Τοξικές φιλίες

11 Σεπτεμβρίου 2016

learningtoskate

Όλοι γνωρίζουμε το ακρώνυμο b.f.f.(best friends forever). To f.f.f.( fake friends forever) το ξέρεις; Αν δεν σου έχει συμβεί τότε σίγουρα θα το έχει ζήσει κάποιος/α στον περίγυρο σου. Είναι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι σε καθιστούν στάσιμο, νιώθεις ότι μαζί τους κάνεις ένα βήμα μπρος και δύο πίσω! Δεν θυμάσαι πως ακριβώς γίνατε «φίλοι», ούτε πως ήταν στην αρχή η σχέση σας. Το μόνο που γνωρίζεις καλά είναι η τοξικότητα που σου προκαλούν αυτοί οι άνθρωποι σήμερα, είτε είναι κοντινοί φίλοι ή απλά παρέα και δυσκολεύεσαι να πάρεις την απόφαση και να τους απομακρύνεις.

Ως τεταρτοετής φοιτήτρια, πέρασαν ουκ ολίγοι τέτοιοι άνθρωποι από τη ζωή μου. Το Πανεπιστήμιο θα έλεγα είναι ένα μέρος που είτε θα πας και θα βρεις την αδελφή ψυχή σου, είτε απλά θα κάνεις επιφανειακές σχέσεις μέχρι να περάσουν τα χρονάκια και να τραβήξει ο καθένας την πορεία του. Τα  έζησα και τα δυο. Ψηφίζω την πρώτη περίπτωση. Γιατί; Γιατί με fake φίλους θα ζεις και μια fake ζωή. Θα καταλήξεις να αναρωτιέσαι αν αυτό σε κάνει ευτυχισμένο, και θα διαπιστώσεις δυστυχώς ότι η απάντηση θα είναι αρνητική.

Μην σε κατακλύζει ο φόβος της μοναξιάς ούτε να σε δεσμεύουν τα χρόνια που γνωρίζεις κάποιον. Κάθε σχέση κάνει τον κύκλο της και όταν κορεστεί πρέπει να τελειώσει. Πόσο μάλλον όταν στην πραγματικότητα δεν άρχισε ποτέ. Αντί να νιώθεις γεμάτος από την πληθώρα ατόμων που σε χαιρετάνε στη σχολή, τη δουλειά κτλ, τα επακόλουθα like στα social media και τις απρόσωπες ευχές που σου στέλνουν στις γιορτές, εστίασε στους λίγους και καλούς. Σε εκείνους τους ανθρώπους που σου βγάζουν τον καλύτερό σου εαυτό.

Διαβάστε επίσης  Κάποιες φορές είναι ok να μη νιώθεις ok
Advertisements
Ad 14

sally-mann-featured3b

Σου έχει τύχει ποτέ να γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο και από την πρώτη στιγμή να νιώθεις την άνεση να του εκμυστηρευτείς ακόμα και τις πιο ενδόμυχες σκέψεις σου; Έναν άνθρωπο που δεν θα σε θυμάται μόνο για ποτό και για ξεσάλωμα, αλλά θα κάθεται υπομονετικά στις δύσκολες στιγμές και θα σε συμβουλεύει; Έναν άνθρωπό που ακόμα και κανένα κοινό ενδιαφέρον να μην έχεις, να νιώθεις ότι σας ενώνουν τόσα πολλά; Κι ακόμα κι αν είναι μακριά σου, με τον τρόπο του να είναι πάντα εκεί για σένα;

Εάν ναι, τότε πως είναι δυνατόν να αρκείσαι σε τοξικούς φίλους; Πάρε την απόφαση να κανεις ένα friend detox, και θα δεις πως η ζωή σου θα κυλάει πιο γλυκά. Εάν πάλι δεν σου έτυχε ποτέ να συναντήσεις την αδελφή ψυχή σου, τότε βγες στην γύρα γιατί μπορεί να είναι δίπλα σου και να μην το ξέρεις. Οι φίλοι άλλωστε είναι η οικογένεια που επιλέξαμε. Κι αν φίλοι σου είναι fake, όταν μου τους δείξεις ποιος θα σου πω ότι είσαι;

niki-boon-2

"Time present and time past are both perhaps present in time future,and time future contained in time past.If all time is eternally present,all time is unredeemable.What might have been is an abstraction remaining a perpetual possibility only in a world of speculation.What might have been and what has been point to one end, which is always present. Footfalls echo in the memory, down the passage which we did not take, towards the door we never opened.."

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη