Επιτέλους καλοκαίρι. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και τί άλλο θέλουμε από το βρεθούμε με την παρέα μας ή τούς αγαπημένους γείτονες στην αυλή ή το μπαλκόνι μας και να απολαύσουμε παγωμένη μπύρα με συνοδεία ωραίας μουσικής και εκλεκτών μεζέδων.
Η μπύρα και στην ελληνική ζύθος είναι ένα κοινό ποτό με αλκοόλ ή και χωρίς. Οι βασικές πρώτες ύλες για την παραγωγή της είναι το νερό, το κριθάρι, η ζύμη ή μαγιά και ο λυκίσκος. Ποικιλίες πολλές και μπορεί να καλύψει όλους τους ουρανίσκους.
Τα συνοδευτικά για την μπύρα μας πάρα πολλά από τα τσιπς και πλατό αλλαντικών και τυριών μέχρι πιατέλες κρεατικών.
Μερικά απλά και εύκολα συνοδευτικά για όλα τα γούστα είναι τα παρακάτω.
Παστουρμαδοκεφτεδάκια
![](https://maxmag.gr/wp-content/uploads/2023/06/download.jpg)
Υλικά:
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
100γρ. παστουρμάς λεπτοκομμένος
Μισό φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
Αλάτι – πιπέρι
Αλεύρι
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ τον παστουρμά μαζί με το σκόρδο και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 30 λεπτά. Τα πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια τα αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με φέτες λεμόνι .
Φέτα παναρισμένη με σάλτσα βατόμουρο
Υλικά:
100 γρ τυρί φέτα σκληρή
2 κουταλιές τυρί κρέμα
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
20γρ. αλεύρι
30γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
50γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
Εκτέλεση
Κόβουμε την φέτα σε μικρούς κύβους και τους αλευρώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και λίγο νερό αν χρειαστεί και ανακατεύουμε . Περνάμε τους κύβους και στην συνέχεια τα περνάμε από την φρυγανιά και στο τέλος από το χτυπημένο αυγό. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Σε μία πιατέλα βάζουμε στο κέντρο της ένα μπολάκι με την μαρμελάδα και περιμετρικά τα κομμάτια φέτας.
Τηγανιά με λουκάνικα, βερίκοκα και μέλι
Υλικά:
3 χοιρινά λουκάνικα
80 γρ. βερίκοκα
1 κουταλιά μέλι
1 1/2 κουταλιά σόγια
Λίγο ταμπάσκο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες. Τα βάζουμε στο τηγάνι και όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τα βερίκοκα κομμένα σε φέτες, το μέλι, τη σόγια και το ταμπάσκο. Ανακατεύουμε καλά και τα αποσύρουμε. Είναι ωραία να τα φάμε ζεστά.
Τυρομπαλάκια κρύα
Υλικά:
150γρ. φέτα
150γρ. ανθότυρο
100γρ. γιαούρτι
Πιπέρι
Για την επικάλυψη:
Κρεμμυδάκι φρέσκο μόνο το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
Σουσάμι άσπρο και μαύρο
Ξηρούς καρπούς τριμμένους
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι μας ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο και στην συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα περνάμε από όποια επικάλυψη μας αρέσει. Τα σερβίρουμε μαζί με διάφορα κριτσίνια.
Καλή απόλαυση!!!!