Το χωριό στην Πορτογαλία όπου σταμάτησε ο χρόνος!

χωριό στη Πορτογαλία
www.terra-lusitania.com

Υπάρχουν πολλά όμορφα μικρά χωριά γεμάτα ιστορία στην Ευρώπη, αλλά ένα χωριό στη Πορτογαλία ξεχωρίζει, η Σορτέλια. Το όμορφο αυτό χωριό στην Πορτογαλία είναι τόσο καλοδιατηρημένο που μένει αναλλοίωτο στον χρόνο. Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά χωριά στην Πορτογαλία, η Σορτέλια (Sortelha) είναι μέλος των ιστορικών οικισμών της Πορτογαλίας. Συγκεκριμένα, μιας συλλογής 12 χωριών που αναγνωρίστηκαν από την κυβέρνηση της χώρας ως μέρος του Προγράμματος Ιστορικών Χωριών και είναι πλέον στη λίστα της UNESCO.

χωριό στη Πορτογαλία
aldeiashistoricasdeportugal.com

Η επίσκεψη στο άγνωστο χωριό στην Πορτογαλία

Η είσοδος στο χωριό έχει μια γοτθική πύλη, πάνω από την οποία υπάρχει ένα μπαλκόνι (μπαλκόνι του Πιλάτου). Η επίσκεψη στους δρόμους και τα σοκάκια του χωριού είναι μοναδική. Οι δρόμοι του που έχουν γύρω τους ένα αμυντικό τείχος με θέα προς το πανύψηλο κάστρο δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Ιδιαίτερα ένας περίπατος ανάμεσα στους μεσαιωνικούς τάφους, δίπλα στη Manueline και μπροστά από την εκκλησία της Αναγέννησης σε μεταφέρει στο χθες. Η εκκλησία είναι του 14ου αιώνα και έχει μια ενδιαφέρουσα ισπανοαραβική οροφή, ενώ η σκαλιστή και επιχρυσωμένη ξυλουργική του ψηλού βωμού ανήκει στην περίοδο του μπαρόκ.

χωριό στη Πορτογαλίαsworld.co.uk

Το Κάστρο Sortelha

Το Κάστρο Sortelha χρονολογείται τον 12ο αιώνα.  Το κάστρο έχει πανοραμική θέα στο γύρω τοπίο, αφού είναι πάνω σε έναν βράχο σε υψόμετρο 760 μέτρων και αποτελεί βασικό ιστορικό ορόσημο. Παράλληλα με τις εντυπωσιακές πέτρινες πύλες του χωριού, συμπεριλαμβανομένων των Porta da Vila και Porta Nova, που αποτελούν εξαιρετικά δείγματα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Μάλτα: O άγνωστος θησαυρός της Μεσογείου!
Ad 14
κάστρο στη Σορτέλια
aldeiashistoricasdeportugal.com

Το παλιό Δημαρχείο και η Φυλακή

Επιπλέον, τo κτίριο που στεγάζει το Παλιό Δημαρχείο και τη Φυλακή θα το βρείτε στην πλατεία Pillory και η κατασκευή του είναι από τον 16ο αιώνα. Η Manueline Pelourinho, που είναι στην πλατεία του χωριού, είναι σύμβολο της δημοτικής αρχής και κοινό χαρακτηριστικό στα πορτογαλικά μεσαιωνικά χωριά και πόλεις. Από την άλλη, το Pelourinho, γνωστό και ως pillory, είναι συνήθως μια στήλη ή κολόνα. Συχνά κατασκευασμένη από πέτρα, είναι σε δημόσιο χώρο όπως η πλατεία της πόλης ως σύμβολο της δημοτικής αρχής και της τοπικής διακυβέρνησης.

χωριό στη Πορτογαλία
www.visitportugal.com

Πώς να φτάσεις ως τη Σορτέλια;

Το όμορφο αυτό χωριό στη Πορτογαλία είναι 302,7 χλμ μακριά από τη Λισαβόνα. Για την ακρίβεια, η επίσκεψη γίνεται με αυτοκίνητο καθώς είναι μόλις 3 ώρες μακριά. Ωστόσο, υπάρχει πάντα η επιλογή του τρένου. Το τρένο κάνει τη διαδρομή σε 4 ώρες και 30 λεπτά, ενώ το λεωφορείο κάνει περίπου 5 ώρες και 40 λεπτά. Εναλλακτικά μπορεί κανείς να φτάσει στο χωριό και μέσο της πόλης του Πόρτο με τους αντίστοιχους τρόπους.

Τέλος, αν σας ενδιαφέρει η ιστορία και η αρχιτεκτονική, η Σορτέλια είναι ένα κρυμμένο στολίδι που αξίζει την προσοχή σας. Είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους οικισμούς στην Πορτογαλία λόγω του μεσαιωνικού του κάστρου, που προσφέρουν ένα μοναδικό παράθυρο στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη σε ένα χωριό βγαλμένο από άλλη εποχή είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη!

χωριό στη Πορτογαλία
aldeiashistoricasdeportugal.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Τον Δεκέμβριο του 1821 οι πρωταγωνιστές της επανάστασης και ο
Colourful Eyeliner

Colourful Eyeliner: Το απόλυτο καλοκαιρινό look

Colourful Eyeliner η απόλυτη τάση για εσένα που θες