Κοτόπουλο Caprese ή απλά κοτόπουλο με μοτσαρέλα και ντοματίνια. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να μαγειρέψεις ένα ζουμερό και απίστευτα γευστικό φιλέτο κοτόπουλο. Μολονότι πρόκειται για μία απλή και καθημερινή ιταλική συνταγή, η οποία θέτει υποψηφιότητα να γίνει η αγαπημένη σας συνταγή με λευκό κρέας.
Συνταγή για κοτόπουλο Caprese
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 200 γραμμάρια μοτσαρέλα
- 250 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 200 ml νερό
- 60 ml ξύδι βαλσάμικο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μεταφέρουμε τα στήθη σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης, ώστε να πάνε παντού. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη. Κατόπιν, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές πολύ καλά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα (περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά). Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό ακόμη. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι, ρίχνουμε τα ντοματίνια, το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να τελειώσει το μαγείρεμα του το κοτόπουλο. Τέλος, τοποθετούμε το τυρί πάνω από το κοτόπουλο, το βασιλικό και περιμένουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό.
Tips
- Η μοτσαρέλα μπορεί να αντικατασταθεί από παρμεζάνα αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε ένα πιο δυνατό και ταυτόχρονα πιο αλμυρό αποτέλεσμα.
- Σε περίπτωση που φοβάστε ότι το κοτόπουλο δεν έχει ψηθεί πλήρως στο τηγάνι, μόλις προσθέσετε το τυρί, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180°C στον αέρα για 10 λεπτά περίπου.
- Τέλος, μερικοί τρόποι σερβιρίσματος είναι το ρύζι, βραστά ή ψητά λαχανικά, μία πράσινη δροσερή σαλάτα (λόλα, ρόκα, baby σπανάκι) ή ακόμα και ζυμαρικά (πέννες, φαρφάλες, ριγκατόνι).
Καλή σας όρεξη!