Ουζομεζές, καλοκαίρι, θάλασσα και νοστιμιά!

Πηγή: traveldrinkdine.com

Ουζομεζές, καλοκαίρι, και θάλασσα ! Το τρίπτυχο της ευτυχίας είναι ακριβώς αυτό! Μην μου πείτε ότι βλέποντας αυτήν την εικόνα δεν θέλετε να ταξιδέψετε σε  μια παραλία για διακοπές και να απολαύσατε γευστικούς ουζομεζέδες. Ο πιο νόστιμος ουζομεζές είναι αυτός που συνδυάζεται με καλή παρέα και καλοπέραση. Η Ελλάδα έχει τους πιο εκλεκτούς ουζομεζέδες! Και επιτρέψετε μου να παινέψω την Πηλιορείτικη καταγωγή μου και να σας παρουσιάσω τους πιο ταιριαστούς ουζομεζέδες από το όμορφο Πήλιο!

Σαλάτα με βραστό χταπόδι και πολύχρωμα ντοματίνια!

Πηγή: carolinafishmarket.com

Υλικά για ουζομεζές με βραστό χταπόδι: 

1 χταπόδι γύρω στο 1 κιλό

Advertisements
Ad 14

10 πολύχρωμα ντοματίνια

150 ml ελαιόλαδο

150 ml ξίδι

150 ml λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνης

πιπέρι

ρίγανη

μαϊντανος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε να καθαρίσουμε το χταπόδι . Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και θα σας παραπέμψω σχετικά. Πλένουμε το χταπόδι καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει. Βάζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με την κουκούλα προς τα πάνω. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί. Συνεχίζουμε με το πιπέρι και την δάφνη. Βράζουμε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά. Στην συνέχεια, το βγάζουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με την ρίγανη. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος μαζί με τα ζουμιά του. Τέλος, προσθέτουμε πολύχρωμα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι. Έτοιμος ο ουζομεζές με το βραστό και ξιδάτο χταποδάκι!

Διαβάστε επίσης  Πέννες ολικής άλεσης με σάλτσα καπονάτα

 

Σουβλάκια γαρίδας με χειροποίητο πέστο βασιλικού!

Πηγή: closecooking.com

Υλικά για ουζομεζές με γαρίδες και χειροποίητο πέστο:

Για τη μαρινάδα:

1 σκ. σκόρδο

μπούκοβο

ρίγανη

αλάτι και πιπέρι

λεμόνι

50 ml ελαιόλαδο

12 γαρίδες καθαρισμένες

Για το χειροποίητο πέστο:

1 μάτσο πλατύφυλλο βασιλικός

2 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σ. κουκουνάρι

2 φλυτζάνια μεγάλα παρμεζάνα

3/4 περίπου ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μία ψηστιέρα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει καλά. Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το βάζουμε σε ένα γουδί. Προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν. Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις γαρίδες. Παίρνουμε 4 καλαμάκια για σουβλάκι και περνάμε 3 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι φροντίζοντας να τρυπήσουμε και τις δύο άκρες από τις γαρίδες. Βάζουμε στην καυτή ψηστιέρα. Ψήνουμε για 3 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και καλή σας απόλαυση! Σουβλάκια γαρίδες με χειροποίητο πέστο! Ιδανικός και εύκολος ουζομεζές! 

Γαύρος μαρινάτος με σκόρδο!

Πηγή: foodgawker.com

Υλικά για γαύρο με σκόρδο:

500 γρ. γαύρος

2 σκελίδες σκόρδο

40 ml ελαιόλαδο

λίγο μαϊντανό

λίγο νερό για το ψήσιμο

αλάτι και πιπέρι

μπούκοβο

ρίγανη

χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με το αλάτι και το πιπέρι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό πάνω από τα ψάρια. Προσθέτουμε και το μπούκοβο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, την ρίγανη και το ελαιόλαδο και το νερό. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο αφού τον έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-30 λεπτά. Περιμένουμε να μειωθεί το νερό και να μαγειρευτεί ο γαύρος. Πανεύκολος  καλοκαιρινός ουζομεζές γεμάτος αρώματα και γεύση!

Διαβάστε επίσης  Συνταγή για κρητικές παραδοσιακές μαραθόπιτες

Λευκή ταραμοσαλάτα της μαμάς με πιτάκια!

Πηγή: foodandwine.com

Υλικά για λευκή ταραμοσαλάτα:

400 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς σουσάμι

120 γρ. λευκός ταραμάς

χυμός από 2 λεμόνια

1/2 κρεμμύδι λευκό

100 γρ. ηλιέλαιο

8ο γρ. νερό

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κομμάτια το μπαγιάτικο ψωμί και το βάζουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε το ψωμί με μπόλικο νερό και βάζουμε πάνω ένα βάρος ώστε να είναι βυθισμένο και να απορροφήσει νερό. Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό για 20 λεπτά. Μετά το στραγγίζουμε καλά σφίγγοντας το στα χέρια να φύγει όλη υγρασία. Το ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στον κάδο του μίξερ. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια και το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ. Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε τον ταραμά. Χτυπάμε το μίγμα. Προσθέτουμε τον φρέσκο στυμμένο χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά το μίγμα μέχρι να πολτοποιηθεί. Σταγόνα σταγόνα και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το λάδι. Στο τέλος προσθέτουμε το νερό σταδιακά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ανακατέψτε καλά πριν το σερβίρισμα. Σερβίρουμε κουταλιές ταραμοσαλάτας πάνω σε πιτάκια ή φρυγανισμένο ψωμί. Η λευκή ταραμοσαλάτα της μαμάς είναι το καλύτερο συνοδευτικό για το ουζάκι σας!

Καλή σας απόλαυση και Καλό καλοκαίρι!

  • argiro.gr
  • akispetretzikis.com

 

Η πρώτη γειτονιά που θυμάμαι είναι στο Βόλο. Εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα στην συνέχεια εγκαταστάθηκα στην Αθήνα για σπουδές. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Μετά την παραμονή μου στην Αθήνα όπου εργάστηκα για χρόνια σε ένα μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό επέστρεψα στην πόλη μου. Αγαπώ την θάλασσα και απολαμβάνω το καλό φαγητό. Όνειρο μου να γυρίσω όλο τον κόσμο και να εξερευνήσω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη
Η αποστολή Φράνκλιν

Η καταστροφή της αποστολής Φράνκλιν

Το 1845 δύο βρετανικά πλοία ξεκίνησαν τον απόπλου με προορισμό