Two Summers: Η βέλγικη καλοκαιρινή σειρά μυστηρίου

Η νέα καλοκαιρινή σειρά «Two Summers» αποτελεί μια ακόμη εύπεπτη παραγωγή του Netflix. Πρόκειται για μία δραματική σειρά, κατάλληλη για binge watching και το μέλλον για την ανανέωση της είναι αβέβαιο. Παρότι διαδραματίζεται σε ένα καλοκαιρινό πλαίσιο με υψηλές θερμοκρασίες και το ανάλογο κλίμα, το Two Summers είναι μια σειρά που μπορείτε να δείτε φυσικά καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, αρκεί να έχετε την διάθεση των διακοπών.

Two Summers
Πηγή εικόνας: IMDb

Πλοκή

Πέντε φίλοι μαζεύονται σε ένα καλοκαιρινό reunion για να κάνουν διακοπές μαζί. Καθώς τα πράγματα κυλούν ανέμελα ξαφνικά έρχεται ένα μυστήριο βίντεο σε ένα μέλος της παρέας ενοχοποιώντας το για μια πράξη βιασμού. Το βίντεο αυτό φτάνει σταδιακά και στα υπόλοιπα κινητά. Οι σχέσεις της παρέας δοκιμάζονται και όλοι καταστρώνουν σχέδια, για να αποφύγουν την αλήθεια.

Παραγωγή

Η βέλγικης παραγωγής σειρά «Two Summers» σε γενικά πλαίσια δεν μας άφησε απογοητευμένους. Η πλοκή δεν είναι γραμμική και έχει συχνές ανάδρομες στο παρελθόν, χωρίς όμως να κουράζουν ή να μπερδεύουν τον θεατή. Ωστόσο η ροή έχει αρκετά προβλήματα, καθώς σε αρκετά σημεία μετατρέπεται από δραματική σειρά σε μία χιλιοειπωμένη και συνηθισμένη ρομαντική κομεντί. Οι ερμηνείες είναι αξιοπρεπείς και η μουσική επιμέλεια συνεισφέρει στη δραματική ένταση. Σκηνοθετικά θυμίζει αρκετά το στυλ των παλαιών γαλλικών σειρών εποχής. Το concept μπορεί να σας φέρει στο νου μνήμες από την την ελληνική σειρά 42Ο C.

Two Summers
Πηγή εικόνας: Justwatch

Κοινωνικά χαρακτηριστικά

Κεντρικό σημείο της πλοκής αποτελεί ένας βιασμός που έγινε πριν από αρκετά χρονιά. Αν και αποτελεί ένα συνταρακτικό γεγονός τα τελευταία χρονιά με όλες αυτές τις ειδήσεις που ακούμε, δυστυχώς έπαψε να αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στην πραγματική ζωή, όπου ένα τέτοιο περιστατικό συγκλονίζει τη ζωή ενός ατόμου και των οικείων του. Ωστόσο ο κορεσμός τέτοιων ειδήσεων έχει κάνει το θέμα της τοξίκωσης και του βιασμού μια συνήθη εγκληματική πράξη, ωθώντας τους σεναριογράφους στην εύρεση μιας πιο δημιουργικής πλοκής. Είναι τελικά ο σκοτεινός αριθμός της εγκληματολογίας που μειώνεται ή η κοινωνία προσανατολίζεται σε άλλες μορφές αποκλίνουσας συμπεριφοράς;

Διαβάστε επίσης  Σειρές φαντασίας για ατελείωτο binge-watching!
Advertisements
Ad 14
Two Summers
Πηγή εικόνας: MEAWW

Επίλογος

Όπως και να έχει, το  «Two Summers» είναι μια σειρά με την αύρα του καλοκαιριού. Όχι πάντοτε ανέμελη, κάποιες φορές θυμίζει την πνιγηρή υγρή ατμόσφαιρα του καύσων κι άλλες φορές είναι καθησυχαστική και νωθρή, όπως οι θερινές μέρες ανάπαυλας. Η προσπάθεια των Βέλγων είναι σίγουρα αξιόλογη χωρίς όμως να παρουσιάζεται σε αυτή κάποια σημαντική καινοτομία. Ίσως του χρόνου το καλοκαίρι δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μετά από αυτή την δραματική τροπή.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το τρέιλερ της σειράς:

 

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά.
Instagram: @demetrios_chatzis / website: https://www.dimitrioschatzis.eu/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι