Stavros Niarchos Foundation Library στη Νέα Υόρκη το 2020

Δωρεά ύψους 53 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποίησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την ανακαίνιση του κεντρικού παραρτήματος της Βιβλιοθήκης, το οποίο θα ανοίξει εκ νέου το 2020. Μάλιστα, με την ολοκλήρωσή του θα μετονομαστεί σε Stavros Niarchos Foundation Library.

Stavros Niarchos Foundation Library

Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία του κοινωφελούς ιδρύματος, το οποίο διατηρεί μακρά παράδοση στην υποστήριξη βιβλιοθηκών παγκοσμίως. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί, συγκεκριμένα, για την ανακαίνιση του μεγαλύτερου παραρτήματος της Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν.

«Η δωρεά αυτή είναι το αποκορύφωμα της μακράς και αδιάκοπης δέσμευσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς τις βιβλιοθήκες παγκοσμίως», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης, κ. Tony Marx.

Advertisements
Ad 14

Οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της Νέας Υόρκης θα έχουν δίπλα τους με την ολοκλήρωση των εργασιών μια υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη. Αξίζει να επισημανθεί, πως η Βιβλιοθήκη υποδέχεται ετησίως περίπου 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ δανείζει σχεδόν 2 εκατομμύρια βιβλία. Το καινούριο παράρτημα θα πρόκειται για μια φυσική και ψηφιακή «πανεπιστημιούπολη», η οποία θα περιέχει όλες τις δανειστικές και ερευνητικές υπηρεσίες της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της πόλης. Παράλληλα, παρέχεται η ευκαιρία ίδρυσης κεφαλαίου επιχορήγησης μέσω της δωρεάς, το οποίο θα διευκολύνει την υποστήριξη δημόσιων προγραμμάτων.

Όπως αναφέρθηκε, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην προσεχή τριετία. Η μετονομασία του σε Stavros Niarchos Foundation Library θα γίνει με αφορμή τη μακροχρόνια στήριξη του Ιδρύματος προς τη Βιβλιοθήκη. Γεγονός, που αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από την τελευταία σημαντική δωρεά.

Διαβάστε επίσης  Δωρεές παιδιών στην Αλβανία: Μία ιδιότυπη υιοθεσία

Stavros Niarchos Foundation Library

Η Stavros Niarchos Foundation Library θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληθώρα μικρότερων εγκαταστάσεων στο εσωτερικό της. Ένα κέντρο για την ανάπτυξη δεξιοτήτων απασχόλησης εργασίας, υπηρεσίες για μικρές επιχειρήσεις και μικρότερες βιβλιοθήκες, ειδικά κατάλληλες για παιδιά και εφήβους. Επιπλέον, με την ανακαίνιση θα αυξηθεί και η χωρητικότητα της βιβλιοθήκης, με περισσότερες θέσεις εφεξής για τους αναγνώστες.

Πέντε ανοιχτοί προσβάσιμοι όροφοι με βιβλία και δύο όροφοι με αίθουσες συνεδριάσεων προβλέπονται στην καινούρια βιβλιοθήκη. Να σημειωθεί, πως η έκτασή της θα φτάνει τα 10.000 τετραγωνικά μέτρα με χωρητικότητα σχεδόν 400.000 βιβλίων. Το αναγνωστήριο μόνο θα εκτείνεται σε απόσταση 1.500 τετραγωνικών μέτρων, με περίπου ανάλογα καθίσματα για τους επισκέπτες. Τέλος, θα υπάρχει και χώρος πολλαπλών χρήσεων, όπου θα διεξάγονται μαθήματα, εκδηλώσεις, σεμινάρια και ποικίλα άλλα δρώμενα.

Το συνολικό κόστος της ανακαίνισης ανέρχεται στα 193 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που προέρχεται από 146 εκατομμύρια κρατικά κονδύλια σε συνδυασμό με τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος. Τα 53 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν τη δεύτερη υψηλότερη προσφορά στην πολυετή ιστορία της Βιβλιοθήκης. Αυτή, μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα χρηματοδοτεί τη Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης. Στο παρελθόν είχε προσφέρει μέσω δωρεών άλλα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά, από μικρή ηλικία με κέρδισε η δημοσιογραφία. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, από όπου και αποφοίτησα το 2014.
Λάτρης των σπορ, παρακολουθώ αρκετά ποδόσφαιρο, φόρμουλα 1 και στίβο. Μου αρέσει, επίσης, το τρέξιμο και η γυμναστική σε χαλαρούς ρυθμούς, όπως και η προσωπική ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην