Πώς το καλό φαγητό επηρεάζει τη διάθεση σου;

το φαγητό
Πηγή: Pixabay

Πώς το καλό φαγητό επηρεάζει τη διάθεση σου.

Tο φαγητό επηρεάζει άμεσα και καταλυτικά τη διάθεσή μας. Το φαγητό, μας συνοδεύει σε όλες μας τις στιγμές. Για πολλούς καλοφαγάδες το ωραίο και πλούσιο φαγητό είναι σύντροφος και μετασχηματιστής διάθεσης. Ειδικά σε περιόδους πίεσης και έντασης, το φαγητό αποτελεί ένα πραγματικό βάλσαμο, ένα είδος φαρμάκου. Και ας μην κρυβόμαστε, η μεγάλη και ωραία αλήθεια είναι πως η γεύση νόστιμων μπουκιών αλλάζει την διάθεσή μας με την πρώτη πιρουνιά.

Το φαγητό καλά μαγειρεμένο, αυτό που μονάχα η γιαγιά και η μαμά ξέρουν να φτιάχνουν, μένει πάντα κολλημένο στο μυαλό μας. Τώρα όμως, ειδικά αν μένεις σε μεγάλες πόλεις, φαγητό μπορείς να βρεις παντού, με γεύσεις από όλα τα μέρη του κόσμου. Ανακαλύπτεις νέους συνδυασμούς και νέες γεύσεις που ποτέ δεν είχες την ευκαιρία να δοκιμάσεις. Άλλοτε πιο υγιεινά και άλλοτε όχι τόσο, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις τόσο νόστιμα. ‘Ο,τι πόνο και αν έχεις, όσο άσχημη και αν είναι η ψυχολογική σου κατάσταση με το που τα δοκιμάζεις αισθάνεσαι ότι δεν πηγαίνουν στο στομάχι σου αλλά στην πληγωμένη σου καρδία. Απαλαίνουν τον πόνο και σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένος και αισιόδοξος.

Σαν καλός φίλος που σε συντροφεύει και σε παρηγορεί. Άλλοι προτιμούν την απόλαυση κάτι γλυκού άλλοι δεν μπορούν να αντισταθούν στην συντροφιά μιας πίτσας, άλλοι δεν αποκλείουν τίποτα από τα δύο. Ανάμεσα σε αυτούς  είμαι και εγώ μια. Το φαγητό είναι υγεία, είναι ευτυχία, είναι ταξίδι του μυαλού και της καρδίας. Η γεύση αποτελεί μια από τις ισχυρότερες αισθήσεις μας, έχοντας δυνατή μνήμη. Η γεύση ενός καλού φαγητού χαράσσεται στο μυαλό μας και σχεδόν ποτέ δεν μπορεί να χαθεί.

Διαβάστε επίσης  Το καλύτερο δώρο που μου έκαναν οι γονείς μου είναι ο αδερφός μου
Advertisements
Ad 14

Τα καλοκαίρια μας όλα συνοδευμένα με φρέσκα, ζουμερά φρούτα και λαχανικά. Πολύχρωμα και δροσερά να συνοδεύουν τα γεύματα μας να ενισχύουν την διάθεση μας. Να μας προσφέρουν την απόλυτη απόλαυση. Όλα μας τα ταξίδι να συνοδεύονται από την περιπλάνηση για την ανακάλυψη ενός γευστικού παραδείσου. Το φαγητό και ιδιαίτερα το νόστιμο και καλό φαγητό συνοδεύει όλες τις χαρούμενες στιγμές μας, αναβαθμίζει τις συναντήσεις μεταξύ των ανθρώπων, τους δένει. Τους φέρνει ακόμη πιο κοντά .

Δεν είναι τυχαίο που τα βασικά συστατικά για μια μοναδική βραδιά με φίλους ή για ένα ερωτευμένο ζευγάρι είναι καλή μουσική, με ανάλαφρες μελωδίες, ένα καλό κρασί και φυσικά καλό, ευωδιαστό φαγητό. Μοιράζεσαι την απόλαυση, ακριβώς την ίδια στιγμή με τον άλλον. Έρχεστε ακόμη πιο κοντά, σημείο επικοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο που χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία συνδυάζουν και τα παραπάνω τρία απαραίτητα χαρακτηριστικά.

Θυμηθείτε λοιπόν, όλα μπορούν να φτιάξουν, τίποτα δεν είναι χαμένο όταν συνοδεύεται από καλό φαγητό και μουσική.

 

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία.
"Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод