Απειλητικά αυξανόμενος ο αριθμός των αστέγων σήμερα

 

άστεγοι

Ένα συνηθισμένο πρωινό, ξυπνάς ύστερα από 8 ώρες ύπνου δίπλα στο τζάκι . Πίνεις τον ζεστό καφέ σου με κάποια από τις αγαπημένες σου γεύσεις, ενώ γεύεσαι ένα εξαιρετικό πρωινό γεύμα που περιλαμβάνει από τηγανητά αυγά μέχρι το αγαπημένο σου γλυκό. Ύστερα προγραμματίζεις την μέρα σου. Σχολή η δουλειά και φυσικά  δεν θα χάσεις την ευκαιρία να ψωνίσεις στο νέο πολυκατάστημα που άνοιξε λίγο πιο πέρα η να κανονίσεις την επόμενη βραδινή έξοδο σε κάποιο από τα πιο πολυσύχναστα μαγαζιά της πόλης…

Κάπως έτσι δεν κυλάει η καθημερινότητα των περισσότερων σήμερα; Πολυτέλεια στο φαγητό στην διασκέδαση, για ποια φτώχεια μιλάνε ακριβώς; Σε ποιο κόσμο ζούνε; Ναι λοιπόν, ζούμε στον κόσμο τον δικό μας! Πόσοι από εσάς ξέρουν τι σημαίνει φτώχεια; Πόσοι την έχουν δει με τα μάτια τους; Τα αποτελέσματα της βρίσκονται παντού ανάμεσα μας.

Άστεγοι και Νέο- Άστεγοι

Ανοίξτε τα μάτια σας, ζούμε σε μία κοινωνία όπου η απόλυτη φτώχεια, δηλαδή η ανικανότητα κάλυψης των βασικών αναγκών , εξαπλώνεται ραγδαία. Οι άστεγοι της χώρας μας έχουν ξεπεράσει τους 20.000 σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια καθώς πολλοί είναι αυτοί που κινδυνεύουν να χάσουν τον βασικό τους μισθό. Ο οποίος κυμαίνεται στα 500 ευρώ και να μείνουν στον δρόμο. Ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που εξαιτίας της κρίσης , έχασαν την δουλειά τους , το σπίτι τους και την αξιοπρεπή διαβίωση τους καθώς έγιναν οιΝέο-άστεγοι της Ελληνικής κοινωνίας.

Κάτι που ο Χάρρυ Κλυν, Έλληνας κωμικός έχει προβλέψει : Έτσι πως πάνε τα πράγματα βλέπω να δημιουργείται μια νέα κοινωνική τάξη στην Eλλάδα νεόπτωχοι!

 

machmag14Η κοινωνία μας , μαστίζεται από την φτώχεια και την ανεργία, δεν ζούμε όλοι κάτω από τις ίδιες προϋποθέσεις . Πάνω από 20.000 συνάνθρωποι μας έχουν την ανάγκη μας . Άνθρωποι που αναγκάζονται να κοιμηθούν στους δρόμους , σε εγκαταλελειμμένους χώρους σε αποθήκες. Μπορεί στο μέλλον να βρεθείς και εσύ σε αυτήν την κατάσταση η το παιδί σου. Άνθρωποι με σπουδές , με οικογένεια , με δάνεια βρέθηκαν στον δρόμο. Η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις!

 

 

Οι άνθρωποι αυτοί μόνο ως επαίτες σε στα τρένα , στα κέντρα των πόλεων η με την γενναιοδωρία του κόσμου καταφέρνουν να επιβιώσουν. Πολλές φορές  παρεξηγούνται εύκολα η γίνονται θύματα βίαιων περιστατικών. Αυτοί που καταφέρνουν να επιβιώσουν με τους κινδύνους που εγκυμονούν , την μακροχρόνια πείνα και τις κακές συνθήκες υγιεινής είναι ήρωες , οι ήρωες του δρόμου ! Συνήθως είναι αυτοί που έχουν ”εμπειρία” στο να είναι άστεγοι καθώς όσοι είχαν συνηθίσει μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους , ένα πιάτο φαΐ την μέρα  δυσκολεύονται να ζήσουν με αυτόν τον τρόπο. Πολλές είναι οι φορές που δεν τα βγάζουν πέρα.maxmag90

 

Μπροστά σε αυτό το πλήγμα που υφίσταται η χώρα μας το κράτος τι κάνει; Φυσικά , υπάρχει  η μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης , τα κοινωνικά παντοπωλεία, των ΜΚΟ κτλ. Δυστυχώς όμως δεν μπορούν να βοηθήσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν.

 

 

 

Στο παρακάτω βίντεο , μπορείτε να διακρίνετε πως δεν είναι όλα όπως φαίνονται στην πραγματικότητα.

 

Διαβάστε επίσης  Μελίνα Μερκούρη: Η τελευταία Ελληνίδα θεά

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι