Πράξεις αγάπης μες την καθημερινότητα της ζωής

Πράξεις αγάπης μες την καθημερινότητα της ζωής

Και η ζωή είναι γρήγορη και άπιαστη. Τρέχει. Όπως τρέχουν τα αυτοκίνητα στις λεωφόρους, όπως “τρέχει” να αλλάξει το μέτρο σταθμό από σταθμό και ο πράσινος πεζός στο φανάρι να γίνει κόκκινος. Και μαζί της τρέχεις κι εσύ. Νομίζεις πως τρέχει και ο χρόνος, μα δεν το κάνει. Το άγχος σε κάνει να το νιώθεις αυτό, ζεις γεμάτος μες τις δραστηριότητες, τις υποχρεώσεις αλλά και τον ενθουσιασμό, μα συχνά περιλαμβάνει μεγάλη πίεση όλο αυτό κάνοντας σε να παραλήπτεις τις μικρές πράξεις αγάπης που περνούν από “τα χέρια σου”.

Πάρε μια ανάσα. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και η μέρα μεγαλώνει, ο ήλιος σε αγκαλιάζει και σου δίνει τόσα να γνωρίσεις αλλά και να χαλαρώσεις. Κάνε μια μικρή παύση και παρατήρησε την ομορφιά της ζωής μέσα από το ζεστό αεράκι, τις πράξεις αγάπης μες την απλή καθημερινότητα της, που μόνο να σε γεμίσουν μπορούν – που μόνο να σου φτιάξουν την ημέρα μπορούν.

Υπάρχει άραγε η τέλεια μέρα; Ή φτιάχνεται στην πορεία; Μέσα από το χαμόγελο που σου έδωσε ένας περαστικός, μέσα από μια “καλημέρα” που σου είπε ο ηλικιωμένος κύριος πρωί πρωί καθώς κλείδωνες το διαμέρισμά σου για να φύγεις, μέσα από το εισιτήριο που βρήκες ακουμπισμένο στο μέτρο και το πήρες επειδή βιαζόσουν, είχες αργήσει. Μέσα από τον καφέ που σου πρόσφερε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, ένα γέλιο που σου χάρισε ένα παιδάκι στο δρόμο, ένα δώρο που δεν περίμενες, μια έκπληξη που σου έκανε μετά τη δουλειά ένα κοντινό σου άτομο. Ένα tip που σου άφησαν ή άφησες στην εργασία. Ένα μήνυμα που έλαβες, ένα κείμενο που διάβασες σε ένα κολλημένο χαρτάκι κάπου έξω στην πόλη, μια αγκαλιά, ένα “ευχαριστώ που με βοήθησες”, ένα κομπλιμέντο ή ένα “σε σκεφτόμουν”.

Διαβάστε επίσης  Το “νέο αίμα” πιστεύει ότι υπάρχει πάντα αύριο
Advertisements
Ad 14

Διαλέγοντας την αγάπη υπάρχει και ζωή. Δεν χρειάζονται μεγάλες πράξεις, αλλά αντ’ αυτού μικρές οι οποίες μας στιγματίζουν και μας δίνουν ψυχικά μεγάλα πράγματα. Μέσα στη βιασύνη και στις υποχρεώσεις της ζωής, μας ρουφάει ο χρόνος και ξεχνάμε να ζούμε αντ’ αυτού επιβιώνουμε. Αν σταματήσουμε μια στάλα και κοιτάξουμε γύρω μας, θα δούμε πόσο λάθος είναι αυτό. Θα δούμε, ακόμη και με μια γρήγορη ματιά, τι χάνουμε. Αυτές οι φαινομενικά μικρές χειρονομίες μπορεί να φαίνονται ασήμαντες μπροστά στα “μεγάλα σχέδια” της ζωής σου, αλλά έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα αγάπης και θετικότητας στην καθημερινή μας ζωή. Οι πράξεις αγάπης, όσο μικρές κι αν είναι, μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο τόσο σε αυτόν που τις προσφέρει όσο και σε αυτόν που τις λαμβάνει. Η σημασία αυτών των πράξεων είναι μεγάλη, μπορούν να εμπλουτίσουν τη ζωή μας και τους γύρω μας, και να γεμίσουν ακόμη περισσότερο την ψυχική μας ευημερία.

Σύμφωνα με όσα σημαίνει η φάση της Σελήνης την ημέρα που γεννήθηκα, από πολύ μικρή έχω την ισχυρή επιθυμία να βοηθάω τους άλλους αλλά και την ελπίδα ότι θα συμβάλλω στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος με τον οποιονδήποτε τρόπο. Θα μπορούσε κανείς να με περιγράψει ως μια αθεράπευτα ρομαντική εκδοχή σε ανάμειξη της Φοίβη Μπουφέι με τον Τσάντλερ Μπίνγκ. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Δημοσιογραφία και Αρχισυνταξία το 2017, αρθρογραφώ, γράφω ρομαντικές ιστορίες και διαβάζω βιβλία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Outfits εμπνευσμένα από τις αγαπημένες μας ταινίες.

Μόδα και Κινηματόγραφος. Δύο από τις μεγαλύτερες τέχνες και πήγες
Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη