Στην εικόνα απεικονίζεται μια νεαρή κοπέλα με ξανθά μαλλιά και ροζ φόρεμα και κρατάει στα χέρια της μπλε πομ-πομ. Στους ώμους της στέκονται δυο μικρά ανθρωπάκια. Αριστερά είναι η διευθήντρια της κλινικής για θεραπεία μετατροπής των ομοφυλόφιλων και δεξιά κάθεται η κοπέλα που γνώρισε στην κλινική. Στο κάτω μέροσ της εικόνας αναγράφεται ο τίτλος της ταινίας: But I'm a Cheerleader.
Πηγή εικόνας : Microsoft Store

But I’m a Cheerleader, είναι μια σατιρική εφηβική ρομαντική κομεντί του 1999. Η σκηνοθεσία είναι της Jamie Babbit στο ντεμπούτο της ως σκηνοθέτης και το σενάριο είναι του Brian Wayne Peterson.Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Natasha Lyonne ως Megan Bloomfield,μια μαθήτρια λυκείου που συμμετέχει στην ομάδα των μαζορετών. Οι βοηθητικοί ρόλοι αποτελούνται από την Clea DuVall, τον RuPaul, και την Cathy Moriarty.

Η Babbit επνεύστηκε την ταινία από ένα άρθρο σχετικά με τη θεραπεία μετατροπής και την παιδική της εξοικείωση με προγράμματα αποκατάστασης. Χρησιμοποίησε την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που βρήκε τη σεξουαλική της ταυτότητα για να εξερευνήσει την κοινωνική κατασκευή των ρόλων των φύλων και της ετερονορματικότητας. Το τμήμα κοστουμιών και των σκηνικών της ταινίας τόνισαν αυτά τα θέματα χρησιμοποιώντας τεχνητές υφές σε τόνους έντονου μπλε και ροζ.

Όταν αρχικά βαθμολογήθηκε ως NC-17 από το MPAA, η Babbit έκανε περικοπές για να επιτρέψει στην ταινία να επανεκτιμηθεί ως R. ‘Οταν της πήραν συνέντευξη για το σχετικό ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε, η ταινία δεν είχει ακόμη βαθμολογηθεί και έτσι η Babbit επέκρινε το MPAA για διακρίσεις σε ταινίες με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο. Η ταινία δεν έγινε καλά αποδεκτή από τους τότε κριτικούς, οι οποίοι την συνέκριναν δυσμενώς με τις ταινίες του John Waters και επέκριναν το πολύχρωμο σχεδιασμό της παραγωγής. Οι πρωταγωνιστές επαινέθηκαν για τις ερμηνείες τους, αλλά μερικοί από τους χαρακτήρες περιγράφηκαν ως στερεοτυπικοί. Η ταινία έχει ωστόσο αναπτύξει από τότε το δικό της cult.

Σενάριο:

Η δεκαεπτάχρονη Megan Bloomfield είναι μια ευτυχισμένη τελειόφοιτη γυμνασίου που λατρεύει τις μαζορέτες και βγαίνει με τον Jared, έναν ποδοσφαιριστή στην ομάδα του σχολείου της. Ωστόσο, δεν της αρέσει να τον φιλάει , αλλά προτιμά να κοιτάζει τις άλλες μαζορέτες της ομάδας της. Αυτό σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντά της για τον χορτοφαγισμό και τη Μελίσα Έθεριτζ που είναι gay icon, οδηγεί τους γονείς της,Peter και Nancy, και τους φίλους της να υποψιάζονται ότι είναι λεσβία. Με τη βοήθεια του πρώην gay Mike, την εκπλήσσουν με μια παρέμβαση. Στη συνέχεια την στέλνουν στο True Directions, μια κλινική θεραπείας μετατροπής που διαρκεί δύο μήνες, η οποία προορίζεται να μετατρέψει τους συμμετέχοντες σε ετεροφυλόφιλους μέσω ενός προγράμματος πέντε βημάτων στο οποίο παραδέχονται την ομοφυλοφιλία τους, ανακαλύπτουν ξανά την ταυτότητα του φύλου τους εκτελώντας στερεοτυπικά καθήκοντα που σχετίζονται με το φύλο, βρίσκουν τη ρίζα της ομοφυλοφιλίας τους, απομυθοποιούν το αντίθετο φύλο, και προσομοιώνουν την ετεροφυλόφιλη επαφή. Κατά την άφιξή της, συναντά την αυστηρή πειθαρχική Mary J. Brown ,την διευθύντρια του προγράμματος. Της οποίας ο γιός, Rock,σε όλη την ταινία κάνει πολλαπλές σεξουαλικές προτάσεις προς τον Mike και τους άλλους άνδρες της κλινικής.

Διαβάστε επίσης  Independent Spirit Awards 2018: Οι τελικές υποψηφιότητες είναι εδώ
Advertising

Advertisements
Ad 14

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η Megan γίνεται φίλη με την Graham Eaton . Αν και η Graham είναι πιο άνετη στη σεξουαλικότητά της, αναγκάστηκε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα για να μην διακινδυνεύσει να αποκηρυχθεί από την οικογένειά της αφού η μητριά της την έπιασε να κάνει σεξ με μια φίλη της. Η Megan συναντά αρκετούς άλλους νεαρούς που προσπαθούν να θεραπεύσουν τον εαυτό τους από την ομοφυλοφιλία τους. Η υποκίνηση της ομάδας την αναγκάζει να παραδεχτεί απρόθυμα τον λεσβιανισμό της, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με την παραδοσιακή θρησκευτική της ανατροφή και την στενοχωρεί, έτσι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να γίνει ετεροφυλόφιλη.

 

Στην εικόνα υπάρχουν μικρά κειμενάκια που μιλάνε για τα βήματα που χρείαζεται να ακολουθήσεις για να γίνεις στρέητ. Από πάνω προς τα κάτω γράφει: Step 1: Admitting You're a Homosexual (με μωβ χρώμα), Step 2: Rediscovering Your Gender Identity (με πράσινο χώμα), Step 3: Family Therapy (με κιτρινο χρώμα), Step 4: Demystifying The Opposite Sex ( με πορτοκαλί χρώμα), Step 5: Simulated Sexual Lifestyle (με μουσταρδί χρώμα). Αριστερά και δεξιά από κάθε Step έχει αστεράκια με το ανάλογο χρώμα.
Πηγή εικόνας : Pinterest και επεξεργασμένο στο photoshop

Αξίζει να δεις το But I’m a Cheerleader;

Το But I’m a Cheerleader περιέχει θέματα για τη σεξουαλικότητα, τους ρόλους του φύλου και τη κοινωνική συμμόρφωση. Ο Chris Holmlund στη σύγχρονη αμερικανική ανεξάρτητη ταινία σημειώνει αυτό το χαρακτηριστικό της ταινίας και αποκαλεί τα κοστούμια “ρυθμισμένα με το φύλο”. Ο Ted Gideonse στο περιοδικό Out έγραψε “τα κοστούμια και τα χρώματα της ταινίας δείχνουν πόσο ψευδείς είναι οι στόχοι των αληθινών κατευθύνσεων”. Η ταινία παρέχει μια θετική αναπαράσταση της κοινότητας LGBTQΙΑ+, δείχνοντας ένα ευρύ φάσμα χαρακτήρων που ταυτίζονται ως γκέι, λεσβίες, αμφιφυλόφιλοι και τρανς άτομα. Αυτή η ταινία έχει γίνει κλασική στην κοινότητα LGBTQΙΑ+ καθώς βοηθά στην ευαισθητοποίηση για τις βλάβες της θεραπείας μετατροπής. Πιστεύω ότι στην σημερινή εποχή είναι μια ταινία που μας δείχνει τι κακό μπορεί να κάνει σε κάποιον η μη αποδοχή για τον πραγματικό μας εαυτό και από εμάς τους ίδιους αλλά και από το περιβάλλον και τους δικούς μας ανθρώπους σε μεγαλύτερο βαθμό. Έχουμε φτάσει στο 2024 αλλά υπάρχουν ακόμα τα ίδια στερεότυπα που υπήρχαν το 1990 και παρόλο που τα πράγματα αλλάζουν σιγά σιγά προς το καλύτερο για αρκετές χώρες του κόσμου υπάρχουν ακόμα χώρες που το θεωρούν έγκλημα να αγαπάς τον άνθρωπο σου. Στην ταινία βλέπουμε πως αν πραγματικά αγαπάμε την οικογένεια μας υπάρχει τρόπος να μπορέσουμε να παραβλέψουμε το μίσος και την προκατάληψη που έχει περαστεί από γενιά σε γενιά και να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Ειναί σημαντικό επίσης όπως βλέπουμε στην ταινία να είμαστε πιστοί στον εαυτό μας και να ζούμε την αλήθεια μας. Η ταινία αν και είναι τουλάχιστον 30 και χρόνων παραμένει στην επικαιρότητα και θεωρώ ότι είναι μια από τις ταινίες που δεν πρέπει να ξεχαστούν,γιατί πέρα από το αστείο ύφος της είναι μια ταινία που έχει να προσφέρει πολλά,ειδικά σε παιδιά και εφήβους που δεν έχουν ξανά δει ανθρώπους σαν αυτούς. Σίγουρα δεν θα συμφωνίσουν με αυτό όλοι οι γονείς αλλά για κάποιον που δεν γνωρίζει την ιστορία της κοινοτητας του και πως έχουμε φτάσει στο σήμερα είναι πολύ σημαντικό. Ελπίζω να μαθευτεί πρισσότερο αυτή η ταινία και να είστε σίγουροι ότι θα την λατρέψετε.

Διαβάστε επίσης  «Ghost in the Shell»: Ένα φιλοσοφικό anime για το έτος 2029
Στην εικόνα απεικονίζονται οι δύο πρωταγωνίστριες της ταινίας να καθαρίζουν το πάτωμα με βούρτσες,ενώ παράλληλα κοιτάνε η μια την άλλη και χαμογελάνε ερωτευμένες. Τα χρώματα της εικόνας είναι έντονες αποχρώσεις του μπλε και ροζ.
Πηγή εικόνας : Pinterest

Track list της ταινίας:

  1. “Chick Habit (Laisse tomber les filles)” (Elinor BlakeSerge Gainsbourg) από  April March
  2. “Just Like Henry” (Tammy EalomJohn Hill, Rob Greene, Darren Albert) από  Dressy Bessy
  3. “If You Should Try and Kiss Her” (Ealom, Hill, Greene, Albert) από Dressy Bessy
  4. “Trailer Song” (Courtney Holt, Joy Ray) από Sissy Bar
  5. “All or Nothing” (Cris Owen, Miisa)από  Miisa
  6. “We’re in the City” (Sarah CracknellBob StanleyPete Wiggs) από Saint Etienne
  7. “The Swisher” (Dave Moss, Ian Rich) από Summer’s Eve
  8. “Funnel of Love” (Kent Westbury, Charlie McCoy) από Wanda Jackson
  9. “Ray of Sunshine” (Go Sailor) από   Go Sailor
  10. “Glass Vase Cello Case” (Madigan ShiveJen Wood) από Tattle Tale
  11. “Party Train” (RuPaul) από RuPaul
  12. “Evening in Paris” (Lois Maffeo) από Lois Maffeo
  13. “Together Forever in Love” (Go Sailor) από Go Sailor

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Γειά σας, ονομάζομαι η Αναστασία Παπαδοπούλου και είμαι φοιτήτρια αρχιτεκτόνικής και παράλληλα tattoo artist. Μου αρέσει πολύ να βλέπω ταινίες και να γράφω οπότε here I am! Ελπίζω να σας αρέσουν οι προτάσεις μου :)

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι πορσελάνινες κούκλες του 19ου αιώνα

Οι πορσελάνινες κούκλες, που πολλές από εμάς μπορεί να έχουμε
χιονοδρομικο καλαβρυτα

Χιονοδρομικό, ζεστή σοκολάτα και χαλαρές καταστάσεις στα Καλάβρυτα

Μετά τις γιορτές, η ανάγκη για λίγη ηρεμία και χαλάρωση