Οι Korn επιστρέφουν και ζουν στη γαλήνη του πόνου

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως η rock και κυρίως η metal Μουσική σκηνή, αργοπεθαίνουν. Μάλλον βασίζουν αυτά τα επιχειρήματα στο σχεδόν μονοπώλιο που έχει πλέον η pop μουσική. Όμως ακόμα υπάρχουν μπάντες που βγάζουν albums και δηλώνουν ένα ηχηρό παρόν. Μια από αυτές είναι και οι Korn.

Οι Korn είναι ένα συγκρότημα που κέρδισε πολύ μεγάλη και ξαφνική φήμη, στις αρχές του 2000, όπου το nu metal ήταν σε άνθιση. Έκτοτε έχει καταφέρει και έχει κρατήσει μια σημαντική και σεβαστή παρουσία στον χώρο, χωρίς όμως να λείπουν τα λάθος βήματα. Τα τελευταία album τους είχαν αφήσει ανάμεικτη γεύση στους θαυμαστές και πολλοί είχαν αρχίσει να μιλούν για παρακμή του συγκροτήματος. Το σχεδόν dubstep album που είχαν βγάλει το 2011 είχε κάνει πολλούς να χάσουν εντελώς την πίστη τους και η επάνοδος που έκαναν το 2013, δεν είχε αφήσει όλους ικανοποιημένους.

Φέτος επέστρεψαν με το The Serenity of Suffering και επιτέλους μπορούμε να μιλάμε για το comeback που όλοι περιμέναμε. Το πρώτο single που είχε κυκλοφορήσει ήταν το Rotting in Vain και μας είχε εντυπωσιάσει όλους. Ήταν γρήγορο, ρυθμικό και ιδιαίτερα heavy θυμίζοντας εποχές Thoughtless. Ακολούθησε το βαρύ και ασήκωτο Insane και κάπου εκεί ήταν που αρχίσαμε να σιγουρευόμαστε πως το νέο album θα ήταν banger από τα λίγα. Το track list αποτελείται από διαμαντάκια.

Πέραν από τα εξαιρετικά singles, περιέχει την εξαιρετική συνεργασία της μπάντας με τον Corey Taylor, που φέρνει μια ατμόσφαιρα Slipknot και πολύ το γουστάρουμε αυτό. Περιέχει κομμάτια που θα σε κάνουν να κοπανιέσαι ασταμάτητα, όπως το Die Yet Another Night και το Black is the Soul, καθώς τα riffs τους είναι γρήγορα, βαριά και κολλούν στο μυαλό σου σαν βδέλλα.

Διαβάστε επίσης  “Happier than ever”: Το δεύτερο άλμπουμ της Billie Eilish
Advertisements
Ad 14

Το πιο βαρύ κομμάτι στο δίσκο είναι το When You’re Not There και είναι σίγουρα από τα πιο heavy τραγούδια που έχει γράψει ποτέ η μπάντα, κάτι που δικαιολογείται και στιχουργικά, καθώς μιλάει για έναν μάλλον νοσηρό έρωτα, αφού ο τραγουδιστής δεν νοιάζεται καθόλου που η άλλη του πατάει την καρδιά και τον έχει στο φτύσιμο.

Το βαρύ κλίμα επεκτείνεται γενικά και στο στιχουργικό κομμάτι, καθώς υπάρχουν στίχοι όπως «We rip upon the flesh and lift to see» και «Does nobody know I’m insane?», κάτι που βέβαια έχουμε συνηθίσει από το εν λόγω συγκρότημα και είναι ευπρόσδεκτο που επέστρεψαν σε αυτό το στυλ.

Εν κατακλείδι, οι Korn είναι εδώ, επέστρεψαν και πλέον πατούν στα πόδια τους πιο γερά από ποτέ. Το The Serenity of Suffering είναι ό,τι πιο βαρύ θα ακούσεις φέτος και είναι ένα must have για κάθε heavy metal lover.

★★★★✩

Δυο σχολές και τέσσερα χρόνια μετά, κατάλαβα πως το γράψιμο είναι αυτό που με γεμίζει περισσότερο από όλα. Έτσι, κάπου ανάμεσα σε ένα PlayStation, μερικά manga, εκατοντάδες δίσκους και ένα φορητό σινεμά, τελείωσα το πρώτο μου βιβλίο και είμαι εδώ για γράψω για σένα για όλα τα παραπάνω. Είσαι μέσα;

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της