Αφιέρωμα: 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
πηγή: www.festivalfilmfrancophone.gr

Για ακόμα μία χρονιά το Γαλλικό Ινστιτούτο πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κάθε άνοιξη τα τελευταία 20 (ΧΧ) χρόνια και είναι το μόνο που δίνει έμφαση στη δημιουργία γαλλικών κινηματογραφικών παραγωγών.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 10 Απριλίου στην Αθήνα (κινηματογράφοι: Σινεμά Δαναός, Σινεμά Άστορ, Σινεμά Παλλάς) και από τις 11 έως τις 17 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη (Σινεμά Ολύμπιον). Θα προβληθούν συνολικά 46 ταινίες, ενώ θα παρουσιαστεί και ένα ειδικό αφιέρωμα με όνομα”Άρωμα και κινηματογράφος” από τη διδάκτορα Élisabeth de Feydeau. Επίσης, θα υπάρχουν προσκεκλημένοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί όπου θα συζητήσουν και θα σχολιάσουν θέματα πάνω στο γαλλικό κινηματογράφο. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί ένα διαδραστικό εργαστήρι κινηματογράφου για παιδιά.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για την Αθήνα εδώ, ενώ για τη Θεσσαλονίκη εδώ.

Teaser του Φεστιβάλ: 

 

Διαβάστε επίσης  Το ξεκίνημα του Morrissey στο «England Is Mine»

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en