Φωτογραφία της χρονιάς από την Unicef

Φωτογραφία της χρονιάς από την Unicef

 

Ως φωτογραφία της χρονιάς επιλέχθηκε μέσα από διάφορες συμμετοχές , η φωτογραφία του Ιρανού φωτογράφου Arez Ghaderi. Στην φωτογραφία απεικονίζεται ένα νεαρό κορίτσι , σε στιγμή πραγματικής ευτυχίας σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό κοντά στα σύνορα Ιράν -Αφγανιστάν.

Η φωτογραφία αυτή δείχνει όπως και οι άλλες 2 που επιλέχθηκαν  ως κορυφαίες της χρονιάς , το πόσο θαρραλέα αντιμετωπίζουν τα παιδιά τον πόνο και την δυστυχία που επικρατεί στον κόσμο μας .Τα παιδιά με ένα χαμόγελο και την αθωότητα της ηλικίας τους κερδίζουν τις μάχες με την δυστυχία που υπάρχει και προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν τέτοιο κόσμο… Μόνο ως παράδειγμα μπορούμε να τα πάρουμε!

Ο Ιρανός φωτογράφος Arez Ghaderi γνώρισε το κορίτσι σε ένα καταφύγιο της επαρχίας Razavi Khorasan. Οικογένειες της επαρχίας Μπαλουχιστάν μετανάστευσαν στην περιοχή στην αναζήτηση μιας νέας ζωής. Την ώρα που οι ενήλικες ψάχνουν για δουλειά στα γύρω χωριά, τα παιδιά ψάχνουν μέσα σε βουνά πλαστικών απορριμάτων για κάτι που ίσως τους φανείς χρήσιμο.

Advertisements
Ad 14

Αποτυπώνεται μία συνθήκη ακραίας φτώχειας που σίγουρα δεν χαροποιεί τον κόσμο όμως αυτό το καρέ του Arez Ghaderi αποδεικνύει ότι υπάρχουν στιγμές που είσαι ανέμελος,χαμογελαστός ό,τι και να συμβαίνει γύρω σου.

Ο διαγωνισμός μετράει 16 χρόνια και διοργανώνεται από τη Unicef σε συνεργασία με το περιοδικό Geo Magazine. To βραβείο απονέμεται σε φωτογραφίες που καταφέρνουν να μεταφέρουν με νόημα στους αναγνώστες τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης παιδιών από όλο τον κόσμο.

 

Διαβάστε επίσης  Μία γενική αποτίμηση της Γαλλικής Επανάστασης

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην