The One: Βρείτε το μοναδικό βιολογικό σας ταίρι!

Η νέα κοινωνική σειρά μυστήριου the One είναι διαθέσιμη στο Netflix. Είναι μια κλασική σειρά δράματος- μυστήριου οπού κυριαρχούν οι έρωτες και οι δολοπλοκίες. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα, John Marrs

Πλοκή

Το the One παρουσιάζει τις ιστορίες διαφορετικών ζευγαριών που γνωρίστηκαν μέσω μιας εφαρμογής αλλά και τους παράγοντες πίσω από αυτή την εφαρμογή. Το ενδιαφέρον είναι πως η εφαρμογή βρίσκει το ταίρι τους, έχοντας ως βάση τα βιολογικά χαρακτηριστικά τους. Μέσα από ένα τεστ DNA οι χρήστες έχουν τα στοιχεία του ατόμου με το οποίο θα ταιριάξουν καλυτέρα. Ένας φόνος, οι αποφάσεις των υπευθύνων της εταιρίας που διαχειρίζεται την εφαρμογή αλλά και τα καλά κρυμμένα μυστικά είναι αυτά που θα σας κρατήσουν την αγωνιά μέχρι το τέλος.

the one
Πηγή εικόνας: hovvy consolas

Υπάρχει βιολογία στην αναζήτηση του ερωτικού συντρόφου;

Σιγουρά αυτή είναι μια περιπλοκή και ενδιαφέρουσα προοπτική για την επιστημονική κοινότητα. Οι νευρολόγοι και οι βιολόγοι ισχυρίζονται πως ο ερωτάς είναι και αυτός μια μορφή νευρικών συνάψεων και επηρεάζεται απο την έκκριση των κατάλληλων ορμονών. Οι ψυχολόγοι δεν αρνούνται μια βιολογική βάση στην αναζήτηση του συντρόφου, αλλά θεωρούν πως το θυμικό στοιχείο παίζει σημαντικό ρολό. Ωστόσο η εμπορευματοποίηση και ο νόρμες της εποχής έχουν μεταβάλει κατά πολύ την εικόνα του ιδανικού συντρόφου.

the one
Πηγή εικόνας: TheOne

Κρίσιμες αποφάσεις

Τα ζευγάρια της σειράς καλούνται συνεχώς να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Πολλές φορές με την μορφή διλλημάτων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την προδοσία. Παρουσιάζονται διαφορετικές ανθρώπινες και κοινωνικές καταστάσεις γύρω από τον προβληματισμό της αξιοπιστίας του βιολογικού ταιριάσματος. Από την άλλη μεριά η Ρεμπεκα, που είναι μια από τους ιδρυτές της εφαρμογής, καταφέρνει να κρύβει καλά τα μυστικά της για την προσωπική της ζωή. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το the One προσομοιάζει τις διαπροσωπικές σχέσεις και τα κοινωνικά δυναμικά μέσα από την ψηφιοποιήση της ζωής μας.

Διαβάστε επίσης  The Haunting of Bly Manor: ιστορία τρόμου ή αγάπης;
the one
Πηγή εικόνας: The One
CR: Netflix

Παραγωγή

Η γενική εικόνα της σειράς είναι καλή και το σενάριο είναι ελκυστικό. Ένα γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση είναι πως η σειρά από την αρχή, παρουσιάζει πολλές εναλλαγές στα ζευγάρια. Πολλές διαφορετικές σκηνές από τα ζευγάρια που στην ουσία έκαναν πιο δύσκολη την κατανόηση τους από το θεατή και την σαφή παρουσίαση τους. Ένα άλλο περίεργο στοιχείο είναι πως σε μερικές σκηνές η επεξεργασία της εικόνας ήταν καλή, ενώ σε άλλες φαινόταν πως είχε γίνει μια πιο ερασιτεχνική δουλειά. Οι ερμηνείες των ηθοποιών, παρόλα αυτά, ήταν αξιοπρεπείς.

Επίλογος

Το the One είναι μια  δραματική σειρά που αγγίζει σπουδαία ηθικά θέματα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερη σεζόν, παρόλο η πρώτη σεζόν μας άφησε με κάποια ερωτήματα στο τέλος. Αν σας ενδιαφέρουν οι διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις και η προοπτική του μέλλοντος, τότε το the One είναι αυτό που ζητάτε

Παρακάτω έπεται το σχετικό τρέιλερ

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά.
Instagram: @demetrios_chatzis / website: https://www.dimitrioschatzis.eu/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που
γυναίκες εργασία χώρες

Γυναίκες στην εργασία: κορυφαίες και κατώτατες χώρες

Οι γυναίκες στην εργασία αποτελούν ένα σημαντικό δείκτη κοινωνικής και