5+1 ταινίες για διάσημα ροκ συγκροτήματα

Οι ταινίες για διάσημα ροκ συγκροτήματα αποτελούν απαιτητικό κινηματογραφικό έργο. Η δυσκολία έγκειται στη μεταφορά πραγματικών γεγονότων και προσωπικοτήτων στη μεγάλη οθόνη. Οι ακόλουθοι θρυλικών μουσικών, διψούν διαρκώς για πληροφορίες για τη ζωή και την πορεία των αγαπημένων τους καλλιτεχνών. Τις περισσότερες φορές, όμως, είναι σχεδόν ακατόρθωτο οι δημιουργοί να καλύψουν τις προσδοκίες των φαν. Η επιλογή ηθοποιών που καλούνται να ενσαρκώσουν θρυλικές προσωπικότητες είναι συναρπαστική διαδικασία για τους θεατές.

Επιλέξαμε για εσάς 5+1 ταινίες για διάσημα ροκ συγκροτήματα που έκαναν τη σωστή επιλογή, ή και όχι. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα trailer των ταινιών κάνοντας κλικ στους τίτλους. Ας ξεκινήσουμε! 

ταινίες για διάσημα ροκ συγκροτήματα
Πηγή εικόνας: Led litter

6. Stoned (2005)

Με πρωταγωνιστή τον Brian Jones(Leo Gregory), ιδρυτικό μέλος των The Rolling Stones, παρακολουθούμε μερικές από τις εξελίξεις της ζωής του. Η πλοκή βασίζεται στην ιδέα ότι ο Jones δολοφονήθηκε από τον Frank Thorogood. Ο Thorogood ήταν κτίστης, τον οποίο είχε προσλάβει ο Brian Jones για να κάνει κάποιες επισκευές στο σπίτι του στην Βόρεια Αγγλία. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον  Stephen Woolley, ενώ τα κέρδη της ήταν λιγοστά δικαιολογημένα, αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι προβολές ήταν πολύ περιορισμένες.

 

ταινίες για διάσημα ροκ συγκροτήματα
Πηγή εικόνας: IMDb

5. The Runaways (2010) 

Η ταινία αφορά τη δημιουργία της all girl μπάντας The Runaways, λίγο μετά το 1970. Η πλοκή της είναι βασισμένη στο βιβλίο της Cherie Currie, Neon Angel: A Memoir of a Runaway. Βλέπουμε δύο από τις βασικές προσωπικότητες του συγκροτήματος να θέλουν να γίνουν rock stars από νεαρή ηλικία και όπως όλοι γνωρίζουμε, τα κατάφεραν. Η ταινία έλαβε καλές κριτικές, όπως και οι δύο πρωταγωνίστριες Dakota Fanning και Kristen Stewart.

Διαβάστε επίσης  Trailer alert: Ο Jeremy Renner στο «Tag» !

 

ταινίες για διάσημα ροκ συγκροτήματα
Πηγή εικόνας: IMDb

4. Control (2007) 

Μία από τις πιο τραγικές προσωπικότητες των ‘70s ήταν αυτή του Ian Curtis. Ο νεαρός μουσικός αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα παθολογικής και κυρίως ψυχολογικής φύσεως. Η ταινία Control μας παρουσιάζει το νεαρό ζευγάρι Ian Curtis (Sam Riley) και Debbie Woodruff, τη δημιουργία των Joy Division και το πώς η κατάσταση του Ian έκανε τα πράγματα δύσκολα. Η κατάληξη του front man ήταν λυπηρή, όπως επίσης και το τέλος της ταινίας.

 

ταινίες για διάσημα ροκ συγκροτήματα
Πηγή εικόνας: Radiator Heaven

3. The Doors (1991) 

Ο τίτλος τα λέει όλα. The Doors, η θρυλική μπάντα των 60’s που άλλαξε τα δεδομένα στον ήχο της εποχής.  Κεντρικό πρόσωπο φυσικά, ο Jim Morrison (Val Kilmer) το 1965, με τη μπάντα να βρίσκεται στο peak της πορείας της. Στη συνέχεια όμως τα ναρκωτικά μπαίνουν στη μέση και η συμπεριφορά του front man εκθέτει την εικόνα τους. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα διάσημων που “έφυγαν” από υπερβολική δόση, και ο Jim Morrison να είναι ένας από αυτούς. Η ταινία κλείνει με ένα μικρό tribute στους The Doors.

 

ταινίες για διάσημα ροκ συγκροτήματα
Πηγή εικόνας: Rolling Stone

2. The Dirt (2019)

Ξεκινάμε από τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Frank Carlton και συνεχίζουμε με την εξέλιξη του σε Nikki Sixx  που τελικά έγινε και ο μπασίστας του θρυλικού συγκροτήματος Motley Crue. Η μπάντα  σχηματίζεται, ξεκινά δυναμικά με επιτυχημένες ζωντανές εμφανίζεις και η επιτυχία δεν αργεί να έρθει. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80 τα άλμπουμ τους κατακτούν τα charts. Λίγα χρόνια αργότερα κάποια προσωπικά προβλήματα οδηγούν στην αντικατάσταση του front man, Vince Neil. Παρόλα αυτά, η μπάντα επανασυνδέεται πραγματοποιώντας το The Final Tour, με την τελευταία εμφάνιση να πραγματοποιείται το 2015.

Διαβάστε επίσης  Arte Povera: Ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα

 

ταινίες για διάσημα ροκ συγκροτήματα
Πηγή εικόνας: Rolling Stone

1. Bohemian Rhapsody (2018)

Τα είπαμε αναλυτικά και σε προηγούμενο άρθρο, μιας το Bohemian Rhapsody και είναι υπόδειγμα ταινίας για διάσημα συγκροτήματα. Οι Queen κατάφεραν να σπάσουν κάθε ρεκόρ με τη μουσική τους, τη διαφορετικότητα τους και τις εμφανίσεις τους από το 1970, και όπως φάνηκε, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα. Η ταινία απέσπασε αποθεωτικές κριτικές και πολυάριθμα βραβεία, όπως το Oscar πρώτου ανδρικού ρόλου για το Rami Malek.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en