Whereswilder: «Προσπαθούμε πάντα να έχουμε χειροπιαστούς στόχους σαν μπάντα και να πηγαίνουμε κάθε φορά ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση που θέλουμε!»

 

Οι Whereswilder ίδρυσαν την μπάντα τους το 2013 στην Αθήνα, όπου και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται. Με πολυάριθμες live εμφανίσεις σε Ελλάδα και Βαλκάνια και ήδη ένα album στο ενεργητικό τους, εκπροσωπούν δυναμικά την ψυχεδελική rock σκηνή της Ελλάδας. H μουσική τους συνδυάζει την ψυχεδέλια με μοντέρνους, αλλά και με οικείους vintage ήχους. Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα…

 

 • Γεια σας παιδιά και ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη! Για αρχή να δούμε πόσο καλά ξέρει ο ένας τον άλλο… Θα ήθελα ο καθένας από εσάς να μου πει μια λέξη για τον καθένα από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας που πιστεύει ότι τον περιγράφει αντιπροσωπευτικά…

Μανώλης-ΜΙΑ

Βασίλης-ΛΕΞΗ

Advertisements
Ad 14

Αλέκος-ΔΕΝ

Γιάννης-ΦΤΑΝΕΙ

 • Πώς εξελίχθηκαν τα μουσικά σας ακούσματα από την εφηβεία μέχρι σήμερα; Αν μπορούσατε να γυρίσετε στο παρελθόν, τι θα λέγατε στον έφηβο εαυτό σας και τι θα αλλάζατε;

Τα ακούσματα μας έχουν μεταβληθεί σε μεγάλο βαθμό απο τότε, όπως είναι λογικό. Οι εμμονές αλλάζουν ανά διαστήματα, είτε κάποιος είναι απλά φίλος της μουσικής, είτε ασχολείται με το αντικείμενο πιο ενεργά. Ό,τι και να λέγαμε στον έφηβο εαυτό μας μάλλον θα μας έγραφε στα παλιά του τα παπούτσια.

 

 

 • Πείτε μας λίγα λόγια για τη νέα δισκογραφική σας δουλειά και τη συνεργασία σας με την Inner Ear. Πειραματιστήκατε περισσότερο με ήχους; Θα έχουμε κάποιο sample από τη νέα σας δουλειά;

Η νέα μας δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο «Hotshot». Ολοκληρώθηκε πριν κάποιους μήνες και θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear, κάτι που μας κανει ιδιαίτερα χαρούμενους. Όσον αφορά στην παραγωγή, δεν τέθηκε τόσο θέμα πειραματισμού όσο σωστής αποτύπωσης αυτού που έχουμε στο μυαλό μας. Όταν μπαίνουμε στο στούντιο προσπαθούμε να έχουμε λυμένα σχεδόν όλα τα ενορχηστρωτικά και ηχητικά ζητήματαμ γιατί δεν έχουμε τη χρονική και οικονομική άνεση να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις σε εκείνο το σημείο της διαδικασίας. Ο πειραματισμός γίνεται στο προβάδικό μας, όπου τα κομμάτια φτάνουν και σχηματίζουν μια ολοκληρωμένη ενορχηστρωτική εικόνα πριν μπούμε στο στούντιο με τον παραγωγό μας, τον Aλεξ Μπόλπαση.

 • Έχω παρατηρήσει ότι προτιμάτε τα πιο vintage μέσα ηχογράφησης. Μάλιστα η ηχογράφηση του προηγούμενου άλμπουμ σας έγινε σε μπομπίνα. Για εσάς αυτή η πρωτοτυπία είναι απλά μια μόδα που υπάρχει προσωρινά ή συνδέεται με το ύφος της μουσικής που εκπροσωπείτε και σκοπεύετε να ακολουθήσετε αυτό τον τρόπο ηχογράφησης και στο νέο άλμπουμ σας;
Διαβάστε επίσης  Ηρακλής Παπαδάκης: Ουδέν Κακόν....

Η ηχογράφηση σε μπομπίνα είναι μια μέθοδος άμεσα συνδεδεμένη με τη ροκ μουσική από πάντα, οπότε δεν θα λέγαμε πως είναι μόδα. Πέρα από τους λόγους που έχουν να κάνουν με τον ήχο, διαλέγουμε τη live ηχογράφιση σε ένα τέτοιο μέσο για να βάλουμε και κάποια όρια στους εαυτούς μας. Παίρνουμε αναγκαστικά γρήγορες αποφάσεις, με τις οποίες είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας και γλιτώνουμε πολλά πισωγυρίσματα. Γι’ αυτό και στο «Hotshot» δουλέψαμε με τον ίδιο τρόπο.

 

 

 • Αυτή την περίοδο βλέπουμε μια άνθιση της ψυχεδελικής ροκ σκηνής στην Ελλάδα. Τι πιστεύετε ότι συντέλεσε κατά τη γνώμη σας σε αυτή την έξαρση;

Η αναβίωση αυτού του ήχου είναι παγκόσμιο φαινόμενο εδώ και κοντά μια δεκαετία, οπότε αναπόφευκτα είναι κάτι που ήρθε και στη χώρα μας. Μέχρι τη δεκαετία του 2000 τα μουσικά ρεύματα ήταν άμεσα συνδεδεμένα και με την πρόοδο της τεχνολογίας, εκτός από την καθαρά μουσική καινοτομία. Την τελευταια δεκαετία λοιπόν, έχοντας φτάσει σε ένα τέλμα όπου όλα είναι δυνατά και αποδεκτά, πολλοί μουσικοί αποφάσισαν να κοιτάξουν προς τα πίσω και να δοκιμάσουν νέες προσμίξεις, χωρίς τεχνικούς  και στυλιστικούς περιορισμούς που μπορεί να υπήρχαν παλαιότερα. Αυτό βέβαια είναι εμφανές στην «αναβίωση» πολλών παλαιότερων τάσεων και όχι μόνο της ψυχεδέλειας.

 • Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που συμμετείχατε σαν ροκ μπάντα σε ένα από τα πιο γνωστά festival της Ελλάδας, το Rockwave Festival. Πείτε μας για αυτή την εμπειρία σας… Πώς αισθανθήκατε που ανοίξατε το festival;

Μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ένα φεστιβάλ που παρακολουθούμε από παιδιά. Το μέγεθος της σκηνής, αλλά και όλης της παραγωγής ήταν σίγουρα κάτι που δεν ξεχνιέται εύκολα. Ήταν κάτι φοβερό για εμάς.

Διαβάστε επίσης  Γεωργία Νταγάκη: «Μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την αισιοδοξία και τη δύναμη να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να γινόμαστε καλύτεροι!»

 

 

 • Ποια πιστεύετε ότι ήταν μέχρι τώρα η πιο cool στιγμή σας ως συγκρότημα και γιατί;

Η πιο ωραία στιγμή μας σαν μπάντα ήταν σίγουρα το πρώτο βαλκανικό μας tour. Καταλάβαμε ακριβώς σε τι αποσκοπεί η δουλειά και οι θυσίες όλων αυτών των χρόνων και ποιος είναι ο σκοπός μιας ροκ μπάντας. Από τότε όλα μας φαίνονται διαδικαστικά μέχρι τη στιγμή που θα ξαναβγούμε στο δρόμο.

 • Έχετε θέσει συγκεκριμένους στόχους ως μπάντα ή προτιμάτε να είστε πιο ελαστικοί στα σχέδια σας;

Προσπαθούμε πάντα να έχουμε χειροπιαστούς στόχους σαν μπάντα και να πηγαίνουμε κάθε φορά ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση που θέλουμε. Φυσικά αυτό είναι δύσκολο σε ένα περιβάλλον σαν το ελληνικό που ο χρόνος κυλάει αργά και βασανιστικά αλλά παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια σου μπορείς να μένεις ενεργός και να  δημιουργείς μόνος σου τις ευκαιρίες.

 

 

 • Mε ποιον/ους καλλιτέχνη/ες από Ελλάδα ή εξωτερικό θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε;

Με τον Leonardo Picasso!

 • Όσοι δεν σας ξέρουν με ποιο τραγούδι σας πιστεύετε θα μπορούσαν να σας μάθουν;

Δύσκολη ερώτηση. Είμαστε άνθρωποι των albums, οπότε θα προτείναμε σε κάποιον να ακούσει τον πρώτο δίσκο μας «Yearling» αν έχει την υπομονή.

 

 • Κλείνοντας τη συνέντευξη, θα θέλαμε να μάθουμε αν έχετε προγραμματίσει κάποιες live εμφανίσεις στο άμεσο μέλλον… Πού θα μπορούσε κάποιος να σας απολαύσει;

Εν αναμονή της δεύτερης μας κυκλοφορίας κανονίζουμε αρχικά κάποια dates στην Ελλάδα, καθώς και ένα album presentation στην Αθήνα στις αρχές της άνοιξης. Για όλα αυτά θα δώσουμε πληροφορίες άμεσα από τη σελίδα μας.

 [punica-divider]

Διαβάστε επίσης  The Devil Within - η ιστορία του Robert Johnson

Χρήσιμα Links:

Facebook Page: Whereswilder

 

Φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, εθισμένη στη μουσική, το καλό φαγητό, τη γυμναστική και τις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις. Ένθερμη οπαδός της άποψης ότι η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές, ένα παιδί με όνειρα που θέλει να φέρει το μέλλον στα δικά του μέτρα. Δεν περιγράφω άλλο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της