Mad dog: Ένα κορεάτικο οικονομικό θρίλερ

Το Mad dog είναι μια σειρά του Netflix που εισήχθη στην πλατφόρμα το 2017. Μια σειρά μυστηρίου και δράσης που προβλήθηκε για μόλις ένα μηνά στην Κορεατική τηλεόραση. Ωστόσο η σειρά παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάλυση ενός συντατακτικού οικονομικού εγκλήματος.

Πλοκή

Το Mad dog παρουσιάζει μια περίπλοκη αλυσίδα εγκλημάτων που γίνονται από απατεώνες μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών. Ένας πρώην αστυνομικός (Mad dog) χάνει την οικογένεια του σε ένα ξαφνικό αεροπορικό δυστύχημα. Ο Mad dog προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το δυστύχημα και τα υπέρογκα ποσά της ασφαλιστικής εταιρίας που καταλήγουν σε άτομα υψηλού στάτους. Δεν κινείται μόνος του, καθώς συνασπίζει γύρω του άτομα με διαφορετικό υπόβαθρο αλλά με έναν κοινό σκοπό: να βρουν δικαίωση και να πάρουν εκδίκηση.

Mad dog
Πηγή εικόνας: Pinterest

Παραγωγή

Η σειρά είναι μια Κορεατική παραγωγή με αρκετά από  “Αμερικάνικα” κόλπα. Οι σκηνές δράσης είναι πολλές αλλά δεν είναι αρκετά πρωτότυπες. Δίνεται σίγουρα μεγαλύτερη έμφαση στις μηχανορραφίες και στις ύπουλες πολιτικές σχέσεις πάρα σε κατά μέτωπο  αναμετρήσεις με αποτέλεσμα να εντείνεται ο ρεαλισμός και το μυστήριο. Σκηνοθετικά είναι σωστά δομημένη και γενικά η ροή δεν έχει μεγάλα κενά. Οι ηθοποιοί αποδίδουν με συνέπεια τους ρόλους τους.

Mad dog
Πηγή εικόνας: A new kind of hobby

Κοινωνικά στοιχεία

Το Mad dog αναλύει ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα αυτό της απάτης των ασφαλιστικών και των συνεπειών που μπορούν να έχουν στις ζωές των ανθρώπων. Είναι ένα θρίλερ που χτίζεται πάνω σε οικονομικά και κοινωνικά στοιχεία χωρίς όμως να μπερδεύει και να χάνει το ενδιαφέρον του θεατή. Μια ασφαλιστική εταιρία παραποιεί τα συμβόλαια ζωής ατόμων που βρίσκονταν πάνω στη μοιραία πτήση μιας αεροπορικής εταιρείας, Το ζήτημα είναι αν αυτό ήταν ένα τυχαίο γεγονός ή αν υπάρχει κάποιο κρυφό κίνητρο.

Διαβάστε επίσης  Two Summers: Η βέλγικη καλοκαιρινή σειρά μυστηρίου
Advertisements
Ad 14

Ο Mad dog και η ομάδα του θα βρεθούν μπροστά σε αρκετά στοιχεία που θα τους βάλουν σε μεγάλους μπελάδες και φαινομενικά απροσπέλαστες αποστολές. Οι σύμμαχοι μπορεί να γίνουν εχθροί ή και το αντίστροφο. Μέσα σε όλες αυτές τις εξελίξεις και τις ατέλειωτες ώρες έρευνας στο εργαστήριο δύο μέλη της ομάδας έρχονται πιο κοντά αν και δε θέλουν να το παραδεχτούν.

Mad dog
Πηγή εικόνας: Xenews

Επίλογος

Το Mad dog δεν είναι μια τυπική αστυνομική σειρά όπου οι πρωταγωνιστές αναλύουν στοιχεία από έναν φόνο. Είναι μια ξεχωριστή μυθοπλασία που μας παρουσιάζει πως και τα οικονομικά εγκλήματα μπορούν να στιγματίσουν τις ζωές των ανθρώπων. Είναι διαθέσιμη στο Netflix μόνο με αγγλικούς υπότιτλους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το τρέιλερ

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά.
Instagram: @demetrios_chatzis / website: https://www.dimitrioschatzis.eu/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод