Νέα τάση στην Ιαπωνία: Τα “άφυλα” αγόρια

Σε μία κοινωνία όπου οι γυναίκες και οι άντρες ακολουθούν τα συντηρητικά πρότυπα που επιβάλλει η χώρα, μία νέα τάση έκανε την εμφάνιση της. Μία νέα κοινωνική ομάδα, οι λεγόμενοι ”genderless danshi” αψηφούν τα πρότυπα και τα στερεότυπα και δημιουργούν μία δική τους μόδα. Σε αυτήν την κοινωνική ομάδα ανήκει ο Toman Sasaki , μοντέλο και ποπ τραγουδιστής στην Ιαπωνία ο οποίος έχει μεγάλη επιρροή στα social media και εμφανίζεται σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικά προγράμματα.

Νεαροί έφηβοι , οι οποίοι φροντίζουν την εμφάνιση τους στο έπακρον φτιάχνοντας τα νύχια τους , φορώντας γόβες ,  make up και φτιάχνοντας τα μαλλιά τους αποτελούν την νέα τάση στην Ιαπωνία. Τα παιδιά αυτά ωστόσο δεν χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως θηλυπρεπείς αλλά ως «άφυλους». Θέλουν να ξεφύγουν από τα αντρικά πρότυπα που κυριαρχούν στην εποχή μας και να βρουν τρόπους να εκφραστούν καθώς όπως λένε οι γυναίκες μέσω της εμφάνισης τους εκφράζουν με διάφορους τρόπους τον εαυτό τους γιατί όχι και οι άντρες;

Mία κοινωνία όπου το unisex κυριαρχεί σίγουρα θα κάνει την διαφορά. Σύμφωνα με τον Sasaki ο οποίος υποστηρίζει αυτό το τρεντ , στην καρδιά του νιώθει άντρας παρόλο που ντύνεται με μικροσκοπικά τζιν , τοπάκια και με την τελευταία λέξη της μόδας.

«Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να διαλέγουν όποιο στυλ τους ταιριάζει, είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα.»

Advertisements
Ad 14

Στις προηγούμενες γενιές οι γυναίκες ζήλευαν τους άντρες γιατί μπορούσαν να δουλέψουν κι να κάνουν ότι ήθελαν στην δικιά μας γενιά οι άντρες ζηλεύουν τις γυναίκες γιατί μπορούν να εκφραστούν μέσω της μόδας. Οι άντρες δεν έχουν μία δικιά τους σφαίρα να εκφράσουν τις επιθυμίες τους τον χαρακτήρα τους.

Διαβάστε επίσης  Σχέσεις γηγενών και ομογενών: Περιπτώσεις του 1922 και του 1990

https://www.youtube.com/watch?v=5_pJCQ9QTgU

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη
Ύψιλον Θεσσαλονίκη

Ύψιλον: Ο Hot Προορισμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Ύψιλον, το “all day μαγαζί” στο κέντρο της πόλης