Ris Project καφέ για σκύλους στο Παγκράτι!

Πηγή: Προσωπικό αρχείο Μελίνας Κοάν

Ris Project καφέ για σκύλους στο Παγκράτι! Το πρώτο καφέ για σκύλους άνοιξε στο Παγκράτι και περιμένει όλους τους τετράποδους φίλους μας με τους ιδιοκτήτες τους να μοιραστούν αυτήν την εμπειρία στο κατάστημα του Ris Project! Το Ris Project είναι ένας χώρος που μπορεί κάποιος να πιει τον καφέ του και ταυτόχρονα να απολαύσει με τον σκύλο του λιχουδιές για τον σκύλο του.

Ναι είναι αλήθεια…! Είναι ένα καφέ για σκύλους βρίσκεται στο Παγκράτι και λέγεται Ris Project. Το πρώτο ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει υγιεινά γλυκά και treats για τους σκύλους σας. Επίσης, υπάρχει και το pet boutique με διάφορα αξεσουάρ για μία ποιο ολοκληρωμένη υπηρεσία! Το Ris Project είναι ένα έξυπνο concept για τους ιδιοκτήτες και τους σκύλους γιατί πέρα από τα κατοικίδιά μας πολύ βασικό είναι να υπάρχει κάτι και για εμάς, όπως λέει και η Βικτώρια η οποία είναι μία από τους συνιδιοκτήτες του καφέ για σκύλους! Ας καλωσορίσουμε, λοιπόν, τη Μελίνα και τη Βικτώρια από το Ris Project!

Ris Project! Καφέ για σκύλους! Πώς προέκυψε το όνομα της επιχείρησης;

Μελίνα: Μετά από πολύ ψάξιμο και έρευνα προέκυψε το όνομα του Ris Project. Γενικά θέλαμε κάτι το οποίο να παραπέμπει στο τι είμαστε και σε ένα βασικό πυλώνα και θεωρήσαμε ότι ο βασικός πυλώνας είναι κατά βάση η μύτη του σκύλου γιατί έτσι αναγνωρίζει την τροφή του. Το ”ρις”  σημαίνει μύτη στα αρχαία. Έτσι καταλήξαμε και αγαπήσαμε το Ris!

Πείτε μου με λίγα λόγια τι είναι το Ris Project!

Βικτώρια: Το Ris Project είναι ένας χώρος για όλους τους ιδιοκτήτες  και τα κατοικίδια τους. Στο Ris Project μπορεί κάποιος να πιει τον καφέ του και ταυτόχρονα να απολαύσει με το σκύλο του λιχουδιές για το σκύλο του. Εμείς εδώ ουσιαστικά είμαστε ένα ζαχαροπλαστείο για κατοικίδια όπου οποιοδήποτε κατοικίδιο είτε είναι γάτα, είτε είναι σκύλος μπορεί να έρθει εδώ και να πάρει τις δικές μας λιχουδιές! Εδώ μπορεί κάποιος να κάτσει με το σκύλο του ή να πάρει τον καφέ του take away. Ταυτόχρονα υπάρχει και ένα κομμάτι pet boutique για μία πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία για το σκύλο μας. Ουσιαστικά, είναι ένα concept story για κατοικίδια που προσφέρουμε και για τον ιδιοκτήτη αυτό που έχει ανάγκη γιατί είναι πολύ βασικό να υπάρχει και για εμάς κάτι πέρα από τα κατοικίδια μας.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Μελίνα: Στην ουσία προσέχουμε την διατροφή και την εικόνα του κατοικίδιου μας σε συνδυασμό με το να μπορεί και ο άνθρωπος να απολαύσει με τον σκύλο του αυτήν την εμπειρία.

Πηγή: Προσωπικό Αρχείο Μελίνας Κοάν

Ποιοι είναι πίσω από το πρωτότυπο εγχείρημα που φέρει τον τίτλο Ris Project; Και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός στο κατάστημα;

Μελίνα: Λοιπόν είμαστε 3 άτομα που ασχολούμαστε ενεργά με αυτό το κομμάτι. Η μία είναι η Βικτώρια (πρώτη από αριστερά), η οποία είναι υπεύθυνη και οργανώνει όλο το κομμάτι της διατροφής του ζώου και του pet boutique. Τα γλυκά και τις συνταγές μας. Πίσω, λοιπόν, από όλα αυτά είναι η Βικτώρια, την οποία λέμε ερευνήτρια. Στη συνέχεια, είναι ο Νίκος ο οποίος είναι, επίσης, ένας βασικός πυλώνας αυτού του εγχειρήματος γιατί είναι ο άνθρωπος που εξυπηρετεί όλο τον κόσμο, τρέχει όλη την επιχείρηση και επικοινωνεί την εικόνα του project. Και τρίτη στη σειρά είμαι εγώ (Μελίνα) όπου ασχολούμαι περισσότερο με τα κοινωνικά και τα καλλιτεχνικά γιατί είμαι ζωγράφος, έχω κάνει και την τοιχογραφία του μαγαζιού και γενικά ασχολούμαι με το κομμάτι της δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης  Αργυρώ Μαντόγλου: «Οι άνθρωποι αυτοί, οι χαρακτήρες του βιβλίου, είναι η δική μου οικογένεια!»
Πηγή: Προσωπικό Αρχείο Μελίνας Κοάν

Ποιο ήταν το κίνητρο για τον καθένα από εσάς για να δημιουργηθεί η ομάδα του Ris Project του καφέ για σκύλους;

Βικτώρια: Το κίνητρό μας είναι ότι όλοι μας έχουμε πολύ αγάπη για τα κατοικίδια, δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε άλλωστε και κάτι τέτοιο. Όλοι μας επίσης έχουμε κατοικίδια. Το κίνητρό μας είναι να βοηθήσουμε την τάση του ιδιοκτήτη να προσέχει περισσότερο το κατοικίδιό του και να αποτελεί το κατοικίδιό του ένα μέλος της οικογένειάς του. Ουσιαστικά, μέσα από αυτό που κάνουμε θέλουμε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να μοιραστεί αυτή την εμπειρία με το κατοικίδιό του και μέσα από την κοινή εμπειρία, να τρέφονται και σωστά τα κατοικίδια.

Ουσιαστικά, προσέχουμε πολύ το γλυκό που θα φάει το κατοικίδιό του και μπορεί να το φάει και ο ιδιοκτήτης το ίδιο το γλυκό. Φτιάχνεται με υλικά που καταναλώνουμε και εμείς οι ίδιοι. Αυτό είναι πολύ βασικό, η διατροφή του σκύλου μας! Να μπορεί ο σκύλος μας να φάει μία υγιεινή λιχουδιά και όχι τυποποιημένη με πολλά συντηρητικά. Απώτερος σκοπός μας είναι να λαμβάνουμε το κατοικίδιό μας σαν μέλος της οικογένειά μας και να μπορούμε να πάμε κάπου μαζί του. Δηλαδή, να υπάρχει μία υπηρεσία για αυτό. Αυτό είναι το κίνητρό μας να γίνει αυτή η τάση καθημερινότητα.

Advertising

Πώς και ποιος ξεκίνησε την ιδέα του Ris Project του καφέ – ζαχαροπλαστείου για σκύλους;

Μελίνα: Η ιδέα ξεκίνησε από την Βικτώρια η οποία έκανε και την έρευνα σε αυτό το κομμάτι σε συνεργασία με τον Νίκο. Στήσανε τον πρώτο χώρο που είχε δημιουργηθεί στην Πάτρα και εκεί πέρα τους συνάντησα και εγώ ξετρελάθηκα με το concept και την ιδέα και κάπως έτσι όταν αποφάσισαν να έρθουν στην Αθήνα γίναμε μία ομάδα.

Γιατί κάποιος ιδιοκτήτης να έρθει στο Ris Project το καφέ για σκύλους με το σκύλο του;

Βικτώρια: Γιατί είναι ένας χώρος που έχουμε δημιουργήσει για τους σκύλους. Αυτό το κατάστημα είναι ένα μαγαζί αρκετά σκύλο-κεντρικό. Ένας ιδιοκτήτης μπορεί να δώσει στον σκύλο του κάτι που θα ξέρει σίγουρα ότι είναι θρεπτικό και υγιεινό. Επίσης, αν θέλει κάποιος μία ακόμα παραπάνω υπηρεσία για τον σκύλο του είναι το κατάλληλο μέρος γιατί εδώ ο σκύλος του μπορεί να κοινωνικοποιηθεί μιας και έχουμε πολλά σκυλάκια που έρχονται καθημερινά. Είναι το πρώτο μέρος που μπορεί να έρθει μαζί με το σκύλο του δεδομένου ότι και αυτός μπορεί να εξυπηρετηθεί ανάλογα.

Επομένως, και οι δύο πλευρές είναι κερδισμένες τόσο για να απολαύσει αυτός τον καφέ του αλλά για να απολαύσει και ο σκύλος του ένα περιβάλλον που μπορεί να παίξει με τα άλλα σκυλάκια, να μυρίσει και να φάει κάτι ωραίο. Δηλαδή, να έχει μία πολύ ωραία εμπειρία. Από το να πάει σε ένα μέρος που ενδεχομένως να ενοχλεί, να τον κοιτάνε περίεργα, ίσως να μην χωράει ή ίσως και να δημιουργηθεί κάποιο θέμα με άλλους πελάτες. Εδώ δεν έχουμε τέτοια ζητήματα…Εδώ έχουμε το pet boutique, έχουμε μία μεγάλη βιτρίνα με όλα μας τα γλυκά και όποιος έρθει θα καταλάβει ότι κέντρο μας είναι τα κατοικίδια.

Διαβάστε επίσης  Στέφανος Βασιλός: «Η αγάπη για την μαγειρική ξεκίνησε από μικρή ηλικία και ήταν όνειρο ζωής»
Πηγή: Προσωπικό Αρχείο Μελίνας Κοάν

Πείτε μας κάποιες από τις λιχουδιές που φτιάχνετε και τι προτιμούν περισσότεροι οι τετράποδοι φίλοι μας;

Βικτώρια: Εμείς έχουμε διάφορες λιχουδιές πέρα από τα treats που φτιάχνουμε τα οποία είναι συσκευασμένες μας λιχουδιές σε διάφορες γεύσεις που είναι σε κουτάκια και έχουν πάρα πολύ πέραση γιατί όλοι τα χρησιμοποιούν για επιβράβευση στην εκπαίδευση. Επίσης, μπορούν να το σπάσουν και να το διατηρήσουν για αρκετές μέρες. Από κει και πέρα από αυτό το treat το οποίο είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ελλάδα και οι ιδιοκτήτες το προμηθεύονται και από άλλα brands. Έχουμε τα φρέσκα μας γλυκά τα οποία είναι καθημερινά και είναι γλυκά ψυγείου τα λεγόμενα pupcakes που υπάρχουν σε διάφορες γεύσεις όπως κοτόπουλο, σαρδέλα, λαχανικά φρούτα ακόμα και superfoods. Έχουμε dognuts φρέσκα με κρέμα και bacon, κόκκαλο sandwich το οποίο είναι από τα πιο διαδεδομένα μας και φεύγει πάρα πολύ. Έχουμε pupcorn το οποίο είναι πολύ θρεπτικό για τα σκυλάκια μας, δεν περιέχει αλάτι και είναι μαγειρεμένο στον αέρα.

Advertising

Επίσης, έχουμε διαφορετικά μπισκότα, sticks τυριών, energy balls! Όλα αυτά είναι καθημερινά φρέσκα και μπορεί κάποιος να τα παραλάβει μέσω πλατφόρμας ή να τα πάρει από το μαγαζί! Είτε τα θέλει για το σκύλο του είτε για τη γάτα του γιατί έχουμε και λιχουδιές για τα γατάκια όπως είναι τα catcakes!

Πηγή: Προσωπικό Αρχείο Μελίνας Κοάν

Μελίνα: Οι προτιμήσεις των κατοικίδιων μας έχουν να κάνει με την ιδιαιτερότητα του κάθε σκύλου δηλαδή κάποιοι μπορεί να προτιμούν γεύσεις κοτόπουλου που είναι το πιο γνωστό και κάποιοι άλλοι μπορεί να προτιμούν γεύση με φυστικοβούτυρο. Έχει να κάνει με τον σκύλο…υπάρχουν και σκυλιά που τα θέλουν όλα και κάποια σκυλιά που έχουν κάποιες ιδιαίτερες προτιμήσεις. Επίσης, έχει να κάνει και με το μάτι του ιδιοκτήτη. Η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο!

Πηγή: Προσωπικό Αρχείο Μελίνας Κοάν

Κάπου διάβασα ότι μπορούν να απολαύσουν και οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων τα υπέροχα treats που φτιάχνετε! Ισχύει και τι άλλες εκπλήξεις θα μπορούσαν να κάνουν οι ιδιοκτήτες στους πιστούς φίλους τους;

Βικτώρια: Όλοι οι ιδιοκτήτες μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα treats γιατί είναι όλα από human ingredients δηλαδή υλικά που καταναλώνουμε και εμείς. Δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα ή τριμμένα κόκκαλα. Είναι όλα φρέσκα και υγιεινά και εννοείται ότι έχω μελετήσει πολύ το κομμάτι των συνταγών και σε συνεργασία με διατροφολόγους ζώων οι οποίοι μας βοήθησαν πολύ σε αυτό. Έτσι φτιάχνονται οι συνταγές μας με δικά μας υλικά αλλά και υλικά που έχουν ξεκάθαρα βάση το διατροφολόγιο των σκύλων ή αντίστοιχα της γάτας. Δική μας προσπάθεια είναι να έχουν και μία όμορφη εμφάνιση και παρουσίαση.

Υπόλοιπες εκπλήξεις που έχουμε είναι τις τούρτες μας σε διαφορετικά σχέδια που κάποιος μπορεί να μας παραγγείλει και να έρθει να την παραλάβει από το κατάστημά μας ή να κάνει τα γενέθλια του κατοικίδιου του στο μαγαζί. Ό,τι αυτός προτιμάει καλύτερο. Έχουμε και το «puffe» που είναι ρόφημα κατάλληλο για σκύλους χωρίς καφεΐνη. Βγαίνει από το «pupi» και το «coffee» έτσι ώστε να υπάρχει και ένα ρόφημα που να μπορεί να το απολαμβάνει ο κάθε σκύλος. Έχει γεύση κολοκύθα και το γαρνίρουμε με κρέμα και μπισκοτάκι δικής παραγωγής.

Διαβάστε επίσης  Μαριάννα Γαρυφαλλίδη: «Από τα εμπόδια μαθαίνεις»
Advertising

Η περιποίηση και η υγιεινή διατροφή κατοικίδιων είναι μια παγκόσμια τάση που έχει έρθει από το εξωτερικό. Κατά την γνώμη σας, πόσο εξοικειωμένος είναι ο Έλληνας ιδιοκτήτης με αυτή την τάση;

Μελίνα: Όντως είναι μία τάση που ξεκινάει. Στην Ελλάδα όλα ξεκινάνε πιο αργά και πιο δειλά, μπορώ να πω. Εγώ προσωπικά είχα άγχος πώς θα το δεχτεί ο κόσμος όλο αυτό. Στον πρώτο μήνα λειτουργίας, όμως, μου έφυγε το άγχος γιατί είδα πόσο το αγκάλιασε το κοινό της Αθήνας. Επίσης, βλέπω ότι υπάρχει η διάθεση από τους ιδιοκτήτες να τρέφονται τα κατοικίδιά τους υγιεινά όπως και εμείς τρώμε υγιεινά και με αυτό τον τρόπο να θεωρείται και το κατοικίδιο μας ισότιμο μέλος της οικογένεια μας. Είναι κάτι που εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό γιατί έχουν ξεκινήσει όλες οι αρρώστιες με όλες τις τροφές τόσα χρόνια και είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε καλώς ή καλώς! Επομένως, έχει ξεκινήσει η τάση αυτή να εξελίσσεται με τη σωστή διατροφή του σκύλου και θεωρώ ότι σιγά σιγά θα εξοικειωθεί και ο Έλληνας με αυτή την ιδέα και τελικά να το αγαπήσουν γιατί βλέπω ότι υπάρχει ανταπόκριση θετική. Έτσι πιστεύω ότι θα μπούμε σε μια πιο σωστή διατροφική επιλογή για το κατοικίδιό μας!

Θέλετε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας την πιο αστεία στιγμή που έχετε ζήσει μέχρι τώρα στο κατάστημα του Ris Project με ιδιοκτήτη και τον σκύλο του;

Βικτώρια: Γενικώς, τα σκυλιά είναι πάρα πολύ λαίμαργα τα περισσότερα, δηλαδή, που έχουμε τα οποία πασαλείβονται συνεχώς με τις κρέμες και γίνονται χάλια όπως και με το δικό μου το σκυλί, την Κρέμα, τα περιστατικά που έχω να σας πω είναι περιστατικά που παραλίγο να έχουμε πνιγμό από τη λαιμαργία χωρίς να έχει συμβεί ευτυχώς κάτι σοβαρό ποτέ.

Μελίνα: Καθημερινά μπορεί να συμβαίνουν αστεία σκηνικά γιατί είναι όλη η αντίδραση του σκύλου που φαίνεται αστεία για εμάς με το πόσο πολύ θέλουν να φάνε το γλυκό τους ή το οτιδήποτε. Κάτι που συμβαίνει συνέχεια και είναι εκπληκτικό είναι όταν ένα σκυλί περνάει έξω από το μαγαζί και τραβάει τον ιδιοκτήτη για να μπει μέσα. Είναι απίστευτο! Και σήμερα ένα σκυλί δεν ήθελε να φύγει με τίποτα…με τίποτα…τράβαγε το λουρί του στην αντίθετη κατεύθυνση! Ήταν και αυτό απίστευτο!

Πηγή: Προσωπικό Αρχείο Μελίνας Κοάν

Ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση της συνέντευξης και των φωτογραφιών στο Maxmag.gr!

Advertising


Μπορείτε να βρείτε το Ris Project:

  • Διεύθυνση: Ερατοσθένους 27, Παγκράτι, Αθήνα
  • Facebook
  • Instagram

Η πρώτη γειτονιά που θυμάμαι είναι στο Βόλο. Εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα στην συνέχεια εγκαταστάθηκα στην Αθήνα για σπουδές. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Μετά την παραμονή μου στην Αθήνα όπου εργάστηκα για χρόνια σε ένα μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό επέστρεψα στην πόλη μου. Αγαπώ την θάλασσα και απολαμβάνω το καλό φαγητό. Όνειρο μου να γυρίσω όλο τον κόσμο και να εξερευνήσω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

χιονοδρομικο καλαβρυτα

Χιονοδρομικό, ζεστή σοκολάτα και χαλαρές καταστάσεις στα Καλάβρυτα

Μετά τις γιορτές, η ανάγκη για λίγη ηρεμία και χαλάρωση

Οικογενειακό νευροψυχιατρικό ιστορικό και επιπτώσεις

Το παρόν άρθρο Το οικογενειακό νευροψυχιατρικό και νευροαναπτυξιακό ιστορικό έχει