Μπύρα και καλοκαίρι ο καλύτερος συνδυασμός (3 συνταγές)

 

Επιτέλους καλοκαίρι. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και τί άλλο θέλουμε από το βρεθούμε με την παρέα μας ή τούς αγαπημένους γείτονες στην αυλή ή το μπαλκόνι μας και να απολαύσουμε παγωμένη μπύρα με συνοδεία ωραίας μουσικής και εκλεκτών μεζέδων.

Η μπύρα και στην ελληνική ζύθος είναι ένα κοινό ποτό με αλκοόλ ή και χωρίς.  Οι βασικές πρώτες ύλες για την παραγωγή της είναι το νερό, το κριθάρι, η ζύμη ή μαγιά και ο λυκίσκος. Ποικιλίες πολλές και μπορεί να καλύψει όλους τους ουρανίσκους.

Τα συνοδευτικά για την μπύρα μας πάρα πολλά από τα τσιπς και πλατό αλλαντικών και τυριών μέχρι πιατέλες κρεατικών.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Μερικά απλά και εύκολα συνοδευτικά για όλα τα γούστα είναι τα παρακάτω.

Παστουρμαδοκεφτεδάκια

Πηγή: Taste full

Υλικά:

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο

Advertising

100γρ. παστουρμάς λεπτοκομμένος

Μισό φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Advertising

1 αυγό

Μισό ποτηράκι λευκό κρασί

Αλάτι – πιπέρι

Αλεύρι

Advertising

Εκτέλεση

Αλέθουμε στο μπλέντερ τον παστουρμά μαζί με το σκόρδο και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 30 λεπτά. Τα πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια τα αλευρώνετε  και τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με φέτες λεμόνι .

Διαβάστε επίσης  4 + 1 σνακ για τη δουλειά που θα λατρέψεις

 

Φέτα παναρισμένη με σάλτσα βατόμουρο

Υλικά:

Advertising

100 γρ τυρί φέτα σκληρή

2 κουταλιές τυρί κρέμα

2 κουταλιές κρέμα γάλακτος

20γρ. αλεύρι

Advertising

30γρ. φρυγανιά τριμμένη

1 αυγό

50γρ. μαρμελάδα βατόμουρο

Εκτέλεση

Advertising

Κόβουμε την φέτα σε μικρούς κύβους και τους αλευρώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και λίγο νερό αν χρειαστεί και ανακατεύουμε . Περνάμε τους κύβους και στην συνέχεια τα περνάμε από την φρυγανιά και στο τέλος από το χτυπημένο αυγό. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Σε μία πιατέλα βάζουμε στο κέντρο της ένα μπολάκι με την μαρμελάδα και περιμετρικά τα κομμάτια φέτας.

Τηγανιά με λουκάνικα, βερίκοκα και μέλι

Υλικά:

3 χοιρινά λουκάνικα

Advertising

80 γρ. βερίκοκα

1 κουταλιά μέλι

1 1/2 κουταλιά σόγια

Λίγο ταμπάσκο

Advertising

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες. Τα βάζουμε στο τηγάνι και όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τα βερίκοκα κομμένα σε φέτες, το μέλι, τη σόγια και το ταμπάσκο. Ανακατεύουμε καλά και τα αποσύρουμε. Είναι ωραία να τα φάμε ζεστά.

 

Τυρομπαλάκια κρύα

Υλικά:

Advertising

150γρ. φέτα

150γρ. ανθότυρο

100γρ. γιαούρτι

Πιπέρι

Διαβάστε επίσης  Σνακς για πάρτι: 3 εύκολα και νόστιμα πιάτα
Advertising

Για την επικάλυψη:

Κρεμμυδάκι φρέσκο μόνο το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο

Σουσάμι άσπρο και μαύρο

Ξηρούς καρπούς τριμμένους

Advertising

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι μας ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο και στην συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα περνάμε από όποια επικάλυψη μας αρέσει. Τα σερβίρουμε μαζί με διάφορα κριτσίνια.

Καλή απόλαυση!!!!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μύθος λογοτεχνία

Ο μύθος στην τέχνη του λόγου

Ανάμεσα στους πολλούς και ποικίλους δυισμούς που διέπουν και καθορίζουν

Άγιοι Δέκα: το ιστορικό χωριό της Κέρκυρας

Άγιοι Δέκα Οι Άγιοι Δέκα είναι ηπειρωτικός οικισμός της Κεντρικής