξέρουν με είχαν γαλουχήσει με το μικρόβιο της αυτοδιάθεσης και αυτοκυριαρχίας όπως ήταν οι ίδιοι, άρα ήταν αναπόφευκτο να μη κάνω αυτό που με εξέφραζε τη δεδομένη στιγμή.

Ποπ ,ροκ, ηλεκτρισμός απογειώνουν τα τραγούδια σου. Πώς νιώθεις όταν πας να διασκεδάσεις κάπου και ο κόσμος διασκεδάζει ακούγοντας Ηρώ;

Θα ήμουν ευγνώμων εάν δεν κατηγοριοποιούσαμε τη μουσική αλλά αφηνόμασταν σε αυτή να μας ταξιδέψει. Έχουμε τη συνήθεια να βάζουμε ταμπέλες σε όλα και όλους προκειμένου να μας είναι εύληπτα στο νου και τη ψυχή. Όμως ένας καλλιτέχνης μπορεί να γοητευτεί και να εξελιχθεί από πολλά πράγματα και κυρίως από την ωριμότητά του και την παρατήρηση της ζωής και των ανθρώπων κι αυτό να επηρεάσει με τη σειρά του τη μουσική ή και τους στίχους. Χαίρομαι όταν νιώθω οτι οι άνθρωποι αισθάνονται ένα μέρος αυτού που αισθάνθηκα όταν έγραψα ένα τραγούδι μου. Είναι αληθινά σπάνιες τέτοιες στιγμές και εμείς πολύ τυχεροί εάν μας συμβεί έστω και μια φορά.

Διαβάστε επίσης  Θοδωρής Νικολάου: " Προσπαθούμε να παίζουμε καλή μουσική και να παρουσιάζουμε καλά τραγούδια. Και υπάρχουν εκείνοι, που μας ακολουθούν"
Ηρώ
Ηρώ

Έχεις στο ενεργητικό σου συνεργασίες με την Αλέκα Κανελλίδου, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Στέφανο Κορκολή .Τι έχεις αποκομίσει από αυτές τις συνεργασίες;

Οι συνεργασίες μου ήταν πολύ περισσότερες με πολλούς συνάδελφους. Ο καθένας είχε να προσφέρει θετικά και αρνητικά. Όπως όλοι μας άλλωστε. Η ουσία είναι ότι τα περισσότερα πράγματα τα μαθαίνεις από τις άσχημες εμπειρίες. Οφείλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες ανεξαιρέτως για την ουσιαστική μακροπρόθεσμη προσφορά τους στην ζωή και την εξέλιξή μου. Ο Γιώργος Μαρίνος ήταν από τις ομορφότερες εμπειρίες της ζωής μου από πλευράς μαθημάτων ήθους, ευγένειας και Αλήθειας… Η Νατάσα Θεοδωρίδου ήταν επίσης μια απίστευτη συνεργασία με πολύ γέλιο με πολλή χαρά και ξεγνοιασιά. Ήταν σαν να πηγαίνω κάθε μέρα για παιχνίδι στην αλάνα…
Η Αλέκα μου έμαθε το μέτρο στην ερμηνεία και το μέτρο στην ζωή γενικότερα. Ο Στέφανος είναι το πιο ταλαντούχο πλάσμα των τελευταίων δεκαετιών στην μουσική. Η κ. Γαλάνη είναι από μόνη της ένα θαύμα φωνής.
Η Ελένη Πέτα . Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Ο Γιώργος Νταλάρας, Ο Αντώνης Λουδαρος και πολλοί πολλοί άλλοι στιχουργοί, συνθέτες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες βρέθηκαν στο δρόμο μου και εγώ στον δικό τους. Είμαι πολύ τυχερή για αυτό.

Τι θεωρείς επιτυχία; Πόσο την έχεις κατακτήσει;

Το ζητούμενο δεν είναι η επιτυχία. Η επιτυχία είναι ο τρόπος για να πλησιάσεις ένα ζητούμενο… το ζητούμενο είναι η ευτυχία. Ρωτήστε με λοιπόν τι θεωρώ ευτυχία και εάν την έχω κατακτήσει. Η απάντηση είναι πως υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας που εάν είσαι τυχερός τις βλέπεις και τις αισθάνεσαι γιατί δεν είναι πάντα ορατές την ίδια στιγμή. Η κατάκτηση της ευτυχίας είναι ένα υπέροχο παιχνίδι αυτογνωσίας και συναίσθησης των ορίων μας που με ενθουσιασμό αλλά και τρόμο ανακαλύπτουμε πόσο αλλάζουν συνεχώς. Ευτυχία είναι η αλλαγή από ένα status οιασδήποτε προέλευσης. Η Ευτυχία δεν κρατάει παρά μόνο ελάχιστα γιατί αλλιώς δεν θα λεγόταν ευτυχία. Ευτυχία είναι η υγεία του σώματος και του πνεύματος. Ευτυχία είναι η ενσυναίσθηση και το μοίρασμα. Ευτυχία είναι κάθε στιγμή που νιώθουμε πως δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο…

Διαβάστε επίσης  5 +1 τρόποι να ηρεμήσεις μέσα στην εβδομάδα
Ηρώ
Ηρώ

«Έτσι είμαι εγώ». Πώς είναι η Ηρώ;

Μα γι’ αυτό δεν μου κάνετε όλες αυτές τις ερωτήσεις. Μπορείτε να διαπιστώσετε από μόνοι σας Ποια είμαι. Χαχα. Πάντως σίγουρα Έτσι είμαι και θα αλλάξω μόνο εάν το κρίνω εγώ.

«Αντέχω». Πόσα αντέχει η Ηρώ;

Οι αντοχές σας είπα και παραπάνω πως είναι ζήτημα ορίων κι αυτά συνεχώς αλλάζουν. Η ζωή δεν είναι μια σταθερά που κινούμαστε γύρω της. Είναι μια κινούμενη κατάσταση στην οποία κάθε φορά προσαρμοζόμαστε. Αντέχω… δύσκολη λέξη. Τότε που το έγραψα είχα χάσει τον πατέρα μου και η λέξη αυτή σήμαινε για μένα πολύ κόπο και πολλή δουλειά για να μάθω να ζω χωρίς να ξέρω οτι είναι εκεί. Τώρα ξέρω…

«Αλλάζω». Η Ηρώ άλλαξε ή είναι η ίδια;

Άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει όσο ένας ώριμος ,εξελίξιμος και λογικός άνθρωπος. Το ανησυχητικό θα ήταν να παραμένουμε ίδιοι σε απόψεις και γνώμες μετά από εμπειρίες Αυτό μάλλον αποτελεί δείγμα χαμηλής ευφυίας. Ο χαρακτήρας όμως με τον οποίο στιγματιστήκαμε σε μια άλλη τρυφερή ηλικία είναι ίσως ο μεγαλύτερος αγώνας, το να καταφέρουμε να αποδεσμευτούμε και να λειτουργήσουμε σαν ξεχωριστές οντότητες… Καμιά φορά κάνουμε κύκλους και καταλήγουμε να είμαστε αυτό που πολεμάμε… Αλλά σίγουρα πολεμώντας θα μάθουμε πολλά ενώ αγκυροβολώντας στην σιγουριά, θα παραμείνουμε τυφλοί και δεν θα μάθουμε ποτέ που θα φτάναμε εάν ξεπερνούσαμε τα όρια της ασφάλειάς μας.

Ηρώ
Ηρώ

«Έτσι είναι οι σχέσεις, έχουν όρια, πληγώνουν, ανασταίνουν…». Πώς είναι η Ηρώ στις σχέσεις της με τους άλλους;

Η σχέση μου με τους άλλους αλλάζει κι αυτή. Γιατί αλλάζει η σχέση με τον εαυτό μου. Από εκεί ξεκινούν όλα. Μελετώ τον εαυτό μου ώστε κάθε φορά να πλησιάζω όλο και παραπάνω στην πιο ισορροπημένη και υγιή σχέση με τους άλλους. Κάποτε τα καταφέρνω κάποτε όχι. Ευελπιστώ στο καλύτερο και δουλεύω γι’ αυτό.

Διαβάστε επίσης  Η Ελένη Ανδρεάδη και "οι πράκτορες του πλανήτη" στο maxmag.gr

«Μ’ αρέσει να γελάς, μ’ αρέσει που φαίνεται πως μ’ αγαπάς». Πόσο απέχει το φαίνεται από το πραγματικό στην αγάπη;

Όσο μεγαλώνεις το «φαίνεται» και το «είναι» συγκλίνουν… Μπορείς να δεις πολύ περισσότερα και να νιώθεις πολύ πιο «επιλεγμένα». Αυτό σε κάνει κάτι σαν «παρατηρητή» πρώτα κι έπειτα μέτοχο… Ξέρεις, όσο μεγαλώνεις, ξέρεις περισσότερο και το «φαίνεσθαι» δεν σου είναι αρκετό, δεν σου είναι καν αναγκαίο και χρήσιμο έστω και σαν ψευδαίσθηση. Χρειάζεσαι το «είναι» και το «δια ταύτα»…

Πού σε βρίσκουμε επαγγελματικά αυτόν τον καιρό και τι σχεδιάζεις για το μέλλον;

Είχα ένα προσωπικό θέμα που με κράτησε αρκετό καιρό μακριά από την δουλειά μου, σχεδόν όλο τον προηγούμενο χειμώνα και το καλοκαίρι. Όμως από τώρα και μετά σιγά σιγά θα επανέρχομαι. Έχω τρεις συναυλίες, δυο στη Γερμανία και μια στο Λονδίνο και φυσικά θα εμφανιστώ και στην Αθήνα πολύ σύντομα.

 

Ευχαριστούμε πολύ την Ηρώ για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

 

Βρείτε την Ηρώ στο Facebook εδώ.

 

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου
Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω.
Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη.
Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,