Η ζώη που έρχεται

smoke-photography-24087216-500-332

Είσαι ένα μικρό κοριτσάκι. Από μικρή ηλικία μαθαίνεις τι θα πει κραγιόν και τακούνια. Είναι μονόδρομος, δεν έχεις άλλη επιλογή. Θα τα συνηθίσεις θες δεν θες. Στη συνέχεια θα γίνεις καλύτερη φίλη με την Barbie,την οποία ζηλεύεις αφόρητα και θα ήθελες να της μοιάσεις. Τον φίλο της τον λένε Κen και είναι πιο συμμετρικός και από τον κύβο. Σου αρέσει. Σου μάθανε να σου αρέσει. Πιθανότατα, αν δεν ήταν απόλυτα συμμετρικός δε θα ήταν φίλος της Barbie.

Σε λίγο καιρό θα πας σχολείο. Το ξέρω, μεγάλος ο ανταγωνισμός. Συναναστρέφεσαι με αγόρια και κορίτσια. Χωρίζεστε σε ομάδες, καθεμία εκ των οποίων καθορίζει τα χαρακτηριστικά της άλλης. Οτιδήποτε διαφορετικό από το καθολικό αποβάλλεται σαν τρίχα από το ζυμάρι. Θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι αυτές οι δύο ομάδες να συμφιλιωθούνε. Όταν όμως έρθει εκείνη η ώρα, τότε δύσκολα θα ξεφύγεις από την παγίδα.

black-fashion-tumblr-vintage-favim-com-3129531

Advertisements
Ad 14

Η καθημερινότητα σου θα περιστρέφεται γύρω από το άλλο φύλο. Μην γελιέσαι. Ο τρόπος που ντύνεσαι, που μιλάς και που κινείσαι δεν είναι δικιά σου επιλογή. Άλλοι την έχουν καθορίσει. Ακόμα και οι παρέες που θα φτιάξεις δεν είναι συνειδητές επιλογές. Η κοινωνία άλλωστε στο έχει δηλώσει ξεκάθαρα: σκοπός σου είναι να βρεις τον τέλειο άνδρα με τον οποίο θα παντρευτείς και θα κάνεις οικογένεια πριν τα τριάντα σου χρόνια. Τικ τακ. Το ρολόι χτυπάει και στις δώδεκα τα μάγια λύνονται. Ακούς τι σου λέω; Γιατί κάθεσαι; Βιάσου, πριν στον φάει η κολλητή σου. Α,δεν στο είπα; Ξέχνα τι νόμιζες μέχρι σήμερα για κολλητή. Εδώ πρόκειται για αρένα. Ένας είναι ο νικητής.

Διαβάστε επίσης  Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο

Με θεμιτά είτε αθέμιτα μέσα θα βρεις αυτόν που σου έχουν περιγράψει ως πρίγκιπα και θα τον παντρευτείς. Την πήρες την επιβεβαίωση; Ok, προχωράμε. Σειρά έχουν τώρα τα παιδιά. Τι θα πει δεν θες παιδιά; Γι αυτό δεν παντρεύτηκες; Τι θα πει το σόι; Με τα χίλια ζόρια κάνεις και τα παιδιά. Μπας και πάρει άλλη τροπή η σχέση και η ρουτίνα που σας έχει φάει. Θα περάσουν μερικά χρόνια ευτυχίας, αγωνίας, στεναχώριας. Τα παιδιά σου θα μεγαλώσουν και σε λίγο θα φύγουν από το σπίτι. Συνειδητοποιείς ότι θα μείνεις πάλι μόνη μέσα στο σπίτι και τη μιζέρια. Ο πρίγκιπας δεν έχει τέτοιες έγνοιες. Είναι πρίγκιπας άλλωστε. Ρωτάς τον εαυτό σου επανειλημμένα τι έχεις κάνει λάθος. Τι πήγε στραβά.

6140941905_352c25e6fd_b

Η απάντηση είναι μπροστά σου. Η ζωή όπως και να σου την έχουνε περιγράψει, δεν είναι παραμύθι και εσύ δεν είσαι η Alice. Τα μάγια δεν θα κρατήσουν για πάντα. Η άμαξα θα γίνει κολοκύθα και ο πρίγκιπας αργά ή γρήγορα θα σου βγει βάτραχος. Καλά θα κάνεις να το συνειδητοποιήσεις από την αρχή γιατί μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ξέρεις λοιπόν τι σε περιμένει στο μέλλον. Πήγαινε τώρα να παίξεις με τη Barbie.

 

 

"Time present and time past are both perhaps present in time future,and time future contained in time past.If all time is eternally present,all time is unredeemable.What might have been is an abstraction remaining a perpetual possibility only in a world of speculation.What might have been and what has been point to one end, which is always present. Footfalls echo in the memory, down the passage which we did not take, towards the door we never opened.."

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

«Το μικρό κόκκινο τσαντάκι» ενώνει δύο κόσμους, από τις εκδόσεις Αγγελάκη

Το βιβλίο «Το μικρό κόκκινο τσαντάκι» της συγγραφέως Γκέλυ Γρηγοροπούλου κυκλοφόρησε
Αίγυπτος

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Για