Έρχονται τα βινύλια σε High Definition το 2019!

βινύλια

Τα τελευταία χρόνια η αγορά βινυλίων έχει εκτοξευθεί, χάρη στην προώθηση των αναλογικών μέσων εγγραφής της μουσικής, αλλά και της νοσταλγικής διάθεσης των απανταχού συλλεκτών. Ο ζεστός και οικείος ήχος που εκπέμπουν ελκύει όχι μόνο τους μεγαλύτερους, αλλά και τους νεότερους ηλικιακά μουσικόφιλους που έρχονται σε πρώτη επαφή με τα βινύλια.

Το 2016 έκανε την εμφάνισή της μια πατέντα, η οποία περιέγραψε έναν τρόπο παραγωγής δίσκων που εξασφαλίζει υψηλότερη ποιότητα ήχου, μεγαλύτερη ένταση και μεγαλύτερο χρόνο αναπαραγωγής σε σύγκριση με τα συμβατικά LPs.  Πλέον η αυστριακή start up, Rebeat Innovation, ανέλαβε να υλοποιήσει το εν λόγο εγχείρημα έναντι της τιμής των 4.8 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο επικεφαλής της εταιρίας, Günter Loibl, ανέφερε στο Pitchfork ότι χάρη στην επένδυση αυτή τα πρώτα HD βινύλια θα βγουν στις αγορές μέσα στο 2019.

Η διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή ενός High Definition βινυλίου περιλαμβάνει ψηφιακή μετατροπή ήχου σε 3D τοπογραφικό χάρτη και με τη χρήση laser γίνεται η εγγραφή από το χάρτη στο stamper, το οποίο διαμορφώνει τις αυλακώσεις του βινυλίου. Σύμφωνα με τον Loibl με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ακρίβεια στη εγγραφή και λιγότερες απώλειες ακουστικών δεδομένων. Ως αποτέλεσμα τα βινύλια θα έχουν 30% μεγαλύτερο χρόνο αναπαραγωγής, μεγαλύτερη χωρητικότητα και πιο αξιόπιστη αναπαραγωγή του ήχου. Επιπρόσθετα στην τεχνική αυτή δεν θα χρησιμοποιηθούν τα συνήθη χημικά που συναντούνται στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής, ενώ θα μπορούν να παίξουν σε όλα τα πικάπ.

Η Rebeat Innovation, σύμφωνα με τον Loibl, έχει παραγγείλει ένα laser αξίας $600.000 το οποίο και περιμένει να παραλάβει τον Ιούλιο, ενώ τον Σεπτέμβριο θα δοκιμαστούν τα πρώτα stampers. Η εταιρεία έχει ως στόχο να παρουσιάσει τα πρώτα HD βινύλια τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Making Vinyl Trade Conference στο Detroit. Μερικούς μήνες μετά και αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες δοκιμές και βελτιστοποιήσεις, τα πρώτα HD βινύλια θα είναι διαθέσιμα στην αγορά κάπου στα μέσα του καλοκαιριού του 2019.

Διαβάστε επίσης  Το Vinyl is Back “γράφει” σε βινύλιο τους Locomondo!

 

Φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, εθισμένη στη μουσική, το καλό φαγητό, τη γυμναστική και τις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις. Ένθερμη οπαδός της άποψης ότι η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές, ένα παιδί με όνειρα που θέλει να φέρει το μέλλον στα δικά του μέτρα. Δεν περιγράφω άλλο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του