«Hotel Marina» στο Γκλόρια Μικρό ένα ατμοσφαιρικό έργο

Hotel Marina
Πηγή εικόνας: Σελίδα του Hotel Marina στο Facebook

Βρεθήκαμε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Γκλόρια Μικρό για να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Hotel Marina» σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη. Το γλυκό ξενοδοχείο με τους πολυάριθμους επισκέπτες πραγματοποιεί τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του. Μάλιστα ο σκηνοθέτης του εγχειρήματος κέρδισε το βραβείο «νέου δημιουργού 2018» Καρόλου Κουν από την Ένωση Κριτικών θεάτρου και μουσικής.

Στην υπόθεση συναντάμε επιλεγμένους επισκέπτες, με επίκεντρο ένα ζευγάρι που επισκέπτεται την τοποθεσία από τα παλιά, μια ιδιαίτερη κυρία ονόματι Βανέσα, καθώς και τους ίδιους τους υπαλλήλους του Hotel Marina. Το σπονδυλωτό έργο του «Hotel Marina»με αφετηρία την πρόθεση των επισκεπτών να βρεθούν στο ξενοδοχείο με οδηγό την ευχαρίστηση και την ξεγνοιασιά. Στην συνέχεια, καθώς οι μέρες των ολιγοήμερων διακοπών τους περνούν. Ανακαλύπτουν τις αιώνιες σύνθετες πολυπλοκότητες της ψυχολογία τους που οδηγούν σε ένα και μόνο καίριο θέμα: την αγάπη.

Η σύνθεση της κάθε ιστορίας γίνεται σκηνικά με την χρήση υπέρτιτλων. Η ουσία της περιγραφής είναι βασισμένη σε αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που θέλησαν να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους. Η μουσική υπόκρουση εναρμονίζεται απόλυτα με το ύφος της ιστορίας προσδίδοντας μια χιουμοριστική, αλλά παράλληλα μια πιο δραματική έκβαση.

Το μόνο που αλλάζει μετά είναι τα ονόματα των πρωταγωνιστών και τα χαρακτηριστικά της αγάπης. Αν είναι δηλαδή μια αγάπη, που ήρθε και έφυγε ή αν είναι μια αγάπη που χτίστηκε πάνω σε λευκά ψέματα, όπως λένε και οι Εγγλέζοι για να κρατηθεί. Αν είναι ανιδιοτελή αγάπη ή αν νομίζουν οι ίδιοι πως είναι αγάπη αυτό που βιώνουν, ενώ είναι εγωισμός. Επίσης, στο γλυκό ξενοδοχείο της Μαρίνας γίνονται δεκτοί όλοι και όλες οι προσωπικότητες χωρίς διακρίσεις οποιουδήποτε προσδιορισμού. Μόνη προϋπόθεση η χιουμοριστική και φιλική διάθεση κατά την παραμονή τους στο λόμπι και στο μπαρ, πέρα από τα δωμάτια!

Διαβάστε επίσης  «Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ στο θέατρο Δρόμος
Hotel Marina
Πηγή εικόνας: Σελίδα του Hotel Marina στο Facebook

Όλα τα σύνθετα συμπλέγματα που μας κάνουν ανθρώπους και πότε μας ενώνουν και πότε μας χωρίζουν, έρχονται εμπρός μας. Σε μια ήρεμη σπονδυλωτή και καταιγιστικά καθημερινή συνθήκη με την απαραίτητη μουσική. Ούτω καθεξής με μια ηρεμία, που θέλει να μεγιστοποιήσει το συναίσθημα της ξεγνοιασιάς και της γλυκιάς πονηριάς, που έχει η αύρα ενός ξενοδοχείου.

Πράγματι αυτό καταφέρνει να δημιουργήσει το «Hotel Marina» είναι μια διασκεδαστική, φιλική ατμόσφαιρα σε ένα άνετο, παρότι σχετικά μικρό χώρο, αλλά τόσο ατμοσφαιρικά ζεστό. Προς το τέλος, ο κυκλικός χορός δείχνει την ενότητα και την αποδοχή των συναισθημάτων τους, σαν να είναι όλοι ένας άνθρωπος. Στο «Hotel Marina» είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι τολμούν να νιώσουν, και άρα… να ζήσουν! Κάνε και εσύ το check in σου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2019!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας και νυν φοιτήτρια στον "Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" του ΕΑΠ. Μαζί εξερευνούμε θέματα πολιτισμού, όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο και συζητάμε ακόμα περισσότερα μέσα από συνεντεύξεις. Στάση ζωής: "Rhythm is a dancer....! "

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του