Τεχνητοί μύες με ενσωματωμένες δομές διακλάδωσης

Πρόκληση η ανάπτυξη Ρομπότ για βοήθεια σε καταστροφές.

Η δημιουργία ρομπότ για την ασφαλή βοήθεια των θυμάτων καταστροφών είναι μια πρόκληση. Επιπλέον, η εκτέλεση εύκαμπτου ρομποτικού ελέγχου που εκμεταλλεύεται την απαλότητα του υλικού είναι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Η χρήση εύκαμπτων μαλακών υλικών, όπως οι τεχνητοί μύες, για τη συνεργασία με τους ανθρώπους και την εργασία σε περιοχές καταστροφών έχει τραβήξει την προσοχή πολύ πρόσφατα. Παρόλα αυτά, ο έλεγχος της μαλακής δυναμικής για πρακτικές εφαρμογές παραμένει σημαντική πρόκληση.

Συνεργασία Πανεπιστημίων για ανάπτυξη τεχνητών μυών.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και την Bridgestone Corporation, το Πανεπιστήμιο του Κιότο ανέπτυξε τώρα μια μέθοδο για τους τεχνητούς μύες πεπιεσμένου αέρα, οι οποίοι είναι μαλακοί ρομποτικοί ενεργοποιητές.

Advertisements
Ad 14

Εκμετάλλευση της δυναμικής των στοιχείων του δίσκου.

Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την πλούσια δυναμική αυτών των στοιχείων του δίσκου ως υπολογιστικό πόρο για τους τεχνητούς μύες.

Αυτονομία και δυναμικές των ενεργοποιητών.

«Επιδείξαμε την ικανότητα του ενεργοποιητή να παράγει αυτόνομα ποικίλες δυναμικές, συμπεριλαμβανομένων ρυθμικών μοτίβων και χάους», εξηγεί ο Nozomi Akashi από το Graduate School of Informatics του KyotoU. 

Παραδοσιακές και νέες προσεγγίσεις για τα μοτίβα κίνησης.

Παραδοσιακά, η εξωτερική σύνδεση ταλαντωτών σε ρομπότ δημιουργούσε τα μοτίβα, επιτρέποντας την κίνηση και επαναλαμβανόμενες κινήσεις στους τεχνητούς μύες.

elegxos myes

 

Οι τεχνητοί μύες, ελέγχουν την πλούσια δυναμική των μαλακών συστατικών χρησιμοποιώντας τους ως υπολογιστικό πόρο. Πηγή: KyotoU/MEDICAL FIG. Ωστόσο, πρέπει να αφαιρέσουμε αυτούς τους ταλαντωτές από το ρομπότ για να διατηρήσουμε την απαλότητά τους.

Διαβάστε επίσης  Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις του Google I/O 2018 (Μέρος Β΄)

Η ομάδα του Akashi αντιμετωπίζει αυτό το δύσκολο ζήτημα για να αναδείξει τις δυνατότητες των μαλακών ρομπότ.

Ενσωμάτωση δομών διακλάδωσης.

«Επιπλέον, ο Kohei Nakajima από τη Σχολή Πληροφορικής και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Τόκιο λέει ότι μπορούν να ενσωματώσουν τις δομές διακλάδωσης που αλλάζουν μοτίβο στον ίδιο τον ρομποτικό ενεργοποιητή.»

Δημιουργία προσαρμόσιμων και ευέλικτων κινήσεων.

Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι τα ρομπότ μπορούν να δημιουργήσουν ποιοτικά διαφορετικά μοτίβα εκτός των μαθηματικών δεδομένων, ανοίγοντας το δρόμο για την ανάπτυξη ρομπότ ικανών για πιο προσαρμόσιμες και ευέλικτες κινήσεις.

Αποτελεσματική και αποδοτική ανάπτυξη υλικού και λογισμικού.

«Αυτό θα μπορούσε να εξορθολογίσει τη διαδικασία ανάπτυξης υλικού και λογισμικού, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική και αποδοτική», καταλήγει ο Akashi.

Επιστημονικό Άρθρο :

Nozomi Akashi, Yasuo Kuniyoshi, Taketomo Jo, Mitsuhiro Nishida, Ryo Sakurai, Yasumichi Wakao, Kohei Nakajima.  Ενσωμάτωση διακλαδώσεων σε πνευματικό τεχνητό μυ .  Advanced Science , 2024

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης (Ε.Κ.Π.Α.) με μεταπτυχιακή ειδίκευση στις σπουδές Επιστήμης και Τεχνολογίας (STS) και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ε.Μ.Π. "Περιβάλλον και Ανάπτυξη". Με ενδιαφέροντα που αφορούν τις τεχνολογίες υπολογιστών, περιβάλλοντος και τεχνολογιών αιχμής.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν