Το καρπούζι κατάγεται από την Αφρική, του αρέσει η ζέστη και απεχθάνεται το κρύο. Αποτελεί θαυμάσια εναλλακτική λύση για γλυκό ή σνακ εξαιτίας της χαμηλής θερμιδικής αξίας. Το καρπούζι είναι επίσης πολύ καλό για την υγεία καθώς περιέχει εξαιρετική πηγή νερού και θρεπτικών συστατικών και μπορείτε να το φάτε άφοβα! Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρείται πως ήταν το πρώτο έθνος που καλλιέργησε καρπούζια. Οι χώρες γύρω από τη Μεσόγειο είναι χώρες με αξιοσημείωτη παραγωγή καρπουζιού. Αν και ο πιο συνηθισμένος τύπος καρπουζιού είναι αυτός που αποτελείται από ροζ ή κόκκινη σάρκα και μαύρους σπόρους, υπάρχουν και άλλες ποικιλίες που παράγουν κίτρινη ή πορτοκαλί σάρκα και πράσινο ριγωτό φλοιό. Ο καρπός μπορεί να φαγωθεί ωμός ή σε γλυκό του κουταλιού. Συχνά καταναλώνεται ως χυμός ή σε κοκτεϊλ του καλοκαιριού.
Οι σαλάτες με το καρπούζι είναι μία ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι. Βοηθούν στην ενυδάτωση και κάνουν καλό στο δέρμα και στα μαλλιά που μπορεί να έχουν ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο! Πολλοί τις επιλέγουν γιατί σε χορταίνουν, δεν σε φουσκώνουν και δεν απαιτούν κόπο. Φανταστείτε να είστε με την παρέα σας στην αυλή ή στην βεράντα και να απολαμβάνετε την παρακάτω απολαυστική συνταγή. Η σαλάτα με το καρπούζι και την φέτα είναι ένας συνδυασμός πολύ συναντάται πολύ συχνά. Ωστόσο, τα υπόλοιπα φρέσκα υλικά που θα προσθέσετε θα κάνουν την διαφορά και θα προκαλέσουν έκρηξη στον ουρανίσκο σας! Ποιος δεν αγαπάει το καρπούζι τώρα που καλοκαίριασε! Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία πρωτότυπη, πολύχρωμη και υγιεινή σαλάτα με καρπούζι! Πάμε να ετοιμάσουμε την πιο νόστιμη και δροσερή σαλάτα με καρπούζι και φέτα τώρα! Μην διστάζετε, λοιπόν, να φτιάχνετε εύκολες και γρήγορες σαλάτες με φρούτα όπως είναι το καρπούζι. Οι σαλάτες είναι η ιδανική λύση για να εμπλουτίσετε το τραπέζι και την διατροφή σας!
Υλικά
2 μέτριες φέτες καρπούζι
πολύχρωμα ντοματίνια (όχι ώριμα)
1 μεσαίο κομμάτι φέτα
1 χούφτα χοντροκομμένα κάσιους
1 κρεμμύδι
λίγα φύλλα δυόσμου
κρέμα βαλσάμικο για το γαρνίρισμα
ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις φλούδες από το καρπούζι και κρατάμε την σάρκα του. Στη συνέχεια το κόβουμε σε κύβους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε για να μην λιώσει. Σε μία σαλατιέρα βάζουμε το καρπούζι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα πολύχρωμα ντοματίνια κομμένα στα 2, την φέτα κομμένη σε κυβάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κάσιους σπασμένα στο χέρι, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιούμαι λίγα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
- eliva.gr
- healthia.gr
- wikifarmer.com
- wikipedia.org
- argiro.gr