Συμβολική κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

25 Ιουλίου 2017

γυναικείες φυλακές κορυδαλλού

Στην κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και τοπικών παραγόντων προχώρησαν ο δήμος Κορυδαλλού σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου, κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Ο δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για μια πρώτη νίκη του λαού του Κορυδαλλού και «την θέση των γκρίζων τοίχων και των κελιών θα πάρει σύντομα ένα πάρκο πρασίνου και αναψυχής» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σταύρος Κασιμάτης.

Πρόκειται για έναν χώρο 10 στρεμμάτων όπου βρίσκονταν παλαιότερα τρεις πτέρυγες των γυναικείων φυλακών. Για τον χώρο αυτόν υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη από τον Δήμο Κορυδαλλού για τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου αναψυχής, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Σε σχετική ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης στάθηκε στην καθυστέρηση στο έργο της κατεδάφισης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και στην πρωτοβουλία του υπουργού για την επίσπευση των διαδικασιών  που θα δώσει ευκαιρία για ανάπλαση της περιοχής και την δυνατότητα στους κατοίκους να αποκτήσουν έναν πνεύμονα πρασίνου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα και προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις να υλοποιήσει αυτό που είχε υποσχεθεί».

Για την ιστορία Το 2008 οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών μεταφέρθηκαν στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα του Ελεώνα στη Θήβα και δημοπρατήθηκε το έργο κατεδάφισης. Το 2010 ξεκίνησε η πρώτη φάση της κατεδάφισης, ενώ στις 8 Νοεμβρίου 2011 με απόφαση του τότε  υπουργού Χάρη Καστανίδη παραχωρήθηκαν στον Δήμο Κορυδαλλού τα 10 στρέμματα των πρώην γυναικείων φυλακών. Το έργο είχε πρακτικά παγώσει από το 2013 και η επανέναρξη των εργασιών έγινε μόνο από το 2017.

Με πληροφορίες από το http://www.protagon.gr/

Advertising

Φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο. Μεγάλη μου αδυναμία η δημοσιογραφία.! Αγαπώ την μουσική (τρέλα για τις τρύπες), τα ταξίδια, τον κινηματογράφο, την ιστορία!

Περισσότερα από τη στήλη: Πολιτισμός

Πολιτισμός

«Διάλογος με την Αφροδίτη»: Η φωνή της Μήλου

  Ένας από τους λόγους που πηγαίνει κάποιος στο Λούβρο, είναι για να θαυμάσει την…

Πολιτισμός

Γυναικείες αδελφότητες αντίστασης

Η Παγκόσμια Ιστορία της γυναικείας αντίστασης μετρά χιλιάδες παραδείγματα, αλλά και χιλιάδες θύματα. Από τοπικούς…

Πολιτισμός

Η ιστορία των διακοπών

Η ιστορία των διακοπών έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Κι όμως οι αρχαίοι Έλληνες…

Πολιτισμός

«Αντι-Οιδίπους»: H Τέχνη της Επιθυμίας

Το έργο των Gilles Deleuze και Félix Guattari, Καπιταλισμός και Σχιζοφρένεια: «Ο Αντι-Οιδίπους», είναι όπως…

Πολιτισμός

Αιγυπτιακός ναός στη Θεσσαλονίκη

Ο αιγυπτιακός ναός στη Θεσσαλονίκη είναι ένα ιερό μνημείο που αποτελεί μυστήριο. Πρόκειται για τον…

Πολιτισμός

Η ιστορία της σοβιετικής αρχιτεκτονικής

  Σημασία της σοβιετικής αρχιτεκτονικής  Είναι γεγονός ότι την επιστήμη της σοβιετικής αρχιτεκτονικής, πολλοί επιστήμονες…

Πολιτισμός

Η κοινωνική προσφορά του Ερυθρού Σταυρού

Η κοινωνική προσφορά του Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησε  να αποτελεί πεδίο ιατρικής δράσης στην Ελλάδα τον…