Όταν φεύγει μια γυναίκα, την ευθύνη την έχει ο άντρας

4 Ιανουαρίου 2018

Έχουν δίκιο όσοι χαρακτηρίζουν τις γυναίκες περίπλοκα όντα. Μία γυναίκα έχει περίεργη ψυχοσύνθεση και αυτό από μόνο του την κάνει να δείχνει μοναδική. Μπορείς να δεις μια γυναίκα να είναι υπερβολικά γλυκιά και τρυφερή και σε δευτερόλεπτα να γίνεται θηρίο. Ή και το αντίθετο. Ένα θηρίο να γίνεται αρνάκι στα κατάλληλα χέρια. Την ευθύνη για το αν μία γυναίκα γίνει αγρίμι, σκύλα ή πριγκίπισσα την έχει ο άντρας. Γιατί όπως της φερθείς, αυτό και θα σου δώσει. 

Οι γυναίκες από τη φύση τους θεωρούνται πιο συναισθηματικές από τους άντρες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δούμε ποτέ έναν άντρα να κλαίει ή να βιώνει έντονα τα συναισθήματά του. Αυτό δίνει και το προβάδισμα σε μία γυναίκα να ξεπεράσει πιο εύκολα μια κατάσταση απ’ ότι ένας άντρας. Γιατί έχει μάθει να ζει με τα συναισθήματά της.

Σε μία σχέση η γυναίκα θα δώσει ψυχή τε και σώματι. Θα δώσει όλο της το είναι για να είναι αυτός που αγαπάει καλά. Μία γυναίκα δεν φεύγει ποτέ μόνη της από μία σχέση. Το λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι πως πιστεύουν ότι με αυτές θα είναι διαφορετικά ο άλλος. Ότι μπορούν να αλλάξουν μια κατάσταση. Ότι ο άλλος μπορεί να αλλάξει. Όμως ποτέ δεν αλλάζει.

Και το λάθος που κάνουν οι άντρες είναι, ότι πιστεύουν, πως μια γυναίκα δεν θα φύγει. Γιατί είναι αυτή που υπομένει, ανέχεται και επιμένει σε τελειωμένες καταστάσεις στο όνομα μιας αγάπης που δεν της προσφέρει τίποτα. Και έτσι οι άντρες επαναπαύονται. Όμως κάνουν λάθος. Γιατί η γυναίκα φεύγει, όταν την αναγκάζεις να ζει μία ζωή μίζερη από αυτή που της αξίζει.

Διαβάστε επίσης  Οι πιο όμορφοι άνθρωποι είναι εκείνοι με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη
Advertisements
Ad 14

Μια γυναίκα θα μείνει να παλεύει πολύ καιρό σε μια τελειωμένη σχέση. Είναι αυτή που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά. Θα προσπαθεί να βρει ζωή μέσα από τις στάχτες. Ποτέ δεν αποφασίζει να φύγει. Είναι πιο εύκολο να διαλύσει ένας άντρας τη σχέση παρά μια γυναίκα. Και αυτό γιατί η γυναίκα πιστεύει πως όλα θα αλλάξουν, όταν αγαπάει κάποιον.

Όταν δεις μια γυναίκα να φεύγει, την ευθύνη την έχει ο άντρας. Γιατί αποδείχθηκε τόσο λίγος. Να είσαι σίγουρος πως αυτή η γυναίκα για να πάρει την απόφαση να φύγει έχει παίξει και ξανα παίξει χιλιάδες φορές το τελευταίο της χαρτί. Πιστεύοντας πως θα αλλάξει η ροή της παρτίδας και θα κερδίσει. Και όταν φύγει η γυναίκα, είναι πλέον αργά. Γιατί ο άντρας της έδωσε χιλιάδες λόγους για να φύγει και δεν της έδωσε τον έναν για να μείνει. Δεν είναι τόσο περίπλοκα όντα οι γυναίκες όπως θέλει η κοινωνία να τις χαρακτηρίζει. Χρόνο και προσοχή θέλει μια γυναίκα. Δύο απλά πράγματα που μπορούν να την κάνουν τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο.

Δεν είναι ρομπότ η γυναίκα φίλε μου. Όταν θα μπει η παγωνιά στην καρδιά της τα πράγματα μετρούν αντίστροφα. θα φιλτράρει πολλές φορές το αίσθημα του ανικανοποίητου μέσα της και θα το προσπεράσει άλλες τόσες προκείμενου να συνεχίσει να είναι μαζί σου. Και τότε θα αρχίσει να αλλάζει συμπεριφορά. Και εσύ, αντί να αναρωτηθείς τι συμβαίνει στη γυναίκα που αγάπησες, θα τρέξεις να την χαρακτηρίσεις γκρινιάρα. Όμως ακόμα και αυτή η συμπεριφορά είναι ένας τρόπος να σου πει να την ακούσεις. Να σου δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Διαβάστε επίσης  Candida albicans: ο μύκητας των γυναικών

Όταν την αναγκάζεις όμως να ζει μια ζωή μαζί σου ζητιανεύοντας το χρόνο και την παρουσία σου να είσαι σίγουρος πως το έχεις χαμένο από χέρι το παιχνίδι. Γιατί θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για να είναι μαζί σου αλλά όταν πει τέλος, θα είναι οριστικό. Και όταν θα καταλάβεις πως εσύ και μόνο εσύ την έδιωξες θα είναι αργά. Η ευθύνη είναι δικιά σου. Γιατί εκείνη ήδη θα έχει αντιμετωπίσει τα συναισθήματά της. Και θα είναι με κάποιον άλλον που θα της δείχνει καθημερινά το πόσο τυχερός είναι που την έχει…

Είμαι 21 χρονών και σπουδάζω Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχω διαλέξει την κλασική κατεύθυνση. Όμως η αγάπη μου είναι να διαβάζω ο,τι σχετικό με την ψυχολογία και τα παιδιά. Αργότερα σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Psychic

«The Psychic»: Ένα εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ στα μονοπάτια του «gore»

Στην εισαγωγική σκηνή του «Psychic» βρισκόμαστε στο 1959, κάπου στην
Joy Division

Μάντσεστερ: H μέλισσα, η μουσική και το ποδόσφαιρο

Αν πάει κάπου το μυαλό μας όταν μας μιλούν για