Θεσσαλονίκη & θερινός κινηματογράφος: Θερινό Απόλλων

Το καλοκαίρι στην πόλη φαντάζει απωθητικό για τους περισσότερους, από το οποίο οι περισσότεροι ελάχιστες φορές θα ξεκλέψουν χρόνο για να δραπετεύσουν σε κάποιο μέρος με περισσότερη δροσιά, αλμύρα ή  αέρα που μυρίζει φρέσκα λουλούδια και όχι καυσαέριο. Μέσα όμως σε αυτήν την αστική κόλαση που καλούμαστε να υποφέρουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει ένα ψήγμα διαλείμματος από την ανυπόφορη αυτή πραγματικότητα που όχι απλώς μας «δροσίζει» αλλά και μας ταξιδεύει. Ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος.

Η επόμενη εικόνα που έρχεται στο μυαλό μετά από δροσερά κοκτέιλ σε κεντρικές ταράτσες της πόλης τα καλοκαιρινά αστικά βράδια, είναι η μυρωδιά του ποπ κορν μπροστά από την οθόνη προβολής σε κάποιον θερινό κινηματογράφο. Μικρές και διάσπαρτες οάσεις πρασίνου ντυμένες με χαλίκι και λευκό κινηματογραφικό πανί κρυμμένες στις τσιμεντένιες γειτονιές της Θεσσαλονίκης μας περιμένουν για να μας απαλύνουν την ανυπόφορη αίσθηση ζέστης και αδράνειας στην πόλη. Ανάμεσα τους, ένας από τους παλιότερους και πιο όμορφους θερινούς κινηματογράφους της πόλης, ο «Απόλλων».

θερινός κινηματογράφος & μικρά κλικ.
https://www.facebook.com/TherinoApollon

Κρυμμένο σε μια από τις παλιότερες αλλά και πιο κεντρικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ο θερινός κινηματογράφος «Απόλλων» άνοιξε τις πόρτες του το 1980 στην οδό Σαρανταπόρου 4 και φιλοξενεί κάθε Μάϊο με Οκτώβριο αμέτρητους σινεφίλ επισκέπτες. Ένας καταπράσινος κήπος γεμάτος λουλούδια, γιασεμιά και κεράκια είναι πάντα εκεί και σε πολύ μικρή απόσταση από την παραλία της Θεσσαλονίκης, πανέτοιμος να δεχτεί όποιον έστω και για δύο ώρες θέλει να δραπετεύσει έστω και νοητά από την καλοκαιρινή μουντάδα της πόλης.

Αν και φιλοξενεί και ταινίες πρώτης προβολής, οι προβολές αγαπημένων κλασικών έργων και αφιερωμάτων είναι μέσα στο πρόγραμμα και για να θυμούνται οι παλιότεροι αλλά και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, φιλοξενεί τις προβολές και τα αφιερώματα που διοργανώνει το ΚΕΜΕΣ αλλά και η κινηματογραφική λέσχη της ΕΡΤ3. Για παράδειγμα, από τις 20 έως και τις 26 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, το κοινό μπορεί να απολαύσει το αφιέρωμα «7 Γυναίκες Εξομολογούνται» με 7 προβολές ταινιών διαφόρων σκηνοθετών όπως ο Woody Allen ή ο Elia Kazan κάτω από τον βραδινό ουρανό της Θεσσαλονίκης, σε αυτόν τον τόσο φιλόξενο θερινό κινηματογράφο.

Διαβάστε επίσης  Στης γιαγιάς: το αγαπημένο cozy spot της Πάτρας

Τελευταία προσθήκη; Αυτή των βραδιών Cinobo με περιορισμένες προβολές ανεξάρτητων ταινιών μια φορά την εβδομάδα. Βραδιές ειδικών προβολών με επιλεγμένες ταινίες στη μεγάλη οθόνη και 1 εισιτήριο κάθε μήνα δώρο για τους συνδρομητές του Cinobo αλλά και για όσους δεν διαθέτουν συνδρομή, ο θερινός κινηματογράφος «Απόλλων» ανοίγει τις πόρτες του σε όσους επιθυμούν κάτι πιο εναλλακτικό αλλά εξίσου αξιόλογο. Είναι first come, first served όποτε δεν χωράει ιδιαίτερη καθυστέρηση! Και φυσικά, πάντα με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Συνήθως, θα βρείτε 1 με 2 βραδινές προβολές όπως τις Κυριακές με τα summer late nights. Ιδιαίτερη μνεία για το καλοκαίρι του 2020 γίνεται στον μοναδικό Alfred Hitchcock με μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του όπως το «Χέρι που σκοτώνει», «Το Κυνήγι του Κλέφτη», «Ο δολοφόνος έρχεται κάθε βράδυ» ή η «Σκιά της Αμφιβολίας» να έχουν ήδη σπάσει τα ταμεία με πολλαπλές προβολές αλλά επιφυλάσσονται και για τις επερχόμενες προβολές των υπόλοιπων πετυχημένων ταινιών του. Η γενική είσοδος είναι 7 ευρώ, τα μειωμένα εισιτήρια θα τα βρείτε στα 5 ευρώ ενώ στις προβολές του ΚΕΜΕΣ, τα εισιτήρια κυμαίνονται από 4 έως 5 ευρώ.  

https://www.facebook.com/TherinoApollon

Μέσα σε μια δύσκολη εποχή για όλους, οι πύλες του θερινού κινηματογράφου «Απόλλων» άνοιξαν με ιδιαίτερα περισσότερη επιθυμία και όρεξη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Πάντα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής, για μια ακόμη χρονιά ανοίγουν διάπλατα την πόρτα τους για όλους εκείνους που δεν αναζητούν απλώς μια διέξοδο από την τσιμεντένια πόλη και την πραγματικότητα αλλά και την σαγηνευτική ομορφιά της έβδομης τέχνης ως μέλη μιας από τις πιο παραδοσιακές αλλά και διαχρονικές αξίες κάθε μεγάλης πόλης όπως η Θεσσαλονίκη, τον θερινό κινηματογράφο.

Διαβάστε επίσης  Constantine- City of Demons: Θα Χυθεί Αίμα
Έρωτας & θερινός κινηματογράφος.
https://www.facebook.com/TherinoApollon

   

Ραντεβού εκεί λοιπόν!

Θα το βρείτε: Σαρανταπόρου 4, Θεσσαλονίκη και στο Facebook: @TherinoApollon

Βρίσκομαι διαρκώς σε μια διαδικασία μόνιμης εξερεύνησης. Άλλωστε, το να διασχίζεις τη ζωή με μια μόνιμη, σταθερή ταχύτητα απλά σε κάνει να βαριέσαι το ταξίδι. Ζω μεταξύ πόλεων, βιβλίων, μουσικής, σκέψεων και τετραδίων, όμως όλα έχουν κοινό σημείο το αντίδοτο μου στη ζωή, την τέχνη. Είσαι στο κατάλληλο σημείο, enjoy the ride!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας: ποιες χώρες διαθέτουν;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξασφαλίζει στους πολίτες ενός κράτους

Barbie: η εξέλιξη της στα χρόνια στο Design Museum του Λονδίνου

Barbie: Η εξέλιξη της στα χρόνια. Το Design Museum του